Ga naar hoofdinhoud
10-daagse van de geestelijke gezondheid

— A moment of Science please

10-daagse van de geestelijke gezondheid

Michael, Recruitment Consultant en sportpsycholoog van opleiding vertelt meer over mentale gezondheid in teken van de 10-daagse van de geestelijke gezondheid. Wat betekent het? Hoe kan je als werkgever het volle potentieel van je werknemers naar boven brengen? En welke tips heeft Michael mee om zelf je mentale en fysieke gezondheid te bewaken? Lees het hier.

Wat betekent mentale gezondheid voor jou?

Mentale gezondheid is cruciaal voor mij: “There’s no health without mental health”

Mentale gezondheid beïnvloedt niet enkel je gezondheid maar ook op professioneel vlak speelt het een belangrijke rol. Als je mentaal fit bent sta je positiever in het leven, ben je weerbaarder voor stress, heb je een beter concentratievermogen en werk je beter samen met collega’s. Al kan het soms echt een uitdaging zijn om mentaal scherp te blijven met alle prikkels die we dagelijks te verwerken krijgen. Zeker in onze huidige maatschappij, waarin we in een snel tempo leven, is het moeilijk om aan die prikkels te ontsnappen. Daarom probeer ik grenzen te stellen en goed te waken dat ik een gezonde balans bewaar.

Een gezonde work-life balans wordt steeds belangrijker voor werknemers.

Welke factoren op het werk beïnvloeden de fysieke en mentale gezondheid van werknemers?

Verschillende studies hebben aangetoond dat een ondersteunende bedrijfscultuur kan bijdragen tot het algemeen welzijn van de werknemer. Een goed gesprek kunnen voeren, een vertrouwensband hebben met je leidinggevende, een sterke teamgeest, het gevoel dat je gewaardeerd wordt voor je werk, ... dat zijn allemaal zaken die je een boost geven als werknemer.

Psychisch gezonde werknemers zijn een must voor ondernemingen. Hoe kan de werkomgeving gezondheid stimuleren en het volle potentieel van werknemers naar boven brengen? 

Een gezonde work-life balans wordt steeds belangrijker voor werknemers. Ze ervaren flexibiliteit en zelfstandigheid als een teken van vertrouwen. Bovendien kunnen ze zelf hun tijd optimaal indelen zodat ze beter en meer kwalitatief werk kunnen leveren. Daarnaast is het noodzakelijk dat werknemers de mogelijkheid krijgen om continu bij te leren en hun talenten te kunnen blijven ontwikkelen.

Ik geloof dat wij als recruiters ook bijdragen aan de mentale gezondheid van de werknemer. Het is namelijk onze taak om een goede fit te vinden tussen de kandidaat en het bedrijf, en tussen de ambities van de kandidaat en de jobinhoud. Zo helpen we kandidaten hun maximaal potentieel te bereiken.

Wat doet Science Talents om het welzijn van zijn werknemers te bewaken? Kunnen we nog groeien op dit vlak?

Science Talent zet sterk in op een goede work-life balans. Ik krijg de vrijheid om zelf mijn uren te bepalen en om verschillende dagen per week van thuis uit te werken. Verder krijg ik ook veel inspraak en wordt mijn feedback in acht genomen. Ook draait het niet louter om cijfers en resultaten, er wordt voldoende tijd vrijgemaakt voor ontspanning. Zo sluiten we de week vaak af met een cava-Friday en gaan we geregeld samen uit eten met het team.

Hoe zorg jij ervoor dat jouw mentale gezondheid bewaakt blijft?

Ik maak bewust tijd vrij om te deconnecteren. Mijn pc open ik niet meer na 18 uur, en ik vermijd schermtijd na het werk. Daarnaast blokkeer ik tijd in mijn agenda voor sport of ontspanning. Ik merk ook dat ik veel houvast vind aan routine.

Welke tip(s) zou jij meegeven om mentaal en fysiek gezond te blijven?

