Ga naar hoofdinhoud
Meewerken aan mooie projecten

— Project in de kijker

Meewerken aan mooie projecten

Dewulf uit Roeselare is een familiebedrijf dat wereldwijd actief is in de ontwikkeling en productie van landbouwmachines voor de teelt van aardappelen en wortelgewassen. Toen het bedrijf op zoek was naar extra capaciteit voor technisch tekenwerk, kwamen ze bij Engi Talents terecht.

Gert Deboe, Engineering Manager bij Dewulf: “Het is vaak moeilijk om een tijdelijk groot project neer te leggen bij onze eigen medewerkers. Het werk komt nog eens bovenop hun bestaande takenpakket, waardoor ze overbelast raken, andere zaken vertraging oplopen en het project te lang blijft aanslepen. De ENGI’neers van Engi Talents zijn snel ingewerkt en passen zich gemakkelijk aan. Bovendien kunnen ze voltijds aan het project doorwerken, waardoor we erg snel vooruitgang boeken.”

AANPASSEN MACHINEGAMMA

“Ondertussen werkt Niels al 5 jaar bij ons en heeft hij meegewerkt aan diverse projecten. De samenwerking verloopt erg goed. Engi Talents was voor ons dan ook een logische keuze toen we opnieuw bijkomende capaciteit nodig hadden. Anthony startte oorspronkelijk bij ons op een ander project, maar werkt ondertussen mee met Niels aan de aanpassing van een bestaand machinegamma. Concreet worden alle hydraulische leidingen in het gamma – in totaal zo’n 900 stuks – uitgetekend in 3D. Die 3D-tekeningen worden op hun beurt ingelezen in het ERP-systeem, dat op zoek gaat naar de best passende nieuwe leiding, die dan besteld wordt op basis van hetgeen geproduceerd moet worden. Een hele klus.”

Naast puur projectmatig werk worden de ENGI’neers vaak ingeschakeld voor andere taken die in de lijn van hun talenten liggen. “Zo maakt Anthony bijvoorbeeld regelmatig homologatietekeningen, een werk dat bij elke revisie van een machine komt kijken, maar vaak blijft liggen. Ook dat is een grote meerwaarde van extra ondersteuning door Engi Talents”, besluit Gert Deboe, R&D Manager bij Dewulf.

TIJD VLIEGT VOORBIJ

Anthony: “Het is ondertussen 3 jaar geleden dat ik, na enkele kortere projecten, aan de slag ging bij Dewulf. Ik werk 3 dagen per week bij Dewulf en de resterende 2 dagen bij Unilin. In het begin vond ik de combinatie best moeilijk. Elk bedrijf heeft zijn eigen systemen en mentaliteit. Maar nu vind ik die afwisseling net leuk. De weken vliegen voorbij.”

Niels: “Ik startte destijds als schoolverlater bij MIDES. De kans krijgen om te werken bij verschillende bedrijven aan verschillende projecten en zo in korte tijd veel ervaring op te doen, dat was voor mij de belangrijkste reden om voor een werkgever als MIDES te kiezen. Ondertussen werk ik 10 jaar als ENGI’neer en heb ik nog geen seconde spijt gehad van mijn keuze.”

“Na 5 jaar bij Dewulf is mijn takenpakket erg gevarieerd: uittekenen van diverse mechanische onderdelen, meewerken aan de ontwikkeling van prototypes ... Af en toe komen andere ENGI’neers het team tijdelijk versterken. Nu werk ik al 3 jaar nauw samen met Anthony. We hebben het hier goed samen.”

Anthony: “Ook al zitten we verspreid over het hele land, toch bouw je een band op met de andere ENGI’neers. Bij Engi Talents wordt daar erg veel belang aan gehecht. Zo worden er regelmatig activiteiten georganiseerd, waar we dan collega’s terugzien met wie we hebben samengewerkt. Afgelopen zomer gingen we bijvoorbeeld met z’n allen, samen met onze gezinnen, naar Paira Daiza. Heel  tof.”


Neways vond technische knowhow bij Engi

Neways biedt maatwerk aan zijn klanten binnen de Electronic Manufacturing Services-markt. Daarvoor is heel wat technische kennis nodig. En net daar bleek 15 jaar terug een tekort aan in Zuid-Nederland. Die technische knowhow vond Neways wel bij Engi Talents.

Griffith Foods investeert in betere werkomstandigheden

Onze collega ENGI'neer Ken Michiels is al geruime tijd werkzaam bij Griffith Foods. Ondanks een moeilijk coronajaar investeert Griffith Foods 3 miljoen euro in de verdere uitbreiding van de plant. Ken is betrokken bij de nieuwe ergonomische menafdeling ter verbetering van de werkomstandigheden. Hoe Griffith dit wilt realiseren lees je in onderstaand artikel.

Klanten blijven ontzorgen

Meditech uit Izegem groeit razendsnel en vond in Engi Talents een partner in haar moeilijke zoektocht naar de juiste medewerkers. ENGI’NEERS Miguel, Jeroen en Stefaan bouwen mee aan het unieke groeiverhaal van deze West-Vlaamse wereldspeler. Meditech uit Izegem is een wereldspeler in het ontwikkelen en produceren van robotica voor apotheken. Het bedrijf ontwikkelde een systeem dat verpakkingen automatisch uitleest, waardoor de volledige productflow traceerbaar wordt, van opslag tot bestelling en levering.

Zot van machines

Jurgen Vanraes en Yves Clauw, allebei actief bij Ad Rem, onderdeel van de Valtech Group en actief in het ontwerp en de bouw van machines voor de recyclage-industrie. Beiden kozen ze bewust voor een carrière als ENGI’NEER.

Aan het werk bij Solae Dupont

ENGI’neer Koen Claerhout ging aan de slag bij Engi Talents in 2012. Ondertussen 7 jaar actief bij Solae in Ieper, waar hij evolueerde van tekenaar tot Senior Projectmanager en o.a. verantwoordelijk is voor de jaarlijkse shutdown.

Ervaring ten dienst van de klant

Hendrik Dejonghe werkt reeds 7 jaar bij Engi Talents, waar hij zijn ruime ervaring (voornamelijk in uitvoeren van projecten in de voedingssector) inzet bij verschillende opdrachten bij klanten. Sinds begin dit jaar is Hendrik als Projectmanager aan de slag bij FrieslandCampina in Aalter en werkt hij er aan een erg uitdagende opdracht.

Plant Layout, de basis van elk project!

Hoe accuraat zijn de plannen van uw site? Zijn ze up-to-date of gedateerd? En vindt u er nog vlot uw weg in terug? Of kunt u hulp gebruiken om orde te scheppen in de chaos? Dan zal de Engi Talents plant layout service u zeker interesseren.

Werk in de pijplijn bij PPS-Pipelines

Van Antwerpen en Rotterdam tot in Nederlands Limburg en het Duitse Ruhrgebied. PPS-Pipelines beheert een uitgestrekt netwerk van industriële pijpleidingen. Om beschadigingen door graaf- en andere omgevingswerken te vermijden, én de leidingen in goede staat te houden, wordt MIDES mee het veld in gestuurd.

+32 51 261 881