Ga naar hoofdinhoud
Plant Layout, de basis van elk project!

— Project in de kijker

Plant Layout, de basis van elk project!

 

Hoe accuraat zijn de plannen van uw site? Zijn ze up-to-date of gedateerd? En vindt u er nog vlot uw weg in terug? Of kunt u hulp gebruiken om orde te scheppen in de chaos?
Dan zal de Engi Talents plant layout service u zeker interesseren.

De basis van elk project

 

“Een goede plant layout is de basis van elk project”, zegt Bert Heylen, operations & sales manager bij Engi Talents. “Is de plant layout niet correct en wil je een installatie plaatsen of aanpassen, dan neem je gegarandeerd een valse start. Denk aan de risico’s als je niet weet waar vluchtwegen zijn, brandblussers ophangen, nutsleidingen of andere zaken precies liggen. Daarom is het essentieel om eerst de bestaande plannen te verzamelen en te kijken of ze nog kloppen met de reële situatie.

Het is trouwens sowieso verplicht om alle veiligheidstoepassingen up-to-date te houden. Krijg je controle van de brandweer, dan moet je de juiste plannen kunnen voorleggen. Een goede plant layout, in 2D of zelfs in 3D, is dus geen overbodige luxe. Alleen al voor de veiligheid! Bovendien spaart het je later een hoop extra engineeringwerk en tijd uit. Bij producent van nackfoods Poco Loco hebben we zo de volledige productiesite in kaart gebracht. Zij beschikken nu over perfecte ‘as built’ plannen. Een nieuw project opstarten, kan in de beste omstandigheden worden voorbereid en uitgevoerd.”

Bewaar het overzicht

 

Vaak beschikken bedrijven wel over de juiste plannen, maar zien ze na verloop van tijd door de bomen het bos niet meer. Ook daar kan Engi Talents bij helpen. Kevin Espeel: “Zoals we ook voor Poco Loco hebben gedaan, helpen we hen alles te structureren en hun plannen weer toegankelijk te maken. Daartoe hebben we onze eigen structuur opgebouwd in AutoCad. De plannen worden netjes in verschillende lagen geordend. Aansluitingen, technieken, nutsleidingen, installaties… Alles krijgt z’n eigen map. We creëren orde in de chaos. Als er machines van plaats veranderen of  productieinstallaties bijkomen, kan de plant layout ook makkelijk worden aangepast. Voor Poco Loco en heel wat bedrijven werken we op afroep. Wijzigt er iets, dan tekenen we de nieuwe situatie snel uit en passen we de plannen aan. Zo zijn ze altijd gerust.”

Virtuele clash detectie

 

Moeten er nieuwe opmetingen worden gedaan, dan is een 3D scan de aangewezen methode. “Je kan er snel en veilig een grote ruimte tot in de kleinste details mee opmeten”, zegt Bert. “De hinder voor de productie blijft tot het absolute minimum beperkt. Eenmaal gescand heb je meteen alle elementen bij de hand om er met de computer een werkbaar model van te maken voor je plant layout. Een belangrijk voordeel van een 3D scan is dat je in het voortraject van een project virtueel al een clash detectie kan uitvoeren. Je kan je ontwerp in de ruimte plaatsen en controleren waar er piping ontbreekt of er een ‘clash’ is met andere machines of kolommen. Handig, want zo kan je op voorhand de nodige aanpassingen doen en vermijd je problemen tijdens de installatie.”

Meer weten over plant layout? Bel Engi Talents 051 26 18 81.


FrieslandCampina Bornem investeert in optimalisatie

Melk is goed voor elk, dat weten we allemaal. De productiesite van FrieslandCampina in Bornem staat in voor de bereiding, afvulling en verpakking van lekkere en verantwoorde zuivelproducten. Om die producten wereldwijd te exporteren is er nood aan een efficiënt verpakkingssysteem dat past binnen de productieomgeving. “Wij beschikken zelf niet over de nodige mankracht en expertise om een nieuwe verpakkingslijn in te passen in onze productieruimte”, vertelt Sam Piens, Technology Manager bij FrieslandCampina Bornem.

