Ga naar hoofdinhoud
De R&D-afdeling bij Vasco krijgt versterking van jong talent

— Project in de kijker

De R&D-afdeling bij Vasco krijgt versterking van jong talent

Klein team, grootse plannen

Wie denkt aan kwalitatieve designradiatoren en innovatieve verwarmings- en ventilatieoplossingen komt snel uit bij VASCO. Rob Jehoul, Research and Development Manager, leidt een team van vijf jonge R&D Engineers die concepten onderzoeken, ideeën ontwikkelen en voorstellen aan de productie. “Onze R&D-afdeling gaat elke dag op zoek naar de noden op de markt. Op dit moment zijn we bezig met de ontwikkeling van ons nieuw paradepaard: een vooruitstrevend ventilatiesysteem dat optimaal warmtecomfort zal garanderen over de gehele markt. Net daarom is de expertise van externe ENGI’neers Glen en Wouter heel welgekomen”. Want wie grootse plannen heeft, heeft nood aan een goed samenwerkend team.

 

Softwareontwikkeling en vernieuwende
productieprocessen

ENGI’neer Glen Waelbers werkt hoofdzakelijk op de softwareontwikkeling van het nieuwe toestel. “Gepatenteerde productietechnieken vergen speciale tools om het toestel mee aan te sturen en te installeren. Met dit nicheproduct is dat niet anders”, vertelt Glen. Hij gaat op zoek naar innovatieve manieren om het toestel mee te besturen en bekijkt de instellingen van meer dan 200 parameters zodat het toestel in elk land perfect werkt. Ook toebehoren en
accessoires zijn belangrijk volgens Rob: “Er zijn bijvoorbeeld ook CO₂-sensoren, vochtsensoren, schakelaars, afstandsbedieningen en servicetools om mee rekening te houden. Een goede integratie van deze onderdelen geeft de eindgebruiker het gewenste comfort.”

Integratie in productie

Elk product dat verkocht wordt bij VASCO is voor 100% getest. De toestellen worden afzonderlijk bekeken, gecontroleerd door een testinstallatie en goedgekeurd. Maar vooraleer dat kan, moet de testinstallatie
natuurlijk ontwikkeld worden. En dat is de taak van ENGI’neer Wouter Desmadryl. “Op basis van de huidige systemen gaan wij op zoek naar manieren om die te verbeteren waardoor het testen nauwkeuriger kan. Ik overleg vervolgens met machinebouwers en softwareontwikkelaars om er zeker van te zijn dat de teststand eruit ziet zoals afgesproken, goed werkt en vooral op tijd afgeleverd wordt.”


Onderzoek voor probleemoplossing met
aandacht voor ecologie

Maar ook andere projecten komen op het pad van de ENGI’neers. Zo gaan de heren telkens op zoek naar oplossingen. Zelfs applicatieontwikkeling om de verschillende ventilatie-units met elkaar te laten communiceren, behoort tot hun takenpakket. Daarnaast zijn ecologie en energie volgens Rob zeer belangrijk voor VASCO. “We zijn al een tijdje actief met ventilatie, elektrische radiatoren, vloerverwarming en warmtepompen. Met deze producten is Vasco klaar voor de toekomst.
We hebben oog voor een groene omgeving, beschikken over een windmolen en ons dak ligt vol zonnepanelen. Want ook ventilatie is een sterk groeiende business voor VASCO. Al onze HVAC-oplossingen dragen bovendien bij tot energieneutrale en ecologische woningen met een gezond binnenklimaat.”VASCO gaat als bedrijf sowieso voor duurzaam verwarmen, koelen en ventileren op de residentiële en commerciële markt. Het bedrijf heeft oog voor ecologie produceert grotendeels lokaal. Op die manier dragen de producten van VASCO bij tot duurzame comfort-en energieoplossingen.


Goede relatie op korte termijn

Waar iedereen het over eens is? De aangename sfeer in het R&D-team en het feit dat je hier echt een verschil kan maken. Elke medewerker werkt immers mee aan duurzame oplossingen voor het perfecte binnenklimaat. Op korte termijn was Engi Talents in staat om een goede relatie op te bouwen met VASCO. “Wat ik de max vind? De flexibiliteit die VASCO biedt en de toffe collega’s”, vult Wouter aan. En ook Glen bevestigt: “We hebben allemaal dezelfde interesses, waardoor we het goed met elkaar kunnen vinden”. De toekomst ziet er alvast rooskleurig uit, want voor Rob mag de samenwerking zo goed en vlot blijven verlopen als dat vandaag het geval is.


CSM pakt uit met uitzonderlijke projecten

Van bruggenbouw en architectonische gebouwen tot de creatie en productie van rollercoasters: CSM Steelstructures is één van Europa’s belangrijkste bedrijven op gebied van engineering, fabricatie, conservering en montage van staalconstructies. Binnen CSM heerst tevens de filosofie om zoveel mogelijk mensen de kans te geven om binnen de firma door te groeien. Zo koos hun lascoördinator voor een leidende rol binnen de productieomgeving en moesten ze dus op zoek naar een vervanger: “Omdat er een heel specifieke kennis nodig is om deze job uit te voeren, zochten we breder en kwamen we terecht bij ENGI’neer Joran De Boer”, vertelt Mieke Claassen, HR-verantwoordelijke bij CSM.

