Ga naar hoofdinhoud
Efficiënt projectwerk voor Vyncke

— Project in de kijker

Efficiënt projectwerk voor Vyncke

Het internationale familiebedrijf Vyncke uit Harelbeke ontwerpt en bouwt al 4 generaties lang energiecentrales die biomassa-afvalstromen omzetten in nuttige energie. Aangezien de onderne¬ming erg projectmatig werkt, zijn er af en toe enorme pieken in workload. De tijdelijke ENGI’neers van Engi Talents helpen Vyncke om die pieken op te vangen en zorgen er zo voor dat elke klant op een snelle en vlotte service mag blijven rekenen.

ENGI’neers vangen pieken in workload op

Bruno Renier, Unit Manager voor de regio West-Europa, Afrika en Amerika vertelt: “Als Unit Manager realiseer ik samen met mijn team de verkochte projecten en verzorg ik de dienst na verkoop voor mijn regio’s. Elk project dat wij aannemen is uniek en uiteraard verdient elke opdracht de juiste aanpak. Aangezien we niet kunnen voorspellen wanneer welk project valt, doen er zich soms enorm drukke periodes voor. Om de continuïteit te garanderen, doen we af en toe een beroep op de ENGI’neers van Engi Talents.”

Zo werden ENGI’neers Sander Parmentier en Nicolas Demets beiden ingeschakeld bij deze innovatieve onderneming. “ENGI’neers Sander en Nicolas zijn bij ons aan de slag als engineers lay-out design. Ze werken telkens op één hoofdproject en helpen ons daarnaast nog met wat andere opdrachten. Zo springen ze bijvoorbeeld ook bij wanneer collega’s daar nood aan hebben. De samenwerking verloopt erg vlot. Sander voerde eerder al eens projec­ten bij ons uit en dat is een groot voordeel: hij kent onze werkwijze en de mensen binnen onze onderneming. Zo kunnen we meteen efficiënt van start”, aldus Bruno.

Van ontwerp tot 3D-softwarepakket

Bij Vyncke is er al een team van gemotiveerde ingenieurs aan de slag, ENGI’neers Sander en Nicolas werken dus aanvullend. Daarbij staan ze vlot in contact met de andere collega’s, zodat alle projecten correct afgehandeld kunnen worden. De design ingenieurs werken eerst een ontwerp uit en daarna komen ENGI’neers Sander en Nicolas in actie. Zij gieten alle berekeningen in een overzichtelijk 3D-model van de installatie.

Sander Parmentier, ENGI’neer lay-out design, vertelt over zijn gevarieerde job bij Vyncke: “Mijn hoofdtaak is de dagelijkse verzorging van de 3D-layout, maar ik doe nog veel meer dan dat. Ik werk ook productietekeningen en ontwerpen voor verkoop uit voor uiteenlopen­de opdrachten. De klant gaat dan verder met de productie en momenteel is mijn allereerste project in Wallonië in de maak.

Sander Parmentier, ENGI’neer lay-out design, vertelt over zijn gevarieerde job bij Vyncke: “Mijn hoofdtaak is de dagelijkse verzorging van de 3D-layout, maar ik doe nog veel meer dan dat. Ik werk ook productietekeningen en ontwerpen voor verkoop uit voor uiteenlopen­de opdrachten. De klant gaat dan verder met de productie en momenteel is mijn allereerste project in Wallonië in de maak.

Er zijn uiteenlopende handelingen nodig bij het opstellen en afwerken van een boilerinstallatie, maar dankzij de verschillende tekenpakketten voer ik die heel graag uit. Op dit moment ben ik bezig met een uitdagend project in Denemarken en help ik mijn collega ENGI’neer Nicolas bij zijn eerste opdracht in Turkije.”

“Ik hou ervan om me telkens in te werken bij andere klanten en haal energie uit het feit dat alle projecten die je als ENGI’neer mag aanpakken telkens volledig anders zijn.”

Nicolas Demets - ENGI'neer

ENGI’neer Nicolas Demets, vult aan: “Als lay-out designer is het mijn doel om de toekomstige uitrustingen visueel op te bouwen in 3D zoals die later in werkelijkheid gerealiseerd zullen worden. Om dat te kunnen doen, ontvangen we via onze leveranciers alle nodige 3D-bestanden en helpen we waar nodig met de uitwerking van onderdelen zoals bijvoorbeeld piping routes. Het spreekt voor zich dat het ontwerp volledig moet kloppen en dat kan alleen als de onderdelen op de juiste plaats gezet worden. Best een grote verant­woordelijkheid, die ik met plezier opneem.”

Wat maakt een job als ENGI’neer eigenlijk zo fijn? Nicolas houdt ervan om zich telkens in te werken bij andere klanten en haalt energie uit het feit dat alle projecten die je als ENGI’neer mag aanpakken, telkens volledig anders zijn. Sander bevestigt: “De variatie die een job als ENGI’neer biedt, is echt geweldig.”