Als (sport)psycholoog van opleiding, geloof ik dat beide hand in hand gaan. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Het klinkt cliché maar gezond eten, regelmatig sporten en voldoende slaap brengen je al een heel eind. Vergeet ook niet voldoende te ontspannen en je te omringen door mensen die je ondersteunen.


Science Talents, nu ook voor apothekers en apotheekassistenten

Nog nooit waren er zoveel vacatures voor apothekers en apotheekassistenten, want ketens en grote apothekerszaken werken steevast met verschillende apothekers en verschillende functies. Het screenen en uitkiezen van de meest geschikte kandidaat vraagt dan ook focus en expertise. Maar de meeste apothekers hebben niet de tijd voor een uitgebreide zoektocht en selectieprocedure, en laten deze graag over aan Science Talents. Maar ook voor jou, als toekomstige apotheker of apotheekassistent, brengt dit mooie kansen mee. Onze recruiters kennen de markt, en gidsen jou naar een job die perfect aansluit bij jouw wensen en persoonlijkheid. Een job in eigen regio? Een grote of kleinere apotheek? Met veel of weinig klantencontact? Alles is mogelijk.

The career partner for every science talent

Een vaste job of werken op projectbasis? De gepaste opdracht voor elk wetenschappelijk talent, ongeacht het contracttype. Daarvoor zetten de Career Managers van Science Talents zich elke dag in.

To Freelance Or Not To Freelance

Veel hoog opgeleide profielen uit de farmaceutische sector komen na een aantal jaar ervaring op een kantelpunt in hun carrière. Zijn er nog voldoende groeimogelijkheden? Gaan ze voor die nieuwe job? Of is dit het juiste moment om te starten als freelancer?

De voordelen van consultancy voor Laboranten

Consultancy voor laboranten, iets voor jou? Doe de test! Wat zouden bedrijven in de medische, farmaceutische, chemische en voedingssector zijn zonder laboranten? Het beroep van laborant is echter meer dan een traditionele laboratoriumjob. Als consultant een expert worden in jouw vak kan jouw horizon verruimen. Peggy Buys, Business Unit Manager bij Science Talents, legt uit hoe je als consultant jouw loopbaan een nieuwe boost geeft en welke voordelen je via Science Talents geniet.

"In 2021 worden de totale globale uitgaven aan kankeronderzoek geschat op 187 miljard USD"

Pieter behaalde een Masterdiploma in Farmaceutische Wetenschappen en ging aan de slag als apotheker terwijl hij studeerde om zijn tweede Masterdiploma in Bedrijfseconomie te behalen. Hij startte zijn carrière bij Science Talents als Clinical Trial Assistant en groeide door naar zijn nieuwe rol als Clinical Research Associate bij AbbVie. In het teken van Wereldkankerdag nam Pieter de tijd om een artikel te schrijven over zijn project als CRA.

10 tips om minder plastic te verbruiken

We hebben allemaal een plastic voetafdruk die meet hoeveel plastic we verbruiken. Plastic helemaal uit ons leven bannen is zo goed als onmogelijk, maar toch zijn er heel wat zaken waarmee we de hoeveelheid nutteloze plastic stevig kunnen beperken.

Waarom jij kiest voor een carrière bij Science Talents?

Aan de slag voor Science Talents? Dat is kiezen voor een afwisselende job als professional, proeven van verschillende werkgevers en functies, jezelf ontplooien en doorontwikkelen én deel uitmaken van een hecht team collega’s die elke dag opnieuw het beste van zichzelf geven. Klinkt als een fijn carrièrepad, toch?

Mei plastic vrij

Je job, je huishouden én je sociaal leven geregeld krijgen is al een hele opgave. Waarom dan nog een extra uitdaging aangaan? Wel, omdat we de wereld zo aangenaam mogelijk willen maken voor onszelf, onze kinderen, kleinkinderen … Bovendien doe je het niet alleen, maar samen met nog duizenden andere Vlamingen.

+32 16 309 509