Efficiënt projectwerk voor Vyncke
Het internationale familiebedrijf Vyncke uit Harelbeke ontwerpt en bouwt al 4 generaties lang energiecentrales die biomassa-afvalstromen omzetten in nuttige energie. Aangezien de onderne¬ming erg projectmatig werkt, zijn er af en toe enorme pieken in workload. De tijdelijke ENGI’neers van Engi Talents helpen Vyncke om die pieken op te vangen en zorgen er zo voor dat elke klant op een snelle en vlotte service mag blijven rekenen.
ENGI’neers vangen pieken in workload op
Bruno Renier, Unit Manager voor de regio West-Europa, Afrika en Amerika vertelt: “Als Unit Manager realiseer ik samen met mijn team de verkochte projecten en verzorg ik de dienst na verkoop voor mijn regio’s. Elk project dat wij aannemen is uniek en uiteraard verdient elke opdracht de juiste aanpak. Aangezien we niet kunnen voorspellen wanneer welk project valt, doen er zich soms enorm drukke periodes voor. Om de continuïteit te garanderen, doen we af en toe een beroep op de ENGI’neers van Engi Talents.”
Zo werden ENGI’neers Sander Parmentier en Nicolas Demets beiden ingeschakeld bij deze innovatieve onderneming. “ENGI’neers Sander en Nicolas zijn bij ons aan de slag als engineers lay-out design. Ze werken telkens op één hoofdproject en helpen ons daarnaast nog met wat andere opdrachten. Zo springen ze bijvoorbeeld ook bij wanneer collega’s daar nood aan hebben. De samenwerking verloopt erg vlot. Sander voerde eerder al eens projecten bij ons uit en dat is een groot voordeel: hij kent onze werkwijze en de mensen binnen onze onderneming. Zo kunnen we meteen efficiënt van start”, aldus Bruno.
Van ontwerp tot 3D-softwarepakket
Bij Vyncke is er al een team van gemotiveerde ingenieurs aan de slag, ENGI’neers Sander en Nicolas werken dus aanvullend. Daarbij staan ze vlot in contact met de andere collega’s, zodat alle projecten correct afgehandeld kunnen worden. De design ingenieurs werken eerst een ontwerp uit en daarna komen ENGI’neers Sander en Nicolas in actie. Zij gieten alle berekeningen in een overzichtelijk 3D-model van de installatie.
Sander Parmentier, ENGI’neer lay-out design, vertelt over zijn gevarieerde job bij Vyncke: “Mijn hoofdtaak is de dagelijkse verzorging van de 3D-layout, maar ik doe nog veel meer dan dat. Ik werk ook productietekeningen en ontwerpen voor verkoop uit voor uiteenlopende opdrachten. De klant gaat dan verder met de productie en momenteel is mijn allereerste project in Wallonië in de maak.
Sander Parmentier, ENGI’neer lay-out design, vertelt over zijn gevarieerde job bij Vyncke: “Mijn hoofdtaak is de dagelijkse verzorging van de 3D-layout, maar ik doe nog veel meer dan dat. Ik werk ook productietekeningen en ontwerpen voor verkoop uit voor uiteenlopende opdrachten. De klant gaat dan verder met de productie en momenteel is mijn allereerste project in Wallonië in de maak.
Er zijn uiteenlopende handelingen nodig bij het opstellen en afwerken van een boilerinstallatie, maar dankzij de verschillende tekenpakketten voer ik die heel graag uit. Op dit moment ben ik bezig met een uitdagend project in Denemarken en help ik mijn collega ENGI’neer Nicolas bij zijn eerste opdracht in Turkije.”
ENGI’neer Nicolas Demets, vult aan: “Als lay-out designer is het mijn doel om de toekomstige uitrustingen visueel op te bouwen in 3D zoals die later in werkelijkheid gerealiseerd zullen worden. Om dat te kunnen doen, ontvangen we via onze leveranciers alle nodige 3D-bestanden en helpen we waar nodig met de uitwerking van onderdelen zoals bijvoorbeeld piping routes. Het spreekt voor zich dat het ontwerp volledig moet kloppen en dat kan alleen als de onderdelen op de juiste plaats gezet worden. Best een grote verantwoordelijkheid, die ik met plezier opneem.”
Wat maakt een job als ENGI’neer eigenlijk zo fijn? Nicolas houdt ervan om zich telkens in te werken bij andere klanten en haalt energie uit het feit dat alle projecten die je als ENGI’neer mag aanpakken, telkens volledig anders zijn. Sander bevestigt: “De variatie die een job als ENGI’neer biedt, is echt geweldig.”