Ga naar hoofdinhoud
De voordelen van consultancy voor Laboranten

— A moment of Science please

De voordelen van consultancy voor Laboranten

Consultancy voor laboranten, iets voor jou? Doe de test!

Wat zouden bedrijven in de medische, farmaceutische, chemische en voedingssector zijn zonder laboranten? Het beroep van laborant is echter meer dan een traditionele laboratoriumjob. Als consultant een expert worden in jouw vak kan jouw horizon verruimen. Peggy Buys, Business Unit Manager bij Science Talents, legt uit hoe je als consultant jouw loopbaan een nieuwe boost geeft en welke voordelen je via Science Talents geniet.

Proeven van nieuwe expertise

Bij de job van laborant denken de meeste mensen aan de wetenschapper in witte overjas die in een laboratorium stalen test en analyseert. Maar het beroep is veel diverser dan dat! Peggy legt uit: “Bij Science Talents merken we dat jonge schoolverlaters vaak willen proeven van de labopraktijk. We willen hen de kans geven om bij verschillende bedrijven een bepaalde expertise te laten opdoen. Hierbij ondersteunen we hen via coaching en begeleiding. Ook kunnen ze bij Science Talents boeiende opleidingen volgen, om zo nog meer te groeien in hun vak.”

Nieuwe vaardigheden uitbouwen

“Aan vacatures is er vandaag trouwens geen gebrek” bevestigt Peggy. “In diverse sectoren – farma, chemie, voeding, biotech, healthcare – zijn bedrijven koortsachtig op zoek naar nieuw en ambitieus talent. Binnen farma gaat het bijvoorbeeld om procesvalidatie, kwaliteitsbewaking en -controle, klinisch onderzoek en regulatory affairs. In voedingsbedrijven zoeken we young potentials voor R&D-gedreven jobs en kwaliteitscontrole. Ook in chemische bedrijven en ziekenhuizen staan heel wat boeiende vacatures open.”

“Vanuit Science Talents willen we hem of haar triggeren om extra expertise op te bouwen bij verschillende bedrijven en/of projecten via consultancy. Zo bouwen ze steeds verder hun netwerk op en breiden ze hun kennis steeds meer uit."

De klassieke laborant met bachelordiploma houdt vaak van de hands-on labopraktijk” geeft Peggy ook aan. “Vanuit Science Talents willen we hem of haar triggeren om extra expertise op te bouwen bij verschillende bedrijven en/of projecten via consultancy. Zo bouwen ze steeds verder hun netwerk op en breiden ze hun kennis steeds meer uit.

Aantrekkelijk loonpakket

Science Talents fungeert als matchmaker tussen talentvolle wetenschappers en aantrekkelijke werkgevers in relevante sectoren. “Wie bij ons de stap zet als consultant voor Science Talents, ontvangt een zeer aantrekkelijk pakket van arbeids- en loonvoorwaarden” signaleert Peggy. “We gaan maximaal voor contracten van onbepaalde duur, waardoor kandidaten de kans krijgen om bij dezelfde werkgever aan boeiende projecten mee te werken. Een marktconform loon vullen we aan met een bedrijfswagen én tankkaart. In deze tijden van dure brandstofprijzen is dit loonvoordeel goud waard! Daarnaast biedt Science Talents ook nog een groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques én een continue begeleiding door onze career managers aan.”

Investeren in opleiding en coaching

Als Business Unit Manager bij Science Talents staat Peggy zelf in voor de coaching en opleiding van schoolverlaters. En dat doet ze met passie. De ervaring leert ons dat de meeste van onze wetenschappelijk geschoolde collega’s van nature feitelijk en rationeel opgeleid zijn in hun academisch traject, waar vaak weinig aandacht was voor “self-branding”. Daarom zetten we bij Science Talents hard in op coaching en opleiding, in zowel soft als hard skills. Met onze Young Potential Academy stomen we jong talent dus klaar voor de arbeidsmarkt. Ze kunnen bij ons opleidingen volgen in onder meer communicatie- en presentatietechnieken, het voeren van feedbackgesprekken én time management.”