Pantarein Water leidt de weg naar duurzame wateroplossingen

Het afvalwater van bedrijven opnieuw bruikbaar en drinkbaar maken. Dat is volgens CEO Wim Mariën, dé missie van Pantarein Water. Vanaf de uitwerking van de allereerste P&ID tot de uiteindelijke realisatie, zetten ENGI’neers Arsalan Salahi Nejad en Matthias Cami hun schouders onder de boeiende projecten van Pantarein Water. Hun doel? Een blijvende impact creëren op het milieu door ondersteuning te bieden bij de uitwerking en implementatie van innovatieve waterzuiveringssystemen.

Weegsystemen worden vulsystemen op maat bij Bascules Robbe

Weegbruggen voor het wegen van kolossale voertuigen en nauwkeurige weeg- en afvulsystemen. Bascules Robbe domineert al sinds 1845 de industriële weegtechnologie in België. Als onderdeel van hun groeistrategie verwelkomde het ontwerpteam ENGI’neer Ruben Busschaert, die al snel een waardevolle ondersteuning bleek voor het familiebedrijf.

Somati Systems excelleert in actieve sprinklerinstallaties

Met ruim 140 zijn ze, de medewerkers van Somati Systems. De Oost-Vlaamse onderneming startte als bescheiden familiebedrijf, in 2012 werden we opgenomen in de Nederlandse SK Fire Safety. In 2020 werden zij op hun beurt onderdeel van de Amerikaans API Group, waardoor Somati Systems intussen een referentie is in de brandbeveiligingssector. Die goede naam gaat natuurlijk gepaard met een significante groei, wat zich vertaalt in een stijgend aantal projecten. Om het werk van de projectleiders te verlichten, deed het bedrijf een beroep op Engi Talents. ENGI’neer Philip Campe bleek de perfecte aanvulling van het team.

CNH Industrial Zedelgem heeft een hart voor de landbouw

CNH Industrial Belgium is sinds lange tijd verantwoordelijk voor het ontwerp, de ontwikkeling en de productie van de baanbrekende blauw/gele machines van het merk New Holland. Op de site in Zedelgem zetten ze alles op alles om jaar na jaar de nummer 1 te blijven mbt innovatie op maaidorsers, hakselaars en balenpersen. Met de hulp van ENGI’neer Tom D’Hondt, Bilal Farih en collega Dany De Decker van Technical Talents, schakelt CNH Industrial niet enkel extra expertise, maar vooral ook extra handen in om aan die uitdagingen het hoofd te bieden.

Nichespeler VERCA Procestechniek floreert in de voedingsindustrie

De uitdagende economische situatie is vandaag in veel sectoren voelbaar. Gelukkig draait de voedingsindustrie onvermoeibaar verder en blijven de inoxinstallaties van Verca Procestechniek gegeerd. Binnen de steeds complexere uitdagingen van techniciteit, flexibiliteit en capaciteit, wil Verca Procestechniek zijn professionaliteit waarborgen en adequaat de juiste profielen inschakelen. Het West-Vlaamse bedrijf kwam in contact met Engi Talents en inmiddels bieden ENGI’neers Gerd Van De Sype en Mathias Degrande ondersteuning bij verschillende projecten.

Welgekomen softwareondersteuning voor machinebouwer SMO

Techspeler SMO verzorgt al meer dan 20 jaar machinebouw in de ruimste betekenis van het woord. Van de constructie en automatisatie van machines, tot de ontwikkeling van software: SMO beheerst het volledige proces. Opgericht in 2002, telt het Eeklose bedrijf vandaag meer dan 50 werknemers. Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag, werd ENGI’neer Thomas Dhanens afgelopen oktober in het team van PLC-programmeurs geplaatst.

CSM pakt uit met uitzonderlijke projecten

Van bruggenbouw en architectonische gebouwen tot de creatie en productie van rollercoasters: CSM Steelstructures is één van Europa’s belangrijkste bedrijven op gebied van engineering, fabricatie, conservering en montage van staalconstructies. Binnen CSM heerst tevens de filosofie om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om binnen de firma door te groeien. Zo koos hun lascoördinator voor een leidende rol binnen de productieomgeving en moesten ze dus op zoek naar een vervanger: “Omdat er een heel specifieke kennis nodig is om deze job uit te voeren, zochten we breder en kwamen we terecht bij ENGI’neer Joran De Boer”, vertelt Mieke Claassen, HR-verantwoordelijke bij CSM.

