Ga naar hoofdinhoud
Zot van machines

— Project in de kijker

Zot van machines

Jurgen Vanraes startte in 1998 bij Mides. Hij kwam net van de schoolbanken en reageerde op een vacature als tekenaar. Jurgen: “Mijn wereld ging open. Als schoolverlater kreeg ik kansen die velen op mijn leeftijd niet kregen. Ik leerde erg veel op korte tijd en door de opeenvolging van projecten breidde mijn netwerk aanzienlijk uit. Daarnaast was het voor mij altijd een geruststelling dat Engi Talents, bij het aflopen van een project, steeds weer op zoek ging naar een nieuwe plek. Terwijl ik mij enkel moest concentreren op hetgeen ik goed in was, namelijk tekenen.”

Jurgen voerde 10 jaar een project uit bij Bekaert in Ingelmunster en is nu al enkele jaren aan de slag als tekenaar bij Ad Rem in Menen. Hij werkte o.a. mee aan een project voor het scheiden van afvalmetalen, een machine om plastic te scheiden en te verwerken in recyclagekorrels en voor zusterbedrijf Valvan Baling Systems aan een sorteerlijn om stoffen van kledij en schoenen te recycleren. Jurgen: “Ik ben best fier om te mogen werken voor een gezond en groeiend bedrijf zoals Engi Talents. Het werk dat je doet, wordt gewaardeerd. Zo kreeg ik een mooi geschenk voor mijn 20 jaar dienst en won ik zelfs een Mides award. Er heerst een zeer familiale sfeer. Zelfs het management is gemakkelijk aanspreekbaar. Onder de ENGI’NEERS is er veel contact. Er is een kennisplatform waar we bij elkaar terechtkunnen met werkgerelateerde vragen en ook buiten het werk zien we elkaar regelmatig, bijvoorbeeld op de jaarlijkse karting.”

"Als schoolverlater kreeg ik kansen die velen op mijn leeftijd niet kregen"

Jurgen Vanraes

Yves Clauw koos in 2017 voor het toenmalige Mides. Hij werkte als service technieker, maar mocht omwille van gezondheidsredenen geen fysieke arbeid meer doen. Hij schoolde zich om tot mechanisch tekenaar. “De veelzijdigheid is een grote troef. Je leert voortdurend bij en komt in aanraking met verschillende manieren van werken. Erg verrijkend. Ik werkte al op verschillende projecten. Nu ben ik 2 jaar aan de slag bij Ad Rem, waar ik een recyclagepark help uittekenen.”

Yves: “Het verwondert me elke keer opnieuw dat de sfeer bij Engi Talents, ondanks de sterke groei, zo persoonlijk en menselijk blijft. Kom je een collega tegen, tijdens of naast het werk, dan is het contact altijd heel gemoedelijk. Alsof je elkaar al lang kent. En ook het vertrouwen van de klanten werkt motiverend. Je krijgt de verantwoordelijkheid over een machine en de kans om je te bewijzen. Fantastisch om er elke keer weer mijn tanden in te zetten.”

"Je krijgt de verantwoordelijkheid over een machine en de kans om je te bewijzen"

Yves Clauw


Neways vond technische knowhow bij Engi

Neways biedt maatwerk aan zijn klanten binnen de Electronic Manufacturing Services-markt. Daarvoor is heel wat technische kennis nodig. En net daar bleek 15 jaar terug een tekort aan in Zuid-Nederland. Die technische knowhow vond Neways wel bij Engi Talents.

Griffith Foods investeert in betere werkomstandigheden

Onze collega ENGI'neer Ken Michiels is al geruime tijd werkzaam bij Griffith Foods. Ondanks een moeilijk coronajaar investeert Griffith Foods 3 miljoen euro in de verdere uitbreiding van de plant. Ken is betrokken bij de nieuwe ergonomische menafdeling ter verbetering van de werkomstandigheden. Hoe Griffith dit wilt realiseren lees je in onderstaand artikel.

Klanten blijven ontzorgen

Meditech uit Izegem groeit razendsnel en vond in Engi Talents een partner in haar moeilijke zoektocht naar de juiste medewerkers. ENGI’NEERS Miguel, Jeroen en Stefaan bouwen mee aan het unieke groeiverhaal van deze West-Vlaamse wereldspeler. Meditech uit Izegem is een wereldspeler in het ontwikkelen en produceren van robotica voor apotheken. Het bedrijf ontwikkelde een systeem dat verpakkingen automatisch uitleest, waardoor de volledige productflow traceerbaar wordt, van opslag tot bestelling en levering.

Aan het werk bij Solae Dupont

ENGI’neer Koen Claerhout ging aan de slag bij Engi Talents in 2012. Ondertussen 7 jaar actief bij Solae in Ieper, waar hij evolueerde van tekenaar tot Senior Projectmanager en o.a. verantwoordelijk is voor de jaarlijkse shutdown.

Ervaring ten dienst van de klant

Hendrik Dejonghe werkt reeds 7 jaar bij Engi Talents, waar hij zijn ruime ervaring (voornamelijk in uitvoeren van projecten in de voedingssector) inzet bij verschillende opdrachten bij klanten. Sinds begin dit jaar is Hendrik als Projectmanager aan de slag bij FrieslandCampina in Aalter en werkt hij er aan een erg uitdagende opdracht.

Meewerken aan mooie projecten

Niels Lattré startte bij Engi Talents in 2010. Vijf jaar later, in 2015, koos ook Anthony Boone voor een carrière als ENGI’neer. Momenteel voeren ze beiden een project uit als technisch tekenaar bij Dewulf in Roeselare.

Plant Layout, de basis van elk project!

Hoe accuraat zijn de plannen van uw site? Zijn ze up-to-date of gedateerd? En vindt u er nog vlot uw weg in terug? Of kunt u hulp gebruiken om orde te scheppen in de chaos? Dan zal de Engi Talents plant layout service u zeker interesseren.

Werk in de pijplijn bij PPS-Pipelines

Van Antwerpen en Rotterdam tot in Nederlands Limburg en het Duitse Ruhrgebied. PPS-Pipelines beheert een uitgestrekt netwerk van industriële pijpleidingen. Om beschadigingen door graaf- en andere omgevingswerken te vermijden, én de leidingen in goede staat te houden, wordt MIDES mee het veld in gestuurd.

+32 51 261 881