Ga naar hoofdinhoud
ENGI'neer in de kijker: Youri Huyghe

— ENGI'neer in de kijker

ENGI'neer in de kijker: Youri Huyghe

Even voorstellen

Mijn naam is Youri Huyghe, 44 jaar en woonachtig in Beernem. Werkzaam bij Engi Talents sinds april 1999 als ontwerper/tekenaar.

Ondertussen ben ik gespecialiseerd in  projecten binnen de machinebouw. Tijdens de vele jaren dienst heb ik vooral diverse projecten voor Bekaert Engineering uitgevoerd. Dit ging van op- en afwinders tot machines om staalvezels te verwerken. Andere klanten waar ik reeds projecten heb mogen volbrengen waren Handsaeme Machinery, Werkhuizen Soenen, Latexco, …  Telkens totaal verschillende opdrachten & machines.

Daarnaast heb ik ook de kans gekregen om mee te werken aan de installatie van een nieuwe productielijn voor chips binnen Poco Loco. Deze opdracht was terug heel gevarieerd, dit ging van layouts, piping tot opvolging van de installatie, …

Momenteel ben ik actief bij Atelier Dumon, waar ze transportsystemen voor paletten en kisten maken, dit vooral voor de voedingsindustrie. Mijn taak bestaat er uit om aan de hand van layout de nodige rollenbanen samen te stellen en er de uitvoeringsdossiers voor samen te stellen.

Hobby’s

Ook naast het dagelijkse werkleven ben ik heel actief bezig met verschillende hobby’s, waaronder sterrenkunde, wandelen, fietsen, lezen & muziek. Als ik me richt op het muziek aspect gaat mijn voorkeur uit naar het oudere werk, vooral waar een goeie gitaar mee gemoeid is. Dan denk ik bv aan groepen als Pink Floyd, Dire Straits, AC/DC, Deep Purple, Alice Cooper, Genesis … Zelf probeer ik ook wat gitaar te spelen maar helaas ben ik er te weinig mee bezig om veel vooruitgang te boeken.

Sterrenkijker

Ik heb mijn eerste stappen in de hobby sterrenkijker gezet toen de komeet van Halley passeerde in ’86. Ik was toen nog maar 9 jaar en wist nog niet dat je beter niet onder een straatlantaarn kan gaan staan als je de sterrenhemel wil zien. Bijgevolg heb ik de komeet dan ook gemist.. Gelukkig zijn er nadien nog spectaculaire kometen voorbij gekomen. Toen ik 12 was ben ik lid geworden van de lokale jongerenvereniging voor sterrenkunde in Beernem. Daarna heb ik me aangesloten bij Volkssterrenwacht Beisbroek (Cozmix) in Brugge.

Qua waarnemen gaat mijn voorkeur vooral uit naar de Maan, de Zon en de planeten. Voor de meer uitdagende objecten zoals nevels en sterrenstelsels is er helaas te veel lichtpollutie.  Daarnaast lees ik ook vaak over sterrenkunde en aanverwante wetenschappen. Vooral artikels of boeken met een historische inslag of verhalen van de mensen achter bepaalde ontdekkingen boeien me. Lengtegraad van Dava Sobel kan ik wat dat betreft aanraden. Daarin wordt de zoektocht naar een betrouwbare methode om de plaats (van vooral schepen) op aarde te kunnen bepalen uit te doeken gedaan.   Als ik op reis ga, probeer ik ook altijd iets dat aan de sterrenkunde/ruimtevaart gelinkt is te gaan bezichtigen. Dat kan van alles zijn : musea, sterrenwachten, radiotelescopen, …  


ENGI'neer in de kijker Nicolaas

We zetten heel graag onze collega Nicolaas in de kijker. Nicolaas is een enthousiaste ENGI’neer die reeds 10 jaar bij ons aan boord is.

ENGI'neers aan het woord!

Simon, Aileen, Frederik & Timo vertellen je graag meer over hun ervaringen binnen Engi Talents!

ENGI'neer in de kijker: Jos

Ik ben Jos, 61 jaar en woon sinds 3 jaar in Aalst. Ik heb een achtergrond in de mechanica en heb mijn eerste projecten voor Mides gedaan tussen 2001 en 2009.