Partnership met Proximus voor de uitrol voor snelste netwerk in Vlaanderen

We willen vandaag allemaal Netflixen, gamen, surfen en apps gebruiken. Een snelle en betrouwbare internetverbinding is dan ook cruciaal voor de digitale infrastructuur in Vlaanderen. Om daaraan tegemoet te komen, is Proximus vandaag volop bezig met de uitrol van het snelste glasvezelnetwerk in Vlaanderen. In de nieuwe strategie bold2025 zijn de doelstellingen en deadlines volgens Bart Devos, Teammanager Design bij Proximus Brugge, niet min: “Tegen 2025 wil Proximus de helft van alle Vlaamse gezinnen aansluitbaar maken op het nieuwe glasvezelnetwerk. In 2032 ligt de doelstelling zelfs op 95%”. Snel en solide internet, voor heel Vlaanderen. Met dat doel voor ogen schakelt Proximus een versnelling hoger door de hulp in te schakelen van 12 ENGI’neers.

Griffith Foods Herentals investeert in nieuwe verpakkingslijn

Het Amerikaanse familiebedrijf Griffith Foods levert al meer dan 100 jaar coatings, kruidenmengelingen, sauzen, dressings en marinades aan toonaangevende voedingsbedrijven. De vestiging in Herentals is verantwoordelijk voor Noord- en Oost-Europa en beschikt over een innovatieve R&D-afdeling, een showkeuken en een unieke productiefaciliteit. Om te kunnen blijven beantwoorden aan de groeiende vraag en de steeds strenger wordende voedselnormen, alsook om een ergonomischere manier van werken te kunnen implementeren, investeerde Griffith Foods in een geavanceerde verpakkingslijn. ENGI’neer Jef Geudens werd door Lead Engineer Johan Van den Bosch bijgestaan om het volledige project in goede banen te leiden.

De R&D-afdeling bij Vasco krijgt versterking van jong talent

VASCO, toonaangevende HVAC-speler op het vlak van verwarming, ventilatie, warmtepompen en vloerverwarming en deel van de Zwitserse, beursgenoteerde Arbonia Group, zet de kwaliteit van hun unieke designradiatoren met stip op nummer één. Daarom heeft VASCO nood aan technisch geschoolde, dynamische, maar bovenal gemotiveerde mensen. Omdat er enkele nieuwe, belangrijke projecten het pad van VASCO kruisen, rekenen ze sinds begin 2022 op de ondersteuning van twee jonge ENGI’neers: Wouter Desmadryl en Glen Waelbers.

Silbloxx: Van start-up naar futureproof onderneming

De West-Vlaamse start-up Silbloxx is producent van pre-engineered standaard silo-onder-delen voor de opslag van bulkgoederen. Aangezien klanten hun silo’s eenvoudig kunnen laten samenstellen op maat van hun opslagnood, worden ze niet alleen erg snel geholpen, maar kunnen ze ook flink besparen. In het kader van de professionalisering van hun productieom-geving, schakelde Silbloxx Engi Talents in. ENGI’neers Jochen Lahousse en Tom Demuynck zetten er tijdelijk hun schouders onder de optimalisatie van de logistieke flow en de digitalise-ring van het productieproces.

AQUAFIN: Proper water tegen 2027

Aquafin staat al sinds jaar en dag garant voor de verzameling en zuivering van 83% van het Vlaamse rioolwater voordat het in een waterloop terechtkomt. Met bijna 2.000 pompstations, een 320-tal zuiveringsinstal¬laties en meer dan 6.800 kilometer leidin¬gen in het Vlaams Gewest, heeft Aquafin in sneltempo een zuiveringsinfrastructuur in Vlaanderen uitgebouwd.

DAF Trucks verlegt grenzen voor transporteurs

De nieuwe generatie XF, XG en XG+ van DAF Trucks is bekroond tot ‘International Truck of the Year 2022’. Met het hoofdkantoor in Eindhoven en de productiesite in Westerlo, bouwt DAF Trucks mee aan de toekomst van het wegtransport met aantrekkelijke, aerodynamische trucks die voldoen aan alle nieuwe Europese regelgevingen. De voorloper van die prestigieuze erkenning is de bouw van twee nieuwe, ultramoderne productiefaciliteiten in Westerlo. Eén ervan is de bodyshop, waar de truckcabines geassembleerd worden door meer dan 140 state-of-the-art robots. Project ENGI’neer Marc Willemans is met zijn ervaring in de auto-industrie een grote hulp bij de coördinatie van dit vooruitstrevende project.

Werkhuizen Boonen, waar 1+1 gelijk is aan 3

Werkhuizen Boonen opgericht in 1952, is een rasecht familiebedrijf. Werkhuizen Boonen ontwerpt en ontwikkelt machines en wisselstukken voor de zwaardere industrie en staat in voor digitalisatie van tekeningen. Luc Asnong voert sinds 2017 als ENGI’neer bij Werkhuizen Boonen projecten uit en wordt daarin bijgestaan door collega ENGI’neer Saïd Zouzaf.

