Ga naar hoofdinhoud
Science Talents, nu ook voor apothekers en apotheekassistenten

— A moment of Science please

Science Talents, nu ook voor apothekers en apotheekassistenten

Nog nooit waren er zoveel vacatures voor apothekers en apotheekassistenten, want ketens en grote apothekerszaken werken steevast met verschillende apothekers en verschillende functies.

Het screenen en uitkiezen van de meest geschikte kandidaat vraagt dan ook focus en expertise. Maar de meeste apothekers hebben niet de tijd voor een uitgebreide zoektocht en selectieprocedure, en laten deze graag over aan Science Talents.

Maar ook voor jou, als toekomstige apotheker of apotheekassistent, brengt dit mooie kansen mee. Onze recruiters kennen de markt, en gidsen jou naar een job die perfect aansluit bij jouw wensen en persoonlijkheid. Een job in eigen regio? Een grote of kleinere apotheek? Met veel of weinig klantencontact? Alles is mogelijk.

De officina-apotheker en ziekenhuisapotheker, een specifieke niche

Op expliciete vraag van de markt richt Science Talents zich nu ook op apothekers en apotheekassistenten, en dat zowel voor de officina als voor de ziekenhuisapotheek. Een logische uitbreiding van de doelgroep, gezien de jarenlange ervaring in de farmaceutische industrie.

Concreet gaat dit over de opleidingen ‘Master in de Farmaceutische zorg’, ‘Master in de Ziekenhuisfarmacie’ en de richting ‘Farmaceutisch Technisch Assistent’.

Elk cv telt

Het is sowieso zinvol je aan te sluiten bij Science Talents, ook via spontane sollicitatie.

De recruiters van Science Talents analyseren elk cv en bouwen er de eigen database mee op. Bij een selectieprocedure bekijken zij niet alleen de antwoorden op de specifieke vacature, maar zoeken zij ook in deze database naar geschikte profielen.

Zo selecteren zij snel een aantal geschikte kandidaten voor de verdere screening. Uit deze voorselectie blijven slechts één of twee kandidaten over, en enkel zij gaan op gesprek in de apotheek. Door deze focus en gerichte match hebben zij dus een zeer reële kans op succes.

Op zoek naar een andere job? Bezorg ons je CV en samen gaan we op zoek naar de beste job voor jou. 

Nieuw talent? Science Talents draagt zorg voor jou

De dienstverlening gaat veel verder dan het koppelen van kandidaten aan een apotheek. Science Talents begeleidt de kandidaten voor een succesvol sollicitatiegesprek, regelt de administratie en zorgt voor een degelijk en rechtsgeldig contract.

Daarnaast gaan de recruiters ook met de bedrijven in gesprek, en sturen waar nodig de verwachtingen bij. Dit kan gaan over de arbeidsvoorwaarden, de verloning en extralegale voordelen, maar ook over de werkroosters en verantwoordelijkheden.

Zo weten kandidaten dat ze via Science Talents aan de slag gaan aan marktconforme voorwaarden, volledig in lijn met hun diploma en skills.

Werving en selectie, maar ook consultancy

Vandaag is de markt voor apothekers en apotheekassistenten vooral gericht op werving en selectie. De nood aan geschikte medewerkers is groot, en de meeste apotheken willen hun kandidaten graag vast in dienst.

Toch zijn er ook tijdelijke opdrachten, zoals vervangingen en ad hoc projecten. Ideaal voor wie veel  afwisseling zoekt of snel ervaring wil opdoen in verschillende omgevingen.

Zij staan op de payroll van Science Talents en worden gedetacheerd, net als de consultants in de farmaceutische industrie. Zij ervaren alle voordelen van het leven als consultant, en combineren dit met een vast maandelijks inkomen, inclusief de andere voordelen die Science Talents zijn medewerkers biedt.

Vacatures en functieomschrijvingen, een vak apart

In een apotheek is er een belangrijk verschil tussen iemand die achter de schermen bereidingen samenstelt of het stockbeheer doet, en de collega die advies geeft aan klanten.

Maar ook de organisatie en werking van de apotheek speelt een rol. Sommige apotheken zijn volledig geautomatiseerd en gerobotiseerd, terwijl anderen net inzetten op persoonlijk contact en bewust heel toegankelijk willen blijven voor iedereen.