Internationale verankering van een bedrijf in volle ontwikkeling

Steve Pilet en Laurent Van Thournout zijn werkzaam op het hoofdkantoor van Daikin in Oostende en zijn duidelijk trots om voor een internationaal bedrijf aan de slag te zijn. Daikin is marktleider in HVAC en verdeelt toestellen op de Europese markt. Om aan de stijgende vraag te kunnen beantwoor den, ondersteunen ENGI’neers Jan Cloutte en Frederik Jonker Daikin bij de ontwikke ling van nieuwe warmtepomptoestellen

Neways vond technische knowhow bij Engi

Neways biedt maatwerk aan zijn klanten binnen de Electronic Manufacturing Services-markt. Daarvoor is heel wat technische kennis nodig. En net daar bleek 15 jaar terug een tekort aan in Zuid-Nederland. Die technische knowhow vond Neways wel bij Engi Talents.

Griffith Foods investeert in betere werkomstandigheden

Onze collega ENGI'neer Ken Michiels is al geruime tijd werkzaam bij Griffith Foods. Ondanks een moeilijk coronajaar investeert Griffith Foods 3 miljoen euro in de verdere uitbreiding van de plant. Ken is betrokken bij de nieuwe ergonomische menafdeling ter verbetering van de werkomstandigheden. Hoe Griffith dit wilt realiseren lees je in onderstaand artikel.

Klanten blijven ontzorgen

Meditech uit Izegem groeit razendsnel en vond in Engi Talents een partner in haar moeilijke zoektocht naar de juiste medewerkers. ENGI’NEERS Miguel, Jeroen en Stefaan bouwen mee aan het unieke groeiverhaal van deze West-Vlaamse wereldspeler. Meditech uit Izegem is een wereldspeler in het ontwikkelen en produceren van robotica voor apotheken. Het bedrijf ontwikkelde een systeem dat verpakkingen automatisch uitleest, waardoor de volledige productflow traceerbaar wordt, van opslag tot bestelling en levering.

Zot van machines

Jurgen Vanraes en Yves Clauw, allebei actief bij Ad Rem, onderdeel van de Valtech Group en actief in het ontwerp en de bouw van machines voor de recyclage-industrie. Beiden kozen ze bewust voor een carrière als ENGI’NEER.

Aan het werk bij Solae Dupont

ENGI’neer Koen Claerhout ging aan de slag bij Engi Talents in 2012. Ondertussen 7 jaar actief bij Solae in Ieper, waar hij evolueerde van tekenaar tot Senior Projectmanager en o.a. verantwoordelijk is voor de jaarlijkse shutdown.

Ervaring ten dienst van de klant

Hendrik Dejonghe werkt reeds 7 jaar bij Engi Talents, waar hij zijn ruime ervaring (voornamelijk in uitvoeren van projecten in de voedingssector) inzet bij verschillende opdrachten bij klanten. Sinds begin dit jaar is Hendrik als Projectmanager aan de slag bij FrieslandCampina in Aalter en werkt hij er aan een erg uitdagende opdracht.

Meewerken aan mooie projecten

Niels Lattré startte bij Engi Talents in 2010. Vijf jaar later, in 2015, koos ook Anthony Boone voor een carrière als ENGI’neer. Momenteel voeren ze beiden een project uit als technisch tekenaar bij Dewulf in Roeselare.

Werk in de pijplijn bij PPS-Pipelines

Van Antwerpen en Rotterdam tot in Nederlands Limburg en het Duitse Ruhrgebied. PPS-Pipelines beheert een uitgestrekt netwerk van industriële pijpleidingen. Om beschadigingen door graaf- en andere omgevingswerken te vermijden, én de leidingen in goede staat te houden, wordt MIDES mee het veld in gestuurd.

+32 51 261 881