Account Manager in de kijker: Bram Weckx

Hoe ziet een dag als Account Manager bij Engi Talents er uit?

ENGI'neer in de kijker: Bart

Ik ben Bart, 51 jaar en woon in Heule. Ik heb een bachelor Informatica waar ik ook mijn internationale sporen heb verdiend in telecommunicatie. Ik ben iemand die van uitdagingen en afwisseling houdt in combinatie met een no-nonsense mentaliteit, ik heb een licht sarcastisch karakter en een voorliefde voor Britse humor en Doctor Who.

Engi Talents, meer dan werk alleen

Bij Engi Talents draait het om meer dan werk alleen. Als ENGI’NEER maak je deel uit van een hechte familie, een community. Die unieke groepsgeest is iets waar we elke dag aan gebouwd wordt.

ENGI’NEER Carl verzekert ergonomie en veiligheid bij Unilin

Carl vervoegde het ENGI’NEER-team van Engi Talents pas enkele maanden geleden. Toch voelt hij zich al helemaal thuis en trekt hij iedere werkdag maar al te graag richting Wielsbeke, waar Unilin gevestigd is.

Alexander, een ENGI’NEER in hart en nieren

Al jaar en dag steekt Alexander de handen uit de mouwen voor Engi Talents. Alexander is industrieel ingenieur elektromechanica en een geboren mechanisch ontwerper. Een bepaald idee technisch uittekenen is dan ook écht zijn dada.

Billy voelt zich als een vis in het water als ENGI’NEER bij Unilin

Billy is al vier jaar een trotse ENGI’NEER bij Engi Talents en bracht reeds heel wat projecten tot een goed einde. Vandaag vertoeft deze Tieltenaar bij Unilin als projectingenieur en -planner op de afdeling Hars en impregnering.

Lieven, een accountmanager met een hart voor mensen

Lieven schrijft al meer dan 14 jaar mee aan een succesverhaal bij Engi Talents.

ENGI'neer in de kijker: Kevin Decavele

Ik ben 34 jaar oud, woon samen met mijn vriendin en we zijn trotse ouders van onze zoon Seppe. Beide hebben we in de jeugdbeweging gezeten. Ik heb 5 jaar leiding gegeven bij de Kerels van Zannekin (Scouts Stasegem), mijn vriendin was actief in de Chiro van Stasegem. In mijn vrije tijd ben ik te vinden in de boksschool (klassiek Engelse stijl), pre corona natuurlijk, maar dit wil ik graag opnieuw opnemen van zodra het kan. Ik ben herbegonnen met skateboarden en heb een nieuwe hobby gevonden: 3D printing.

Accountmanager in de kijker: Koen Louagie

Hoe ziet een dag als accountmanager bij Engi Talents er uit?

Geen uitdaging te groot

Johan Lombaert werkt al sinds 1998 bij Engi Talents als ENGI’NEER. Recent startte hij op bij een project bij CID LINES in Ieper. Over de jaren heen zocht en vond hij afwisseling en uitdaging bij heel wat boeiende bedrijven.

We houden het graag glashelder

Said Zouzaf is ondertussen 10 jaar ENGI’NEER en werkt sinds 3 jaar als 3D tekenaar-constructeur bij AGC Glaverbel in Mol. Momenteel staat hij er in voor de optimalisatie van bestaande machines en tekent hij nieuwe tools, machines en prototypes uit.

ENGI'neer in de kijker: Bram Collier

Ik ben Bram Collier, afgestudeerd als bachelor elektromechanica. Ik werk graag voor de firma Engi Talents omdat je bij verschillende projecten andere bedrijven kunt leren kennen en zo ook meer ervaring krijgt in verschillende sectoren

ENGI'neer in de kijker: Koen Claerhout

Mijn naam is Koen Claerhout en ik woon samen met mijn vrouw en zoontje van 1 jaar oud in Izegem. Ik heb mijn hogere opleiding genoten in Kortrijk, startend met een bachelor elektromechanica en daarna nog twee jaar de master elektromechanica.

+32 51 261 881