Partnership met Proximus voor de uitrol voor snelste netwerk in Vlaanderen

We willen vandaag allemaal Netflixen, gamen, surfen en apps gebruiken. Een snelle en betrouwbare internetverbinding is dan ook cruciaal voor de digitale infrastructuur in Vlaanderen. Om daaraan tegemoet te komen, is Proximus vandaag volop bezig met de uitrol van het snelste glasvezelnetwerk in Vlaanderen. In de nieuwe strategie bold2025 zijn de doelstellingen en deadlines volgens Bart Devos, Teammanager Design bij Proximus Brugge, niet min: “Tegen 2025 wil Proximus de helft van alle Vlaamse gezinnen aansluitbaar maken op het nieuwe glasvezelnetwerk. In 2032 ligt de doelstelling zelfs op 95%”. Snel en solide internet, voor heel Vlaanderen. Met dat doel voor ogen schakelt Proximus een versnelling hoger door de hulp in te schakelen van 12 ENGI’neers.

Griffith Foods Herentals investeert in nieuwe verpakkingslijn

Het Amerikaanse familiebedrijf Griffith Foods levert al meer dan 100 jaar coatings, kruidenmengelingen, sauzen, dressings en marinades aan toonaangevende voedingsbedrijven. De vestiging in Herentals is verantwoordelijk voor Noord- en Oost-Europa en beschikt over een innovatieve R&D-afdeling, een showkeuken en een unieke productiefaciliteit. Om te kunnen blijven beantwoorden aan de groeiende vraag en de steeds strenger wordende voedselnormen, alsook om een ergonomischere manier van werken te kunnen implementeren, investeerde Griffith Foods in een geavanceerde verpakkingslijn. ENGI’neer Jef Geudens werd door Lead Engineer Johan Van den Bosch bijgestaan om het volledige project in goede banen te leiden.

Silbloxx: Van start-up naar futureproof onderneming

De West-Vlaamse start-up Silbloxx is producent van pre-engineered standaard silo-onder-delen voor de opslag van bulkgoederen. Aangezien klanten hun silo’s eenvoudig kunnen laten samenstellen op maat van hun opslagnood, worden ze niet alleen erg snel geholpen, maar kunnen ze ook flink besparen. In het kader van de professionalisering van hun productieom-geving, schakelde Silbloxx Engi Talents in. ENGI’neers Jochen Lahousse en Tom Demuynck zetten er tijdelijk hun schouders onder de optimalisatie van de logistieke flow en de digitalise-ring van het productieproces.

AQUAFIN: Proper water tegen 2027

Aquafin staat al sinds jaar en dag garant voor de verzameling en zuivering van 83% van het Vlaamse rioolwater voordat het in een waterloop terechtkomt. Met bijna 2.000 pompstations, een 320-tal zuiveringsinstal¬laties en meer dan 6.800 kilometer leidin¬gen in het Vlaams Gewest, heeft Aquafin in sneltempo een zuiveringsinfrastructuur in Vlaanderen uitgebouwd.

DAF Trucks verlegt grenzen voor transporteurs

De nieuwe generatie XF, XG en XG+ van DAF Trucks is bekroond tot ‘International Truck of the Year 2022’. Met het hoofdkantoor in Eindhoven en de productiesite in Westerlo, bouwt DAF Trucks mee aan de toekomst van het wegtransport met aantrekkelijke, aerodynamische trucks die voldoen aan alle nieuwe Europese regelgevingen. De voorloper van die prestigieuze erkenning is de bouw van twee nieuwe, ultramoderne productiefaciliteiten in Westerlo. Eén ervan is de bodyshop, waar de truckcabines geassembleerd worden door meer dan 140 state-of-the-art robots. Project ENGI’neer Marc Willemans is met zijn ervaring in de auto-industrie een grote hulp bij de coördinatie van dit vooruitstrevende project.

Efficiënt projectwerk voor Vyncke

Het internationale familiebedrijf Vyncke uit Harelbeke ontwerpt en bouwt al 4 generaties lang energiecentrales die biomassa-afvalstromen omzetten in nuttige energie. Aangezien de onderne¬ming erg projectmatig werkt, zijn er af en toe enorme pieken in workload. De tijdelijke ENGI’neers van Engi Talents helpen Vyncke om die pieken op te vangen en zorgen er zo voor dat elke klant op een snelle en vlotte service mag blijven rekenen.

