Ga naar hoofdinhoud
FrieslandCampina Bornem investeert in optimalisatie

— Project in de kijker

FrieslandCampina Bornem investeert in optimalisatie

Melk is goed voor elk, dat weten we allemaal. De productiesite van FrieslandCampina in Bornem staat in voor de bereiding, afvulling en verpakking van lekkere en verantwoorde zuivelproducten. Om die producten wereldwijd te exporteren is er nood aan een efficiënt verpakkingssysteem dat past binnen de productieomgeving. “Wij beschikken zelf niet over de nodige mankracht en expertise om een nieuwe verpakkingslijn in te passen in onze productieruimte”, vertelt Sam Piens, Technology Manager bij FrieslandCampina Bornem.

Weinig plaats, grote machines

Begin 2021 installeerde FrieslandCampina Bornem twee nieuwe machines die instaan voor het verpakken van blikken. ENGI’neer Frank Leyssens, ondersteunde FrieslandCampina Bornem met een doelgericht plan om die machines te implementeren in het huidige productieproces.

Voorbereidende werken

“Om de machines in te passen in de ruimte, moest er heel wat gebeuren”, zegt ENGI’neer Frank. “Er waren civiele aanpassingswerken nodig om de juiste ruimte te creëren. De buitenpoort was te klein, er moesten nutsvoorzieningen ingepast worden, trappen en machines werden verplaatst en nieuwe ophangsystemen voor bordessen en transportbanden werden voorzien. Enkel zo maakten we de plaatsing mogelijk voor de installateur.” “Engi Talents zorgde ervoor dat al die aanpassingen gerealiseerd werden. Ze schakelden de juiste partners in, zorgden ervoor dat deadlines gehaald werden en begeleidden waar nodig”, vertelt een tevreden Sam.

Uitbreiding Cupacity

“Elk proces kan geoptimaliseerd worden, dat staat als een paal boven water. Engi Talents blijft zoeken naar mogelijke optimalisaties in de huidige processen van FrieslandCampina Bornem, waardoor wij efficiënter en sneller kunnen werken”, gaat Sam verder. “Momenteel zijn we ook van plan om de productiecapaciteit van de melkkuipjes te verhogen. De cyclustijd van het proces moet korter, zodat er nog meer cups per uur gesteriliseerd kunnen worden, wat samen met het vervangen van oude verpakkingsmachines uiteindelijk resulteert in extra omzet”, aldus Frank.

Toekomstmuziek

Wat Frank betreft, mag de samenwerking nog even duren. “Er is altijd ruimte voor optimalisatie. Zelfs kleine technische aanpassingen, maken in de productielijn al een wereld van verschil. Misschien kunnen we na afloop van het Cupacity project inzetten op de besparing van energie en waterverbruik? Maar dat is momenteel nog toekomstmuziek”, sluit Frank af.


Internationale verankering van een bedrijf in volle ontwikkeling

Steve Pilet en Laurent Van Thournout zijn werkzaam op het hoofdkantoor van Daikin in Oostende en zijn duidelijk trots om voor een internationaal bedrijf aan de slag te zijn. Daikin is marktleider in HVAC en verdeelt toestellen op de Europese markt. Om aan de stijgende vraag te kunnen beantwoor den, ondersteunen ENGI’neers Jan Cloutte en Frederik Jonker Daikin bij de ontwikke ling van nieuwe warmtepomptoestellen

Neways vond technische knowhow bij Engi

Neways biedt maatwerk aan zijn klanten binnen de Electronic Manufacturing Services-markt. Daarvoor is heel wat technische kennis nodig. En net daar bleek 15 jaar terug een tekort aan in Zuid-Nederland. Die technische knowhow vond Neways wel bij Engi Talents.

Griffith Foods investeert in betere werkomstandigheden

Onze collega ENGI'neer Ken Michiels is al geruime tijd werkzaam bij Griffith Foods. Ondanks een moeilijk coronajaar investeert Griffith Foods 3 miljoen euro in de verdere uitbreiding van de plant. Ken is betrokken bij de nieuwe ergonomische menafdeling ter verbetering van de werkomstandigheden. Hoe Griffith dit wilt realiseren lees je in onderstaand artikel.

Klanten blijven ontzorgen

Meditech uit Izegem groeit razendsnel en vond in Engi Talents een partner in haar moeilijke zoektocht naar de juiste medewerkers. ENGI’NEERS Miguel, Jeroen en Stefaan bouwen mee aan het unieke groeiverhaal van deze West-Vlaamse wereldspeler. Meditech uit Izegem is een wereldspeler in het ontwikkelen en produceren van robotica voor apotheken. Het bedrijf ontwikkelde een systeem dat verpakkingen automatisch uitleest, waardoor de volledige productflow traceerbaar wordt, van opslag tot bestelling en levering.

Zot van machines

Jurgen Vanraes en Yves Clauw, allebei actief bij Ad Rem, onderdeel van de Valtech Group en actief in het ontwerp en de bouw van machines voor de recyclage-industrie. Beiden kozen ze bewust voor een carrière als ENGI’NEER.

Aan het werk bij Solae Dupont

ENGI’neer Koen Claerhout ging aan de slag bij Engi Talents in 2012. Ondertussen 7 jaar actief bij Solae in Ieper, waar hij evolueerde van tekenaar tot Senior Projectmanager en o.a. verantwoordelijk is voor de jaarlijkse shutdown.

Ervaring ten dienst van de klant

Hendrik Dejonghe werkt reeds 7 jaar bij Engi Talents, waar hij zijn ruime ervaring (voornamelijk in uitvoeren van projecten in de voedingssector) inzet bij verschillende opdrachten bij klanten. Sinds begin dit jaar is Hendrik als Projectmanager aan de slag bij FrieslandCampina in Aalter en werkt hij er aan een erg uitdagende opdracht.

Meewerken aan mooie projecten

Niels Lattré startte bij Engi Talents in 2010. Vijf jaar later, in 2015, koos ook Anthony Boone voor een carrière als ENGI’neer. Momenteel voeren ze beiden een project uit als technisch tekenaar bij Dewulf in Roeselare.

Plant Layout, de basis van elk project!

Hoe accuraat zijn de plannen van uw site? Zijn ze up-to-date of gedateerd? En vindt u er nog vlot uw weg in terug? Of kunt u hulp gebruiken om orde te scheppen in de chaos? Dan zal de Engi Talents plant layout service u zeker interesseren.

Werk in de pijplijn bij PPS-Pipelines

Van Antwerpen en Rotterdam tot in Nederlands Limburg en het Duitse Ruhrgebied. PPS-Pipelines beheert een uitgestrekt netwerk van industriële pijpleidingen. Om beschadigingen door graaf- en andere omgevingswerken te vermijden, én de leidingen in goede staat te houden, wordt MIDES mee het veld in gestuurd.

+32 51 261 881