Ga naar hoofdinhoud
Klanten blijven ontzorgen

— Project in de kijker

Klanten blijven ontzorgen

Meditech uit Izegem groeit razendsnel en vond in Engi Talents een partner in haar moeilijke zoektocht naar de juiste medewerkers. ENGI’NEERS Miguel, Jeroen en Stefaan bouwen mee aan het unieke groeiverhaal van deze West-Vlaamse wereldspeler.

Meditech uit Izegem is een wereldspeler in het ontwikkelen en produceren van robotica voor apotheken. Het bedrijf ontwikkelde een systeem dat verpakkingen automatisch uitleest, waardoor de volledige productflow traceerbaar wordt, van opslag tot bestelling en levering.

Partner in groei

Timon Dejonghe, General Manager van Meditech: “In 15 jaar tijd zijn we gegroeid van 4 naar 120 medewerkers. En we blijven groeien, zo’n 30% per jaar. Het vinden van de juiste medewerkers is voor ons dan ook een grote uitdaging. Enerzijds omdat de arbeidsmarkt in Zuid-West-Vlaanderen verzadigd is, anderzijds omdat we actief zijn in een B2B-niche, waardoor heel wat mensen ons niet kennen. Het is zeer moeilijk om jonge en talentvolle mensen tot bij ons te krijgen.”

Na een eerste gesprek bleek dat Engi Talents snel de juiste mensen beschikbaar had. “We waren al een hele tijd op zoek naar een R&D-manager om onze R&D-afdeling verder uit te bouwen. De vacature raakte maar niet ingevuld. Tot Engi Talents ons ENGI’NEER Miguel Verbiest voorstelde. Dankzij zijn ervaring bij andere bedrijven was hij erg snel ingewerkt. Een ongelooflijke troef in ons groeiverhaal. Voor onze afdeling productontwikkeling waren we op zoek naar een conceptueel tekenaar. Met Stefaan Van Acker bezorgde Engi Talents ons opnieuw een witte raaf. Ondertussen werken zowel Miguel als Stefaan nu bijna één jaar bij ons.”

Ambities bevestigd

Miguel Verbiest: “Doorheen mijn carrière ging ik regelmatig op zoek naar een nieuwe uitdaging. Bij Engi Talents wordt die zoektocht voor jou gedaan. Ik werk nu 4 jaar als ENGI’NEER en kreeg de kans om me verder te specialiseren in project en operations management. Het afgelopen jaar bij Meditech was erg uitdagend. Een goede leerschool die mijn ambities alleen maar heeft bevestigd.”

“In mijn job als R&D-manager help ik de R&D-afdeling verder uitbouwen, zowel op technisch als organisatorisch vlak. Bijvoorbeeld door verschillende processen te optimaliseren. Ook al ben ik extern, toch krijg ik hierin het volste vertrouwen. En daar ben ik erg dankbaar voor. Ik ben fier dat ik mag meebouwen aan de toekomst van een bedrijf zoals Meditech.”

Machinebouw anders bekeken

Als conceptueel ontwerper en productontwikkelaar bij Meditech voelt Stefaan Van Acker zich eerder een vreemde eend in de bijt binnen Engi Talents. Stefaan: “Bij het ontwerpen van een machine voor commercieel gebruik komt veel meer kijken dan bij industriële machines. Eerst en vooral is er natuurlijk het esthetische aspect. Maar daarnaast spelen ook ergonomie en gebruiksgemak een belangrijke rol. Zo kan je met het toepassen van cognitieve ergonomie, bijvoorbeeld met behulp van vormtaal, de gebruiker leiden naar het juiste gebruik van het toestel zonder daarbij een beroep te doen op pictogrammen of tekst.”

Elkaar inspireren

Stefaan: “Meditech stelt als technologisch bedrijf erg strenge eisen naar kwaliteit. Er wordt veel belang gehecht aan het concept, wat de job bijzonder boeiend maakt. Samen met het hele R&D-team gaan we in brainstormsessies op zoek naar de juiste specificaties voor de machine in kwestie, zowel op het vlak van esthetische uitstraling als gebruiksvriendelijkheid. Die concept meetings werken zeer inspirerend.”