Werkhuizen Boonen, waar 1+1 gelijk is aan 3

Werkhuizen Boonen opgericht in 1952, is een rasecht familiebedrijf. Werkhuizen Boonen ontwerpt en ontwikkelt machines en wisselstukken voor de zwaardere industrie en staat in voor digitalisatie van tekeningen. Luc Asnong voert sinds 2017 als ENGI’neer bij Werkhuizen Boonen projecten uit en wordt daarin bijgestaan door collega ENGI’neer Saïd Zouzaf.

FrieslandCampina Bornem investeert in optimalisatie

Melk is goed voor elk, dat weten we allemaal. De productiesite van FrieslandCampina in Bornem staat in voor de bereiding, afvulling en verpakking van lekkere en verantwoorde zuivelproducten. Om die producten wereldwijd te exporteren is er nood aan een efficiënt verpakkingssysteem dat past binnen de productieomgeving. “Wij beschikken zelf niet over de nodige mankracht en expertise om een nieuwe verpakkingslijn in te passen in onze productieruimte”, vertelt Sam Piens, Technology Manager bij FrieslandCampina Bornem.

Internationale verankering van een bedrijf in volle ontwikkeling

Steve Pilet en Laurent Van Thournout zijn werkzaam op het hoofdkantoor van Daikin in Oostende en zijn duidelijk trots om voor een internationaal bedrijf aan de slag te zijn. Daikin is marktleider in HVAC en verdeelt toestellen op de Europese markt. Om aan de stijgende vraag te kunnen beantwoor den, ondersteunen ENGI’neers Jan Cloutte en Frederik Jonker Daikin bij de ontwikke ling van nieuwe warmtepomptoestellen

Neways vond technische knowhow bij Engi

Neways biedt maatwerk aan zijn klanten binnen de Electronic Manufacturing Services-markt. Daarvoor is heel wat technische kennis nodig. En net daar bleek 15 jaar terug een tekort aan in Zuid-Nederland. Die technische knowhow vond Neways wel bij Engi Talents.

Griffith Foods investeert in betere werkomstandigheden

Onze collega ENGI'neer Ken Michiels is al geruime tijd werkzaam bij Griffith Foods. Ondanks een moeilijk coronajaar investeert Griffith Foods 3 miljoen euro in de verdere uitbreiding van de plant. Ken is betrokken bij de nieuwe ergonomische menafdeling ter verbetering van de werkomstandigheden. Hoe Griffith dit wilt realiseren lees je in onderstaand artikel.

Klanten blijven ontzorgen

Meditech uit Izegem groeit razendsnel en vond in Engi Talents een partner in haar moeilijke zoektocht naar de juiste medewerkers. ENGI’NEERS Miguel, Jeroen en Stefaan bouwen mee aan het unieke groeiverhaal van deze West-Vlaamse wereldspeler. Meditech uit Izegem is een wereldspeler in het ontwikkelen en produceren van robotica voor apotheken. Het bedrijf ontwikkelde een systeem dat verpakkingen automatisch uitleest, waardoor de volledige productflow traceerbaar wordt, van opslag tot bestelling en levering.

Zot van machines

Jurgen Vanraes en Yves Clauw, allebei actief bij Ad Rem, onderdeel van de Valtech Group en actief in het ontwerp en de bouw van machines voor de recyclage-industrie. Beiden kozen ze bewust voor een carrière als ENGI’NEER.

Aan het werk bij Solae Dupont

ENGI’neer Koen Claerhout ging aan de slag bij Engi Talents in 2012. Ondertussen 7 jaar actief bij Solae in Ieper, waar hij evolueerde van tekenaar tot Senior Projectmanager en o.a. verantwoordelijk is voor de jaarlijkse shutdown.

Ervaring ten dienst van de klant

Hendrik Dejonghe werkt reeds 7 jaar bij Engi Talents, waar hij zijn ruime ervaring (voornamelijk in uitvoeren van projecten in de voedingssector) inzet bij verschillende opdrachten bij klanten. Sinds begin dit jaar is Hendrik als Projectmanager aan de slag bij FrieslandCampina in Aalter en werkt hij er aan een erg uitdagende opdracht.

Meewerken aan mooie projecten

Niels Lattré startte bij Engi Talents in 2010. Vijf jaar later, in 2015, koos ook Anthony Boone voor een carrière als ENGI’neer. Momenteel voeren ze beiden een project uit als technisch tekenaar bij Dewulf in Roeselare.

Plant Layout, de basis van elk project!

Hoe accuraat zijn de plannen van uw site? Zijn ze up-to-date of gedateerd? En vindt u er nog vlot uw weg in terug? Of kunt u hulp gebruiken om orde te scheppen in de chaos? Dan zal de Engi Talents plant layout service u zeker interesseren.

Werk in de pijplijn bij PPS-Pipelines

Van Antwerpen en Rotterdam tot in Nederlands Limburg en het Duitse Ruhrgebied. PPS-Pipelines beheert een uitgestrekt netwerk van industriële pijpleidingen. Om beschadigingen door graaf- en andere omgevingswerken te vermijden, én de leidingen in goede staat te houden, wordt MIDES mee het veld in gestuurd.

+32 51 261 881