Ga naar hoofdinhoud
Internationale verankering van een bedrijf in volle ontwikkeling

— Project in de kijker

Internationale verankering van een bedrijf in volle ontwikkeling

Steve Pilet en Laurent Van Thournout zijn werkzaam op het hoofdkantoor van Daikin in Oostende en zijn duidelijk trots om voor een internationaal bedrijf aan de slag te zijn. Daikin is marktleider in HVAC en verdeelt toestellen op de Europese markt. Om aan de stijgende vraag te kunnen beantwoorden, ondersteunen ENGI’neers Jan Cloutte en Frederik Jonker Daikin bij de ontwikkeling van nieuwe warmtepomptoestellen.

Warmtepompen zijn de toekomst

In het kader van de Green Deal en carbonisatie wetgeving op de verwarmingsmarkt, ligt er een grote opportuniteit voor het grijpen bij Daikin. “In de toekomst moet elke gasboiler vervangen worden door een warmtepomp. Laat nu net dat onze grote expertise zijn. Wij staan gekend om onze vooruitstrevende producten, die wij afstemmen op de vraag van de verschillende landen. Enkel zo is het mogelijk om nieuwe markten aan te boren”, vertelt Laurent Van Thournout.

Een vooruitstrevend Duits toestel

“Het oorspronkelijke idee waarmee Daikin Europa wou veroveren, was de ontwikkeling van één productfamilie warmtepompen”, gaat Laurent verder. “Al snel bleek dat elk land verschillende noden had. Zo ontwikkelden we voor Duitsland een performante warmtepomp met een mooi design en laag geluidsniveau.” “Het project zit nu in massaproductie en ondertussen herbekijken wij samen met de tekenaars en designers waar er besparingen mogelijk zijn”, vult Frederik Jonker aan. “Zo is het mogelijk om elk toestel efficiënter te maken.”

Flexibele productieondersteuning

De productieafdeling van Daikin moet draaien als een geoliede machine. Steve Pilet is verantwoordelijk voor de productie bij Daikin en is blij dat Engi Talents het leidinggevende team komt versterken. “In onze complexe en just-in-time fabriek dien je als groupleader over de juiste technische en sociale skills te beschikken om een team te leiden. Het is bewonderenswaardig dat Engi Talents zonder achtergrondkennis een bedrijf in volle ontwikkeling onmiddellijk kan helpen sturen.”

Met ondersteuning van een vijftal collega’s van Engi Talents op de productieafdeling, is Jan Cloutte actief als groupleader. “Samen met mijn team H4 produceren we dagelijks meer dan 200 warmtepompen. Omdat de ENGI’neers multi-inzetbaar zijn, is het eenvoudig om de collega’s te plaatsen daar waar de nood het hoogst is. Van een goede partnership gesproken: Engi Talents blijft het komende jaar inspelen op de noden van Daikin zodat er in de toekomst nog meer energiezuine producten ontwikkeld kunnen worden.

"Bewonderenswaardig dat Engi Talents zonder achtergrondkennis een bedrijf in volle ontwikkeling onmiddellijk kan helpen sturen. "

Steve Pilet, Daikin


Neways vond technische knowhow bij Engi

Neways biedt maatwerk aan zijn klanten binnen de Electronic Manufacturing Services-markt. Daarvoor is heel wat technische kennis nodig. En net daar bleek 15 jaar terug een tekort aan in Zuid-Nederland. Die technische knowhow vond Neways wel bij Engi Talents.

Griffith Foods investeert in betere werkomstandigheden

Onze collega ENGI'neer Ken Michiels is al geruime tijd werkzaam bij Griffith Foods. Ondanks een moeilijk coronajaar investeert Griffith Foods 3 miljoen euro in de verdere uitbreiding van de plant. Ken is betrokken bij de nieuwe ergonomische menafdeling ter verbetering van de werkomstandigheden. Hoe Griffith dit wilt realiseren lees je in onderstaand artikel.

Klanten blijven ontzorgen

Meditech uit Izegem groeit razendsnel en vond in Engi Talents een partner in haar moeilijke zoektocht naar de juiste medewerkers. ENGI’NEERS Miguel, Jeroen en Stefaan bouwen mee aan het unieke groeiverhaal van deze West-Vlaamse wereldspeler. Meditech uit Izegem is een wereldspeler in het ontwikkelen en produceren van robotica voor apotheken. Het bedrijf ontwikkelde een systeem dat verpakkingen automatisch uitleest, waardoor de volledige productflow traceerbaar wordt, van opslag tot bestelling en levering.

Zot van machines

Jurgen Vanraes en Yves Clauw, allebei actief bij Ad Rem, onderdeel van de Valtech Group en actief in het ontwerp en de bouw van machines voor de recyclage-industrie. Beiden kozen ze bewust voor een carrière als ENGI’NEER.

Aan het werk bij Solae Dupont

ENGI’neer Koen Claerhout ging aan de slag bij Engi Talents in 2012. Ondertussen 7 jaar actief bij Solae in Ieper, waar hij evolueerde van tekenaar tot Senior Projectmanager en o.a. verantwoordelijk is voor de jaarlijkse shutdown.

Ervaring ten dienst van de klant

Hendrik Dejonghe werkt reeds 7 jaar bij Engi Talents, waar hij zijn ruime ervaring (voornamelijk in uitvoeren van projecten in de voedingssector) inzet bij verschillende opdrachten bij klanten. Sinds begin dit jaar is Hendrik als Projectmanager aan de slag bij FrieslandCampina in Aalter en werkt hij er aan een erg uitdagende opdracht.

Meewerken aan mooie projecten

Niels Lattré startte bij Engi Talents in 2010. Vijf jaar later, in 2015, koos ook Anthony Boone voor een carrière als ENGI’neer. Momenteel voeren ze beiden een project uit als technisch tekenaar bij Dewulf in Roeselare.

Plant Layout, de basis van elk project!

Hoe accuraat zijn de plannen van uw site? Zijn ze up-to-date of gedateerd? En vindt u er nog vlot uw weg in terug? Of kunt u hulp gebruiken om orde te scheppen in de chaos? Dan zal de Engi Talents plant layout service u zeker interesseren.

Werk in de pijplijn bij PPS-Pipelines

Van Antwerpen en Rotterdam tot in Nederlands Limburg en het Duitse Ruhrgebied. PPS-Pipelines beheert een uitgestrekt netwerk van industriële pijpleidingen. Om beschadigingen door graaf- en andere omgevingswerken te vermijden, én de leidingen in goede staat te houden, wordt MIDES mee het veld in gestuurd.

+32 51 261 881