Ga naar hoofdinhoud
ENGI'neer in de kijker: Koen Claerhout

— ENGI'neer in de kijker

ENGI'neer in de kijker: Koen Claerhout

 

Even voorstellen

Mijn naam is Koen Claerhout en ik woon samen met mijn vrouw en zoontje van 1 jaar oud in Izegem. Ik heb mijn hogere opleiding genoten in Kortrijk, startend met een bachelor elektromechanica en daarna nog twee jaar de master elektromechanica.

In mijn vrije tijd ga ik graag hardlopen en lange afstandswandelen, ideaal om mijn gedachten te verzetten. Het werken in de tuin is evenzeer ontspannend en genieten van de kleine dingen in de natuur geven me een gelukzalig gevoel. 

Verder ben ik nog actief als 112-ambulancier / dringende geneesheer (DGH) bij het Rode Kruis. Mensen helpen zit me nu eenmaal in het bloed.

 

Werken bij Engi Talents

In 2007 ben ik gestart bij een bouwonderneming die gespecialiseerd was in gevelbekledingen, dakranden en lamellen. Hier kreeg ik carte blanche om als “groentje” mezelf te bewijzen in A tot Z projecten. De knepen van het managersvak werden toen reeds al gekneed.

In 2012 ben ik bij Engi Talents gestart als project manager. Mijn eerste taak bestond uit het meehelpen bij de engineering van slachthuizen. Na deze opdracht belande ik midden 2013 bij een andere opdrachtgever, waar ik nu al meer dan 7 jaar actief ben in het engineeringsdepartement. Bij mijn klant ben ik verantwoordelijk voor de major projects. De grote kapitaalprojecten genieten mijn voorkeur.

De projecten die ik uitvoer zijn heel divers, gaande van de waterzuivering tot in het hart van het procesgedeelte. Kortom piping, building infrastructure, nieuwe productielijnen, alles plannen en bespreken met alle departementen behoren tot de dagelijkse taken. Vooral het werken met contractoren en de opvolging behoren tot het gevarieerde takenpakket. Verder ben ik al een tweetal jaren de shutdownleader van de site, waarbij we gemiddeld 250 contractoren mogen verwelkomen voor maintenance jobs en project engineering.

Door een aantal jaren als senior te opereren, mag ik gerust zeggen dat er heel veel kennis bij Engi Talents aanwezig is. Graag ben ik dan ook een voorbeeld voor de junior projectleaders om hen de kneepjes van het vak te leren bij nieuwe projecten.

Tot slot

Ook al doen we geen interne projecten in het studiebureau, toch zijn we altijd goed op de hoogte wat er reilt en zeilt binnen Engi Talents dankzij social media en mijn accountmanager, Koen Louagie.

De feestactiviteiten en familiedag kunnen telkens eenieder bekoren en kosten nog moeite worden gespaard.

Nog één leuk weetje: ik ben de eerste nieuwkomer die onder onze huidige CEO Koenraad Stockman startte. 


ENGI'neer in de kijker Nicolaas

We zetten heel graag onze collega Nicolaas in de kijker. Nicolaas is een enthousiaste ENGI’neer die reeds 10 jaar bij ons aan boord is.

ENGI'neers aan het woord!

Simon, Aileen, Frederik & Timo vertellen je graag meer over hun ervaringen binnen Engi Talents!

ENGI'neer in de kijker: Jos

Ik ben Jos, 61 jaar en woon sinds 3 jaar in Aalst. Ik heb een achtergrond in de mechanica en heb mijn eerste projecten voor Mides gedaan tussen 2001 en 2009.

Account Manager in de kijker: Bram Weckx

Hoe ziet een dag als Account Manager bij Engi Talents er uit?

ENGI'neer in de kijker: Bart

Ik ben Bart, 51 jaar en woon in Heule. Ik heb een bachelor Informatica waar ik ook mijn internationale sporen heb verdiend in telecommunicatie. Ik ben iemand die van uitdagingen en afwisseling houdt in combinatie met een no-nonsense mentaliteit, ik heb een licht sarcastisch karakter en een voorliefde voor Britse humor en Doctor Who.

ENGI'neer in de kijker: Youri Huyghe

Mijn naam is Youri Huyghe, 44 jaar en woonachtig in Beernem. Werkzaam bij Engi Talents sinds april 1999 als ontwerper/tekenaar.

Engi Talents, meer dan werk alleen

Bij Engi Talents draait het om meer dan werk alleen. Als ENGI’NEER maak je deel uit van een hechte familie, een community. Die unieke groepsgeest is iets waar we elke dag aan gebouwd wordt.

ENGI’NEER Carl verzekert ergonomie en veiligheid bij Unilin

Carl vervoegde het ENGI’NEER-team van Engi Talents pas enkele maanden geleden. Toch voelt hij zich al helemaal thuis en trekt hij iedere werkdag maar al te graag richting Wielsbeke, waar Unilin gevestigd is.

Alexander, een ENGI’NEER in hart en nieren

Al jaar en dag steekt Alexander de handen uit de mouwen voor Engi Talents. Alexander is industrieel ingenieur elektromechanica en een geboren mechanisch ontwerper. Een bepaald idee technisch uittekenen is dan ook écht zijn dada.

Billy voelt zich als een vis in het water als ENGI’NEER bij Unilin

Billy is al vier jaar een trotse ENGI’NEER bij Engi Talents en bracht reeds heel wat projecten tot een goed einde. Vandaag vertoeft deze Tieltenaar bij Unilin als projectingenieur en -planner op de afdeling Hars en impregnering.

Lieven, een accountmanager met een hart voor mensen

Lieven schrijft al meer dan 14 jaar mee aan een succesverhaal bij Engi Talents.

ENGI'neer in de kijker: Kevin Decavele

Ik ben 34 jaar oud, woon samen met mijn vriendin en we zijn trotse ouders van onze zoon Seppe. Beide hebben we in de jeugdbeweging gezeten. Ik heb 5 jaar leiding gegeven bij de Kerels van Zannekin (Scouts Stasegem), mijn vriendin was actief in de Chiro van Stasegem. In mijn vrije tijd ben ik te vinden in de boksschool (klassiek Engelse stijl), pre corona natuurlijk, maar dit wil ik graag opnieuw opnemen van zodra het kan. Ik ben herbegonnen met skateboarden en heb een nieuwe hobby gevonden: 3D printing.

Accountmanager in de kijker: Koen Louagie

Hoe ziet een dag als accountmanager bij Engi Talents er uit?

Geen uitdaging te groot

Johan Lombaert werkt al sinds 1998 bij Engi Talents als ENGI’NEER. Recent startte hij op bij een project bij CID LINES in Ieper. Over de jaren heen zocht en vond hij afwisseling en uitdaging bij heel wat boeiende bedrijven.

We houden het graag glashelder

Said Zouzaf is ondertussen 10 jaar ENGI’NEER en werkt sinds 3 jaar als 3D tekenaar-constructeur bij AGC Glaverbel in Mol. Momenteel staat hij er in voor de optimalisatie van bestaande machines en tekent hij nieuwe tools, machines en prototypes uit.

ENGI'neer in de kijker: Bram Collier

Ik ben Bram Collier, afgestudeerd als bachelor elektromechanica. Ik werk graag voor de firma Engi Talents omdat je bij verschillende projecten andere bedrijven kunt leren kennen en zo ook meer ervaring krijgt in verschillende sectoren

+32 51 261 881