Ga naar hoofdinhoud
ENGI'neer in de kijker: Bram Collier

— ENGI'neer in de kijker

ENGI'neer in de kijker: Bram Collier

Even voorstellen

Ik ben Bram Collier, afgestudeerd als bachelor elektromechanica. Ik werk graag voor de firma Engi Talents omdat je bij verschillende projecten andere bedrijven kunt leren kennen en zo ook meer ervaring krijgt in verschillende sectoren

Momenteel voer ik een project uit bij Daikin als test ingenieur, hoofdzakelijk nog voor het mee volgen van verschillende tests in bijvoorbeeld reliability en performance van airconditioning en heating units maar in de nabije toekomst zal ik bezig zijn met piping stress en het linken van werkelijke metingen met simulaties.

Passie voor oldtimers

Al van jongs af aan fascineren auto's me, vooral oldtimers. De geur, geluid, mooie mechaniek maar zeker hoe uniek elke auto is. Na meer dan een jaar uitkijken heb ik op m'n 17e een Volkswagen Kever gekocht. Simpel, goedkope onderdelen, veel info over te vinden en ze rijden leuk. Perfect om mee te beginnen! Al het onderhoud en herstellingen doe ik dan ook zelf of met vrienden. Soms kan het werken er aan wel wat frustrerend zijn maar het is altijd wel weer een voldoening om er mee rond te cruisen. Niets leuker dan zonder specifieke eindbestemming rondrijden op een mooie zomeravond!

Een paar jaar geleden zag ik een Facebook berichtje met de vraag om een ritje te doen rond Brugge en uiteraard zag ik dat wel zitten. Zo hebben we die avond met vier auto's een mooie rit gedaan. De avond was zo geslaagd dat het naar meer smaakte en we een groepje hebben opgericht, "de Brugse Avondrijders". Wat toen wildvreemden waren met dezelfde hobby zijn nu hele goede vrienden geworden!

Twee jaar en vele avondritten later zijn we met meer dan 800 leden in de groep. We organiseren gratis ritten, normaal iedere 1e dinsdag van de maand, waar iedereen vrijblijvend naartoe mag komen met z'n oldie. Ook gingen we dit jaar de "Rodenbachtour", een klassieker in de Vlaamse oldtimer gemeenschap, organiseren maar wegens Covid hebben we deze moeten annuleren. Hopelijk kunnen we van volgende zomer een top oldtimer-seizoen maken!


Accountmanager in de kijker: Koen Louagie

Hoe ziet een dag als accountmanager bij Engi Talents er uit?

Geen uitdaging te groot

Johan Lombaert werkt al sinds 1998 bij Engi Talents als ENGI’NEER. Recent startte hij op bij een project bij CID LINES in Ieper. Over de jaren heen zocht en vond hij afwisseling en uitdaging bij heel wat boeiende bedrijven.

We houden het graag glashelder

Said Zouzaf is ondertussen 10 jaar ENGI’NEER en werkt sinds 3 jaar als 3D tekenaar-constructeur bij AGC Glaverbel in Mol. Momenteel staat hij er in voor de optimalisatie van bestaande machines en tekent hij nieuwe tools, machines en prototypes uit.

ENGI'neer in de kijker: Koen Claerhout

Mijn naam is Koen Claerhout en ik woon samen met mijn vrouw en zoontje van 1 jaar oud in Izegem. Ik heb mijn hogere opleiding genoten in Kortrijk, startend met een bachelor elektromechanica en daarna nog twee jaar de master elektromechanica.

+32 51 261 881