FrieslandCampina Bornem investeert in optimalisatie

Melk is goed voor elk, dat weten we allemaal. De productiesite van FrieslandCampina in Bornem staat in voor de bereiding, afvulling en verpakking van lekkere en verantwoorde zuivelproducten. Om die producten wereldwijd te exporteren is er nood aan een efficiënt verpakkingssysteem dat past binnen de productieomgeving. “Wij beschikken zelf niet over de nodige mankracht en expertise om een nieuwe verpakkingslijn in te passen in onze productieruimte”, vertelt Sam Piens, Technology Manager bij FrieslandCampina Bornem.

Internationale verankering van een bedrijf in volle ontwikkeling

Steve Pilet en Laurent Van Thournout zijn werkzaam op het hoofdkantoor van Daikin in Oostende en zijn duidelijk trots om voor een internationaal bedrijf aan de slag te zijn. Daikin is marktleider in HVAC en verdeelt toestellen op de Europese markt. Om aan de stijgende vraag te kunnen beantwoor den, ondersteunen ENGI’neers Jan Cloutte en Frederik Jonker Daikin bij de ontwikke ling van nieuwe warmtepomptoestellen

Neways vond technische knowhow bij Engi

Neways biedt maatwerk aan zijn klanten binnen de Electronic Manufacturing Services-markt. Daarvoor is heel wat technische kennis nodig. En net daar bleek 15 jaar terug een tekort aan in Zuid-Nederland. Die technische knowhow vond Neways wel bij Engi Talents.

Griffith Foods investeert in betere werkomstandigheden

Onze collega ENGI'neer Ken Michiels is al geruime tijd werkzaam bij Griffith Foods. Ondanks een moeilijk coronajaar investeert Griffith Foods 3 miljoen euro in de verdere uitbreiding van de plant. Ken is betrokken bij de nieuwe ergonomische menafdeling ter verbetering van de werkomstandigheden. Hoe Griffith dit wilt realiseren lees je in onderstaand artikel.

Klanten blijven ontzorgen

Meditech uit Izegem groeit razendsnel en vond in Engi Talents een partner in haar moeilijke zoektocht naar de juiste medewerkers. ENGI’NEERS Miguel, Jeroen en Stefaan bouwen mee aan het unieke groeiverhaal van deze West-Vlaamse wereldspeler. Meditech uit Izegem is een wereldspeler in het ontwikkelen en produceren van robotica voor apotheken. Het bedrijf ontwikkelde een systeem dat verpakkingen automatisch uitleest, waardoor de volledige productflow traceerbaar wordt, van opslag tot bestelling en levering.

Zot van machines

Jurgen Vanraes en Yves Clauw, allebei actief bij Ad Rem, onderdeel van de Valtech Group en actief in het ontwerp en de bouw van machines voor de recyclage-industrie. Beiden kozen ze bewust voor een carrière als ENGI’NEER.

Aan het werk bij Solae Dupont

ENGI’neer Koen Claerhout ging aan de slag bij Engi Talents in 2012. Ondertussen 7 jaar actief bij Solae in Ieper, waar hij evolueerde van tekenaar tot Senior Projectmanager en o.a. verantwoordelijk is voor de jaarlijkse shutdown.

Ervaring ten dienst van de klant

Hendrik Dejonghe werkt reeds 7 jaar bij Engi Talents, waar hij zijn ruime ervaring (voornamelijk in uitvoeren van projecten in de voedingssector) inzet bij verschillende opdrachten bij klanten. Sinds begin dit jaar is Hendrik als Projectmanager aan de slag bij FrieslandCampina in Aalter en werkt hij er aan een erg uitdagende opdracht.

Meewerken aan mooie projecten

Niels Lattré startte bij Engi Talents in 2010. Vijf jaar later, in 2015, koos ook Anthony Boone voor een carrière als ENGI’neer. Momenteel voeren ze beiden een project uit als technisch tekenaar bij Dewulf in Roeselare.

Plant Layout, de basis van elk project!

Hoe accuraat zijn de plannen van uw site? Zijn ze up-to-date of gedateerd? En vindt u er nog vlot uw weg in terug? Of kunt u hulp gebruiken om orde te scheppen in de chaos? Dan zal de Engi Talents plant layout service u zeker interesseren.

Werk in de pijplijn bij PPS-Pipelines

Van Antwerpen en Rotterdam tot in Nederlands Limburg en het Duitse Ruhrgebied. PPS-Pipelines beheert een uitgestrekt netwerk van industriële pijpleidingen. Om beschadigingen door graaf- en andere omgevingswerken te vermijden, én de leidingen in goede staat te houden, wordt MIDES mee het veld in gestuurd.

+32 51 261 881 Spontaan solliciteren