Ga naar hoofdinhoud
ENGI'neer in de kijker: Koen Claerhout

— ENGI'neer in de kijker

ENGI'neer in de kijker: Koen Claerhout

 

Even voorstellen

Mijn naam is Koen Claerhout en ik woon samen met mijn vrouw en zoontje van 1 jaar oud in Izegem. Ik heb mijn hogere opleiding genoten in Kortrijk, startend met een bachelor elektromechanica en daarna nog twee jaar de master elektromechanica.

In mijn vrije tijd ga ik graag hardlopen en lange afstandswandelen, ideaal om mijn gedachten te verzetten. Het werken in de tuin is evenzeer ontspannend en genieten van de kleine dingen in de natuur geven me een gelukzalig gevoel. 

Verder ben ik nog actief als 112-ambulancier / dringende geneesheer (DGH) bij het Rode Kruis. Mensen helpen zit me nu eenmaal in het bloed.

 

Werken bij Engi Talents

In 2007 ben ik gestart bij een bouwonderneming die gespecialiseerd was in gevelbekledingen, dakranden en lamellen. Hier kreeg ik carte blanche om als “groentje” mezelf te bewijzen in A tot Z projecten. De knepen van het managersvak werden toen reeds al gekneed.

In 2012 ben ik bij Engi Talents gestart als project manager. Mijn eerste taak bestond uit het meehelpen bij de engineering van slachthuizen. Na deze opdracht belande ik midden 2013 bij een andere opdrachtgever, waar ik nu al meer dan 7 jaar actief ben in het engineeringsdepartement. Bij mijn klant ben ik verantwoordelijk voor de major projects. De grote kapitaalprojecten genieten mijn voorkeur.

De projecten die ik uitvoer zijn heel divers, gaande van de waterzuivering tot in het hart van het procesgedeelte. Kortom piping, building infrastructure, nieuwe productielijnen, alles plannen en bespreken met alle departementen behoren tot de dagelijkse taken. Vooral het werken met contractoren en de opvolging behoren tot het gevarieerde takenpakket. Verder ben ik al een tweetal jaren de shutdownleader van de site, waarbij we gemiddeld 250 contractoren mogen verwelkomen voor maintenance jobs en project engineering.

Door een aantal jaren als senior te opereren, mag ik gerust zeggen dat er heel veel kennis bij Engi Talents aanwezig is. Graag ben ik dan ook een voorbeeld voor de junior projectleaders om hen de kneepjes van het vak te leren bij nieuwe projecten.

Tot slot

Ook al doen we geen interne projecten in het studiebureau, toch zijn we altijd goed op de hoogte wat er reilt en zeilt binnen Engi Talents dankzij social media en mijn accountmanager, Koen Louagie.

De feestactiviteiten en familiedag kunnen telkens eenieder bekoren en kosten nog moeite worden gespaard.

Nog één leuk weetje: ik ben de eerste nieuwkomer die onder onze huidige CEO Koenraad Stockman startte. 


Accountmanager in de kijker: Koen Louagie

Hoe ziet een dag als accountmanager bij Engi Talents er uit?

Geen uitdaging te groot

Johan Lombaert werkt al sinds 1998 bij Engi Talents als ENGI’NEER. Recent startte hij op bij een project bij CID LINES in Ieper. Over de jaren heen zocht en vond hij afwisseling en uitdaging bij heel wat boeiende bedrijven.

We houden het graag glashelder

Said Zouzaf is ondertussen 10 jaar ENGI’NEER en werkt sinds 3 jaar als 3D tekenaar-constructeur bij AGC Glaverbel in Mol. Momenteel staat hij er in voor de optimalisatie van bestaande machines en tekent hij nieuwe tools, machines en prototypes uit.

ENGI'neer in de kijker: Bram Collier

Ik ben Bram Collier, afgestudeerd als bachelor elektromechanica. Ik werk graag voor de firma Engi Talents omdat je bij verschillende projecten andere bedrijven kunt leren kennen en zo ook meer ervaring krijgt in verschillende sectoren

+32 51 261 881