Ga naar hoofdinhoud
The career partner for every science talent

— A moment of Science please

The career partner for every science talent

Een vaste job of werken op projectbasis? De gepaste opdracht voor elk wetenschappelijk talent, ongeacht het contracttype. Daarvoor zetten de Career Managers van Science Talents zich elke dag in.

Doorheen de jaren hebben zij relaties opgebouwd met topbedrijven uit de farmaceutische industrie, de chemie en de voedingssector. Deze bedrijven, zowel grote multinationals als innoverende biotech, vertrouwen hun vacatures en projecten graag aan hen toe.

Science Talents biedt hiervoor 3 verschillende diensten aan. Via ‘Werving en Selectie’ vullen ze vacatures bij de bedrijven zelf in. Is er een vacature voor een tijdelijk project, dan gaan ze op zoek naar de geschikte Consultant of Freelancer.

De Career Managers bouwen dagelijks aan hun netwerk van wetenschappelijke profielen. Ze screenen kandidaten en stellen gericht een geschikte opdracht voor. Zo geven ze de carrière van ‘hun talenten’ mee vorm.

Met één voet binnen de bedrijven en de andere tussen de kandidaten, weten de Career Managers telkens opnieuw de juiste match te maken. Of dit nu over een vast contract, een consultancy of een freelance project gaat.

Met één voet binnen de bedrijven en de andere tussen de kandidaten, weten de Career Managers telkens opnieuw de juiste match te maken.

1. Werving & Selectie

Een vacature voor een vaste job? Via ‘Werving en Selectie’ zoekt Science Talents naar de geschikte kandidaat en begeleidt hem of haar doorheen de selectieprocedure. 

De match tussen talent en bedrijf

Veel bedrijven doen voor de publicatie van hun vacatures beroep op een partner. Deze kent hun manier van werken, begrijpt snel welk profiel ze zoeken, en heeft een uitgebreid netwerk. Science Talents publiceert deze vacatures in het eigen netwerk en op verschillende kanalen. Zo bouwen zij steeds verder aan hun netwerk van wetenschappelijke talent.

Voor de sollicitant heeft deze aanpak niets dan voordelen, want de Career Managers gaan met elk cv aan de slag. Na een gesprek bekijken ze welke job het beste past bij de kandidaat. Dit kan de job zijn uit de initiële vacature, maar ook een andere, als die nog beter aansluit bij zijn of haar wensen en profiel.

‘Fast lane’ naar een vaste job

De kandidaat wordt begeleid doorheen de hele sollicitatie: het vastleggen van de afspraak, tips voor tijdens het gesprek, en ondersteuning bij de contractonderhandeling. Science Talents weet namelijk als de beste wat elk profiel waard is, en zorgt dat ze aan de juiste voorwaarden aan de slag gaan.

Science Talents is de partner voor een succesvolle consultancy carrière.

2. Consultancy

In de wetenschappelijke sector is er een grote vraag naar consultants en projectgebonden expertise. Ideaal voor wie ervaring wil opdoen in verschillende bedrijven en departementen. Science Talents is de partner voor een succesvolle consultancy carrière.

Eén vaste werkgever …

De consultants krijgen een vast contract, en Science Talents outsourcet hen bij zijn klanten. Zo genieten ze van de voordelen van één vaste werkgever en krijgen ze opdrachten bij de meest gegeerde bedrijven uit de sector.

Hun loonpakket omvat een wagen en tankkaart. Een mooi loonvoordeel en heel praktisch voor wie van opdracht naar opdracht gaat. Ook genieten ze van een aantal extralegale voordelen, ongeacht of ze bij een groot bedrijf of bij een startup aan de slag zijn.

Indien je ook op zoek bent naar een mooi loonvoordeel + wagen en tankkaart: check dan hier eventjes onze vacatures!

De Career Managers staan dagelijks voor hen klaar. Ze volgen het huidige project op, houden de vinger aan de pols en bespreken de ambities en wensen voor het volgende project. Zo geven ze de nodige handvaten en stippelen ze mee het traject van hun consultants uit.