Kortom, via een goede voorbereiding zorgen we er mee voor dat jonge mensen zich comfortabel én zelfzeker voelen tijdens het sollicitatieproces.”

Ga je met Science Talents in zee?

Sta je te popelen om aan de slag te gaan in een omgeving waar je zowel in hard als soft skills ondersteund wordt en expertise kan opdoen bij verschillende bedrijven? Dan is Science Talents voor jou de ideale werkgever!

Een job als Laborant?

Wil jij graag aan de slag als Laborant in de farmaceutische industrie? Laat van je horen en dan kijken we samen wat we met Science Talents voor jou kunnen betekenen.

Solliciteer spontaan


The career partner for every science talent

Een vaste job of werken op projectbasis? De gepaste opdracht voor elk wetenschappelijk talent, ongeacht het contracttype. Daarvoor zetten de Career Managers van Science Talents zich elke dag in.

To Freelance Or Not To Freelance

Veel hoog opgeleide profielen uit de farmaceutische sector komen na een aantal jaar ervaring op een kantelpunt in hun carrière. Zijn er nog voldoende groeimogelijkheden? Gaan ze voor die nieuwe job? Of is dit het juiste moment om te starten als freelancer?

"In 2021 worden de totale globale uitgaven aan kankeronderzoek geschat op 187 miljard USD"

Pieter behaalde een Masterdiploma in Farmaceutische Wetenschappen en ging aan de slag als apotheker terwijl hij studeerde om zijn tweede Masterdiploma in Bedrijfseconomie te behalen. Hij startte zijn carrière bij Science Talents als Clinical Trial Assistant en groeide door naar zijn nieuwe rol als Clinical Research Associate bij AbbVie. In het teken van Wereldkankerdag nam Pieter de tijd om een artikel te schrijven over zijn project als CRA.

10-daagse van de geestelijke gezondheid

Michael, Recruitment Consultant en sportpsycholoog van opleiding vertelt meer over mentale gezondheid in teken van de 10-daagse van de geestelijke gezondheid. Wat betekent het? Hoe kan je als werkgever het volle potentieel van je werknemers naar boven brengen? En welke tips heeft Michael mee om zelf je mentale en fysieke gezondheid te bewaken? Lees het hier.

De toekomst van Science Talents? Zoals ons logo, rooskleurig!

Binnen Science Talents ben ik Business Development Manager. Dat houdt in dat ik de verbinding maak tussen onze klanten enerzijds en onze Recruiters anderzijds. In mijn geval ligt de focus voornamelijk op nieuwe business.

10 tips om minder plastic te verbruiken

We hebben allemaal een plastic voetafdruk die meet hoeveel plastic we verbruiken. Plastic helemaal uit ons leven bannen is zo goed als onmogelijk, maar toch zijn er heel wat zaken waarmee we de hoeveelheid nutteloze plastic stevig kunnen beperken.

Waarom jij kiest voor een carrière bij Science Talents?

Aan de slag voor Science Talents? Dat is kiezen voor een afwisselende job als professional, proeven van verschillende werkgevers en functies, jezelf ontplooien en doorontwikkelen én deel uitmaken van een hecht team collega’s die elke dag opnieuw het beste van zichzelf geven. Klinkt als een fijn carrièrepad, toch?

Mei plastic vrij

Je job, je huishouden én je sociaal leven geregeld krijgen is al een hele opgave. Waarom dan nog een extra uitdaging aangaan? Wel, omdat we de wereld zo aangenaam mogelijk willen maken voor onszelf, onze kinderen, kleinkinderen … Bovendien doe je het niet alleen, maar samen met nog duizenden andere Vlamingen.

De pharmaceutische industrie staat nooit stil

2020 zal de geschiedenis ingaan als het jaar waarin de wereld gegijzeld werd door COVID-19. Het coronavirus haalde ons leven compleet overhoop met een duizelingwekkende vaart. Van de ene op de andere dag werd ons heel wat ontnomen. Iedereen kent helaas wel iemand die aan deze onzichtbare vijand ten prooi viel. Door ernstig ziek te worden, of - nog erger - het leven te laten.

+32 16 309 509