Ga naar hoofdinhoud
Neways vond technische knowhow bij Engi

— Project in de kijker

Neways vond technische knowhow bij Engi

Neways biedt maatwerk aan zijn klanten binnen de Electronic Manufacturing Services-markt. Daarvoor is heel wat technische kennis nodig. En net daar bleek 15 jaar terug een tekort aan in Zuid-Nederland. Die technische knowhow vond Neways wel bij Engi Talents.

Technische opleiding van topniveau

“Neways Technologies is de ontwikkelgroep van de internationale groep Neways Electronics International N.V.”, schept Manager Design & Engineering Frans Gevers het kader voor de samenwerking. “Met zo’n 200 technische professionals ontwerpen we elektronische en elektromechanische oplossingen voor onze klanten. Die vragen kleine tot middelgrote specialistische series waarbij kwaliteit, flexibiliteit en time-to-market cruciaal zijn.

Zo’n vijftien jaar geleden zagen we in Zuid-Nederland echter een tekort ontstaan aan technische mensen op ingenieurs niveau. Inspelen op de zeer uiteenlopende vragen werd dan ook steeds moelijker.” En zo kwam Neways bij Engi Talents terecht!

Frans Gevers: “Onze focus op kwaliteit en flexibiliteit bracht ons uiteindelijk bij Engi Talents. Aanvankelijk hielp 1 medewerker ons bij de uitvoering van onze projecten, ondertussen zijn het er 5 tot 8. Door de jaren heen is onze band steeds hechter geworden en is Engi Talents uitgegroeid tot een volwaardige strategische partner.” 

Vandaag worden de Engi Talents-designers voornamelijk ingezet in de elektromechanische en mechanische afdelingen, waar ze diverse ontwerp projecten uitvoeren voor klanten uit de hightechindustrie. Hun functies variëren van designer tot lead designer.

“Engi Talents beweegt ondertussen mee op de golven van onze klanten en vaak hebben hun engineers rechtstreeks contact met de klant of met leveranciers. Soms werken ze zelfs bij de klant. Het illustreert onze vertrouwensband en de positieve samenwerking sinds de start vijftien jaar geleden”, luidt het bij Neways


Internationale verankering van een bedrijf in volle ontwikkeling

Steve Pilet en Laurent Van Thournout zijn werkzaam op het hoofdkantoor van Daikin in Oostende en zijn duidelijk trots om voor een internationaal bedrijf aan de slag te zijn. Daikin is marktleider in HVAC en verdeelt toestellen op de Europese markt. Om aan de stijgende vraag te kunnen beantwoor den, ondersteunen ENGI’neers Jan Cloutte en Frederik Jonker Daikin bij de ontwikke ling van nieuwe warmtepomptoestellen

Griffith Foods investeert in betere werkomstandigheden

Onze collega ENGI'neer Ken Michiels is al geruime tijd werkzaam bij Griffith Foods. Ondanks een moeilijk coronajaar investeert Griffith Foods 3 miljoen euro in de verdere uitbreiding van de plant. Ken is betrokken bij de nieuwe ergonomische menafdeling ter verbetering van de werkomstandigheden. Hoe Griffith dit wilt realiseren lees je in onderstaand artikel.

Klanten blijven ontzorgen

Meditech uit Izegem groeit razendsnel en vond in Engi Talents een partner in haar moeilijke zoektocht naar de juiste medewerkers. ENGI’NEERS Miguel, Jeroen en Stefaan bouwen mee aan het unieke groeiverhaal van deze West-Vlaamse wereldspeler. Meditech uit Izegem is een wereldspeler in het ontwikkelen en produceren van robotica voor apotheken. Het bedrijf ontwikkelde een systeem dat verpakkingen automatisch uitleest, waardoor de volledige productflow traceerbaar wordt, van opslag tot bestelling en levering.

Zot van machines

Jurgen Vanraes en Yves Clauw, allebei actief bij Ad Rem, onderdeel van de Valtech Group en actief in het ontwerp en de bouw van machines voor de recyclage-industrie. Beiden kozen ze bewust voor een carrière als ENGI’NEER.

Aan het werk bij Solae Dupont

ENGI’neer Koen Claerhout ging aan de slag bij Engi Talents in 2012. Ondertussen 7 jaar actief bij Solae in Ieper, waar hij evolueerde van tekenaar tot Senior Projectmanager en o.a. verantwoordelijk is voor de jaarlijkse shutdown.

Ervaring ten dienst van de klant

Hendrik Dejonghe werkt reeds 7 jaar bij Engi Talents, waar hij zijn ruime ervaring (voornamelijk in uitvoeren van projecten in de voedingssector) inzet bij verschillende opdrachten bij klanten. Sinds begin dit jaar is Hendrik als Projectmanager aan de slag bij FrieslandCampina in Aalter en werkt hij er aan een erg uitdagende opdracht.

Meewerken aan mooie projecten

Niels Lattré startte bij Engi Talents in 2010. Vijf jaar later, in 2015, koos ook Anthony Boone voor een carrière als ENGI’neer. Momenteel voeren ze beiden een project uit als technisch tekenaar bij Dewulf in Roeselare.

Plant Layout, de basis van elk project!

Hoe accuraat zijn de plannen van uw site? Zijn ze up-to-date of gedateerd? En vindt u er nog vlot uw weg in terug? Of kunt u hulp gebruiken om orde te scheppen in de chaos? Dan zal de Engi Talents plant layout service u zeker interesseren.

Werk in de pijplijn bij PPS-Pipelines

Van Antwerpen en Rotterdam tot in Nederlands Limburg en het Duitse Ruhrgebied. PPS-Pipelines beheert een uitgestrekt netwerk van industriële pijpleidingen. Om beschadigingen door graaf- en andere omgevingswerken te vermijden, én de leidingen in goede staat te houden, wordt MIDES mee het veld in gestuurd.

+32 51 261 881