“Mijn jarenlange ervaring op het vlak van machinebouw in de meest uiteenlopende sectoren is ongetwijfeld een meerwaarde voor de opdracht bij Meditech. Het dempen van geluid en beperken van trillingen, bijvoorbeeld, is maar één van de vele aspecten. En ben ik op zoek naar deskundige uitleg of bruikbare oplossingen voor een specifiek probleem, dan kan ik steeds terecht bij de andere ENGI’NEERS via het intern online platform.”

Toekomst verzekerd

De toekomst van Meditech ziet er alvast veelbelovend uit. Timon Dejonghe: “We staan momenteel op een kantelmoment in ons groeiverhaal. Corona heeft gezorgd voor een enorme boost. Onze planning staat nu al vol tot midden volgend jaar. De pharmasector is niet conjunctuurgevoelig en dat is nog maar eens bewezen. De komende jaren blijven we op zoek naar gekwalificeerde medewerkers. En daarvoor zullen we ongetwijfeld een beroep blijven doen op Engi Talents.”

De ENGI’NEERS van Engi Talents hebben al heel wat ervaring op zak. Die externe kijk op je bedrijf is erg boeiend.

Timon Dejonghe


Neways vond technische knowhow bij Engi

Neways biedt maatwerk aan zijn klanten binnen de Electronic Manufacturing Services-markt. Daarvoor is heel wat technische kennis nodig. En net daar bleek 15 jaar terug een tekort aan in Zuid-Nederland. Die technische knowhow vond Neways wel bij Engi Talents.

Griffith Foods investeert in betere werkomstandigheden

Onze collega ENGI'neer Ken Michiels is al geruime tijd werkzaam bij Griffith Foods. Ondanks een moeilijk coronajaar investeert Griffith Foods 3 miljoen euro in de verdere uitbreiding van de plant. Ken is betrokken bij de nieuwe ergonomische menafdeling ter verbetering van de werkomstandigheden. Hoe Griffith dit wilt realiseren lees je in onderstaand artikel.

Zot van machines

Jurgen Vanraes en Yves Clauw, allebei actief bij Ad Rem, onderdeel van de Valtech Group en actief in het ontwerp en de bouw van machines voor de recyclage-industrie. Beiden kozen ze bewust voor een carrière als ENGI’NEER.

Aan het werk bij Solae Dupont

ENGI’neer Koen Claerhout ging aan de slag bij Engi Talents in 2012. Ondertussen 7 jaar actief bij Solae in Ieper, waar hij evolueerde van tekenaar tot Senior Projectmanager en o.a. verantwoordelijk is voor de jaarlijkse shutdown.

Ervaring ten dienst van de klant

Hendrik Dejonghe werkt reeds 7 jaar bij Engi Talents, waar hij zijn ruime ervaring (voornamelijk in uitvoeren van projecten in de voedingssector) inzet bij verschillende opdrachten bij klanten. Sinds begin dit jaar is Hendrik als Projectmanager aan de slag bij FrieslandCampina in Aalter en werkt hij er aan een erg uitdagende opdracht.

Meewerken aan mooie projecten

Niels Lattré startte bij Engi Talents in 2010. Vijf jaar later, in 2015, koos ook Anthony Boone voor een carrière als ENGI’neer. Momenteel voeren ze beiden een project uit als technisch tekenaar bij Dewulf in Roeselare.

Plant Layout, de basis van elk project!

Hoe accuraat zijn de plannen van uw site? Zijn ze up-to-date of gedateerd? En vindt u er nog vlot uw weg in terug? Of kunt u hulp gebruiken om orde te scheppen in de chaos? Dan zal de Engi Talents plant layout service u zeker interesseren.

Werk in de pijplijn bij PPS-Pipelines

Van Antwerpen en Rotterdam tot in Nederlands Limburg en het Duitse Ruhrgebied. PPS-Pipelines beheert een uitgestrekt netwerk van industriële pijpleidingen. Om beschadigingen door graaf- en andere omgevingswerken te vermijden, én de leidingen in goede staat te houden, wordt MIDES mee het veld in gestuurd.

+32 51 261 881