Tijdens een verkennend gesprek bepaalt Science Talents het gezochte profiel, en neemt de bovenstaande elementen mee in de functieomschrijving. Dit gebeurt met de grootste zorg. Zo is de vacature een goeie weerspiegeling van de toekomstige job, en spreekt ze al van bij het begin de juiste kandidaten aan.

Een betere balans tussen werk en privé, ook in de apotheek

Een apotheek heeft bijna per definitie ruime openingsuren. Voor de balans tussen werk en privé is de evolutie naar meer personeel dus zeker geen slechte zaak.

Door het werk te spreiden over meerdere mensen wordt het beroep van apotheker beter haalbaar, en blijven medewerkers ook op langere termijn in de job. En dat is nodig, want de vraag naar apothekers en apotheekassistenten is groot, zowel in de officina als in de ziekenhuisapotheek.

Alles begint bij een goeie match, tussen apotheek, functie en kandidaat. Want wie gelukkig is in zijn job, presteert beter. En daar werkt Science Talents maar al te graag aan mee.

Benieuwd welke jobs we te bieden hebben?

Bekijk al onze vacatures en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen!

Ontdek alle vacatures hier!


The career partner for every science talent

Een vaste job of werken op projectbasis? De gepaste opdracht voor elk wetenschappelijk talent, ongeacht het contracttype. Daarvoor zetten de Career Managers van Science Talents zich elke dag in.

To Freelance Or Not To Freelance

Veel hoog opgeleide profielen uit de farmaceutische sector komen na een aantal jaar ervaring op een kantelpunt in hun carrière. Zijn er nog voldoende groeimogelijkheden? Gaan ze voor die nieuwe job? Of is dit het juiste moment om te starten als freelancer?

De voordelen van consultancy voor Laboranten

Consultancy voor laboranten, iets voor jou? Doe de test! Wat zouden bedrijven in de medische, farmaceutische, chemische en voedingssector zijn zonder laboranten? Het beroep van laborant is echter meer dan een traditionele laboratoriumjob. Als consultant een expert worden in jouw vak kan jouw horizon verruimen. Peggy Buys, Business Unit Manager bij Science Talents, legt uit hoe je als consultant jouw loopbaan een nieuwe boost geeft en welke voordelen je via Science Talents geniet.

"In 2021 worden de totale globale uitgaven aan kankeronderzoek geschat op 187 miljard USD"

Pieter behaalde een Masterdiploma in Farmaceutische Wetenschappen en ging aan de slag als apotheker terwijl hij studeerde om zijn tweede Masterdiploma in Bedrijfseconomie te behalen. Hij startte zijn carrière bij Science Talents als Clinical Trial Assistant en groeide door naar zijn nieuwe rol als Clinical Research Associate bij AbbVie. In het teken van Wereldkankerdag nam Pieter de tijd om een artikel te schrijven over zijn project als CRA.

10-daagse van de geestelijke gezondheid

Michael, Recruitment Consultant en sportpsycholoog van opleiding vertelt meer over mentale gezondheid in teken van de 10-daagse van de geestelijke gezondheid. Wat betekent het? Hoe kan je als werkgever het volle potentieel van je werknemers naar boven brengen? En welke tips heeft Michael mee om zelf je mentale en fysieke gezondheid te bewaken? Lees het hier.

10 tips om minder plastic te verbruiken

We hebben allemaal een plastic voetafdruk die meet hoeveel plastic we verbruiken. Plastic helemaal uit ons leven bannen is zo goed als onmogelijk, maar toch zijn er heel wat zaken waarmee we de hoeveelheid nutteloze plastic stevig kunnen beperken.

Waarom jij kiest voor een carrière bij Science Talents?

Aan de slag voor Science Talents? Dat is kiezen voor een afwisselende job als professional, proeven van verschillende werkgevers en functies, jezelf ontplooien en doorontwikkelen én deel uitmaken van een hecht team collega’s die elke dag opnieuw het beste van zichzelf geven. Klinkt als een fijn carrièrepad, toch?

Mei plastic vrij

Je job, je huishouden én je sociaal leven geregeld krijgen is al een hele opgave. Waarom dan nog een extra uitdaging aangaan? Wel, omdat we de wereld zo aangenaam mogelijk willen maken voor onszelf, onze kinderen, kleinkinderen … Bovendien doe je het niet alleen, maar samen met nog duizenden andere Vlamingen.

+32 16 309 509 Spontaan solliciteren