… veel bedrijven en departementen

Projectgebonden opdrachten brengen veel voordelen mee voor de consultants. Zo brengt elke opdracht hen nieuwe kennis, nieuwe ervaringen, en nieuwe relaties.

In elk bedrijf maken ze kennis met andere werkmethodes en bedrijfsprocessen. Ze zien wat goed werkt en wat beter kan, en nemen deze ervaring telkens mee naar een volgend project. Zo brengen ze niet alleen inhoudelijke expertise mee, maar ook waardevolle inzichten over de interne werking.  

Ook in het begin van de carrière hebben tijdelijke opdrachten een meerwaarde. Soms hebben bedrijven gewoon tijdelijk iemand nodig, en er zijn zeker projecten te vinden waar ervaring geen absolute vereiste is.

Deze startende talenten leren ongelooflijk snel en brengen vaak nieuwe ideeën mee. Veel bedrijven weten hun onbevangen blik en jonge gedrevenheid zeker te appreciëren.

Door op korte tijd verschillende invalshoeken te exploreren, ondervinden ze in de praktijk waar ze naartoe willen met hun carrière. Waar zijn ze goed in? Waarin willen ze zich specialiseren? Wat wordt hun niche?

Freelancers actief in de farmaceutische industrie, de chemie of de voedingssector, vinden in Science Talents de ideale partner.

3. Freelance

Wie al een aardige ervaring in de wetenschappelijke wereld heeft opgebouwd, stapt vaak over naar een freelance statuut. Als zelfstandige hebben zij een aantal belangrijke voordelen, zeker als ze samenwerken met Science Talents.

Voordelen van het freelance statuut

Het financiële aspect is vaak de trigger om als freelancer te starten. Wie een bepaalde ervaring en bijpassend loon heeft bereikt, is fiscaal gezien beter af als zelfstandige. Maar dit is niet de enige motivatie.

De verschillende projecten betekenen voor deze wetenschappers een enorme inhoudelijke verrijking. Ze brengen veel kennis mee naar de bedrijven, maar verdiepen ook bij elk project hun eigen expertise. Elke opdracht levert hen wel een aantal nieuwe inzichten op. Ook de flexibiliteit, de mogelijkheid om een ander werkritme aan te nemen, is voor velen een belangrijke drijfveer. Sommigen gebruiken deze vrijheid om wekelijks een aantal vrije momenten in te bouwen. Anderen combineren dan weer projecten bij verschillende bedrijven tegelijkertijd.  

Science Talents, partner van ‘science freelancers’

Freelancers actief in de farmaceutische industrie, de chemie of de voedingssector, vinden in Science Talents de ideale partner. Een partner die hen voorstelt aan bedrijven buiten het eigen netwerk, en die een reële meerwaarde biedt.

De Career Managers staan de freelancers bij voor het contract en de administratie, in grote organisaties vaak een complex en tijdrovend proces. Ook de lange betalingstermijnen zijn soms een hinderpaal. Science Talents betaalt zijn freelancers dan ook stipt uit, meestal nog voor het bedrijf zelf de factuur heeft betaald. Zo kan de freelancer zich in alle rust op zijn projecten concentreren.

De carrièrepartner voor elk ‘science talent’

De ambitie van de Career Managers? Ze zijn de coach en supporter van ‘hun wetenschappelijke talenten’. Ze verzekeren hen interessante projecten, faciliteren het hele proces en zorgen dat elkeen op de beste plek terechtkomt. Als freelancer, als consultant of met een vast contract.

Science Talents koestert al zijn talenten, en brengt hen meerdere keren per jaar samen. Zo houden ze contact met de collega’s bij de andere bedrijven. Dit zijn de perfecte momenten om kennis en opportuniteiten te delen, om elkaar beter te leren kennen, en om elkaar te inspireren. Ook FUN mag op deze evenementen zeker niet ontbreken. Ontdek hier de beelden van de laatste Science Talents Kick-off.

Laat je vooral inspireren:

Werken bij Science Talents?

Zie jij een samenwerking met Science Talents wel zitten? Bekijk onze vacatures of contacteer ons om te zien wat we voor jou kunnen betekenen. 

Vacatures


To Freelance Or Not To Freelance

Veel hoog opgeleide profielen uit de farmaceutische sector komen na een aantal jaar ervaring op een kantelpunt in hun carrière. Zijn er nog voldoende groeimogelijkheden? Gaan ze voor die nieuwe job? Of is dit het juiste moment om te starten als freelancer?

De voordelen van consultancy voor Laboranten

Consultancy voor laboranten, iets voor jou? Doe de test! Wat zouden bedrijven in de medische, farmaceutische, chemische en voedingssector zijn zonder laboranten? Het beroep van laborant is echter meer dan een traditionele laboratoriumjob. Als consultant een expert worden in jouw vak kan jouw horizon verruimen. Peggy Buys, Business Unit Manager bij Science Talents, legt uit hoe je als consultant jouw loopbaan een nieuwe boost geeft en welke voordelen je via Science Talents geniet.

"In 2021 worden de totale globale uitgaven aan kankeronderzoek geschat op 187 miljard USD"

Pieter behaalde een Masterdiploma in Farmaceutische Wetenschappen en ging aan de slag als apotheker terwijl hij studeerde om zijn tweede Masterdiploma in Bedrijfseconomie te behalen. Hij startte zijn carrière bij Science Talents als Clinical Trial Assistant en groeide door naar zijn nieuwe rol als Clinical Research Associate bij AbbVie. In het teken van Wereldkankerdag nam Pieter de tijd om een artikel te schrijven over zijn project als CRA.

10-daagse van de geestelijke gezondheid

Michael, Recruitment Consultant en sportpsycholoog van opleiding vertelt meer over mentale gezondheid in teken van de 10-daagse van de geestelijke gezondheid. Wat betekent het? Hoe kan je als werkgever het volle potentieel van je werknemers naar boven brengen? En welke tips heeft Michael mee om zelf je mentale en fysieke gezondheid te bewaken? Lees het hier.

De toekomst van Science Talents? Zoals ons logo, rooskleurig!

Binnen Science Talents ben ik Business Development Manager. Dat houdt in dat ik de verbinding maak tussen onze klanten enerzijds en onze Recruiters anderzijds. In mijn geval ligt de focus voornamelijk op nieuwe business.

10 tips om minder plastic te verbruiken

We hebben allemaal een plastic voetafdruk die meet hoeveel plastic we verbruiken. Plastic helemaal uit ons leven bannen is zo goed als onmogelijk, maar toch zijn er heel wat zaken waarmee we de hoeveelheid nutteloze plastic stevig kunnen beperken.

Waarom jij kiest voor een carrière bij Science Talents?

Aan de slag voor Science Talents? Dat is kiezen voor een afwisselende job als professional, proeven van verschillende werkgevers en functies, jezelf ontplooien en doorontwikkelen én deel uitmaken van een hecht team collega’s die elke dag opnieuw het beste van zichzelf geven. Klinkt als een fijn carrièrepad, toch?

Mei plastic vrij

Je job, je huishouden én je sociaal leven geregeld krijgen is al een hele opgave. Waarom dan nog een extra uitdaging aangaan? Wel, omdat we de wereld zo aangenaam mogelijk willen maken voor onszelf, onze kinderen, kleinkinderen … Bovendien doe je het niet alleen, maar samen met nog duizenden andere Vlamingen.

De pharmaceutische industrie staat nooit stil

2020 zal de geschiedenis ingaan als het jaar waarin de wereld gegijzeld werd door COVID-19. Het coronavirus haalde ons leven compleet overhoop met een duizelingwekkende vaart. Van de ene op de andere dag werd ons heel wat ontnomen. Iedereen kent helaas wel iemand die aan deze onzichtbare vijand ten prooi viel. Door ernstig ziek te worden, of - nog erger - het leven te laten.

+32 16 309 509