Ga naar hoofdinhoud
ENGI'neer in de kijker: Kevin Decavele

— ENGI'neer in de kijker

ENGI'neer in de kijker: Kevin Decavele

Even voorstellen

Ik ben 34 jaar oud, woon samen met mijn vriendin en we zijn trotse ouders van onze zoon Seppe.

Beide hebben we in de jeugdbeweging gezeten. Ik heb 5 jaar leiding gegeven bij de Kerels van Zannekin (Scouts Stasegem), mijn vriendin was actief in de Chiro van Stasegem. In mijn vrije tijd ben ik te vinden in de boksschool (klassiek Engelse stijl), pre corona natuurlijk, maar dit wil ik graag opnieuw opnemen van zodra het kan. Ik ben herbegonnen met skateboarden en heb een nieuwe hobby gevonden: 3D printing.

In het secundair onderwijs ben ik afgestudeerd als onderhoudsmechanicus. Daarna heb ik verder gestudeerd en mijn bachelor diploma industrieel product ontwerper behaald. Ondertussen ben ik 4 jaar werkzaam voor Engi Talents en heb ik al heel wat projecten uitgevoerd.

Project bij VDL 

Bij VDL sta ik momenteel in voor het maken van de engineering change requests. Dit houdt in dat wanneer er een fout op de tekeningen van de bussen staat, of er een aanpassing moet gebeuren er een aanvraag wordt gemaakt. Deze aanvragen behandel ik dan door meestal samen met de aanvrager het probleem te analyseren en dan een oplossing uit te werken.

Passie voor 3D printing

In december 2020 ben ik begonnen met 3D printen nadat ik op Black Friday een 3D printer op de kop kon tikken voor een mooi prijsje. Vanwege de pandemie is mijn boxclub helaas gesloten maar dit zorgde er wel voor dat ik een nieuwe hobby kon starten.

Ik was al ruime tijd het internet aan het afschuimen naar informatie en nadat ik eenmaal mijn zinnen had gezet op een toestel en het juiste moment er was, heb ik mijn kans genomen om een goed toestel te kopen. Het betreft een bouwpakket printer, eentje die ik zelf moest bouwen. Je kan hoogwaardige printers kopen waar je zelf niet moet aan sleutelen, maar ik hou wel van de uitdaging.

Het is ook leuk dat deze een stuk goedkoper zijn en je ook een zee aan onderdelen ervoor vindt. Dus voor diegene die graag zelf sleutelen aan de machine en zelf beslissen welke onderdelen je vervangt of kan upgraden, is dit een must!

Er zijn natuurlijk ook veel upgrades te vinden op het internet die je zelf kan printen. Hiermee kan je leren werken met de machine en direct ook verbeteringen aanbrengen.

Waarom 3D printing?

De vele mogelijkheden die het 3D printen biedt, trekken mij enorm aan. Je kan bijna alles maken dat je kan bedenken of tekenen. Natuurlijk heb ik als engineer een streepje voor omdat ik al ervaring heb in het 3D tekenen en het mechanisch ontwerpen van onderdelen, toestellen en machines.

In principe ben je enkel gelimiteerd naar de mechanische eigenschappen van het materiaal waarmee je print en natuurlijk ook een beetje naar het maximale bouwvolume van je printer. Maar dit kan je dan weer oplossen door je prints in kleinere onderdelen te gaan maken om het nadien samen te brengen tot één geheel.

Nieuwsgierig geworden?

Mocht je benieuwd zijn naar wat ik allemaal ontworpen en geprint heb? Volg mij dan via mijn Instagram account @kevindecavele. Daar vind je talrijke foto’s van mijn creaties.

"In december 2020 ben ik begonnen met 3D printen nadat ik op Black Friday een 3D printer op de kop kon tikken voor een mooi prijsje"

Kevin Decavele


ENGI'neer in de kijker Nicolaas

We zetten heel graag onze collega Nicolaas in de kijker. Nicolaas is een enthousiaste ENGI’neer die reeds 10 jaar bij ons aan boord is.

ENGI'neers aan het woord!

Simon, Aileen, Frederik & Timo vertellen je graag meer over hun ervaringen binnen Engi Talents!

ENGI'neer in de kijker: Jos

Ik ben Jos, 61 jaar en woon sinds 3 jaar in Aalst. Ik heb een achtergrond in de mechanica en heb mijn eerste projecten voor Mides gedaan tussen 2001 en 2009.

Account Manager in de kijker: Bram Weckx

Hoe ziet een dag als Account Manager bij Engi Talents er uit?

ENGI'neer in de kijker: Bart

Ik ben Bart, 51 jaar en woon in Heule. Ik heb een bachelor Informatica waar ik ook mijn internationale sporen heb verdiend in telecommunicatie. Ik ben iemand die van uitdagingen en afwisseling houdt in combinatie met een no-nonsense mentaliteit, ik heb een licht sarcastisch karakter en een voorliefde voor Britse humor en Doctor Who.

ENGI'neer in de kijker: Youri Huyghe

Mijn naam is Youri Huyghe, 44 jaar en woonachtig in Beernem. Werkzaam bij Engi Talents sinds april 1999 als ontwerper/tekenaar.

Engi Talents, meer dan werk alleen

Bij Engi Talents draait het om meer dan werk alleen. Als ENGI’NEER maak je deel uit van een hechte familie, een community. Die unieke groepsgeest is iets waar we elke dag aan gebouwd wordt.

ENGI’NEER Carl verzekert ergonomie en veiligheid bij Unilin

Carl vervoegde het ENGI’NEER-team van Engi Talents pas enkele maanden geleden. Toch voelt hij zich al helemaal thuis en trekt hij iedere werkdag maar al te graag richting Wielsbeke, waar Unilin gevestigd is.

Alexander, een ENGI’NEER in hart en nieren

Al jaar en dag steekt Alexander de handen uit de mouwen voor Engi Talents. Alexander is industrieel ingenieur elektromechanica en een geboren mechanisch ontwerper. Een bepaald idee technisch uittekenen is dan ook écht zijn dada.

Billy voelt zich als een vis in het water als ENGI’NEER bij Unilin

Billy is al vier jaar een trotse ENGI’NEER bij Engi Talents en bracht reeds heel wat projecten tot een goed einde. Vandaag vertoeft deze Tieltenaar bij Unilin als projectingenieur en -planner op de afdeling Hars en impregnering.

Lieven, een accountmanager met een hart voor mensen

Lieven schrijft al meer dan 14 jaar mee aan een succesverhaal bij Engi Talents.

Accountmanager in de kijker: Koen Louagie

Hoe ziet een dag als accountmanager bij Engi Talents er uit?

Geen uitdaging te groot

Johan Lombaert werkt al sinds 1998 bij Engi Talents als ENGI’NEER. Recent startte hij op bij een project bij CID LINES in Ieper. Over de jaren heen zocht en vond hij afwisseling en uitdaging bij heel wat boeiende bedrijven.

We houden het graag glashelder

Said Zouzaf is ondertussen 10 jaar ENGI’NEER en werkt sinds 3 jaar als 3D tekenaar-constructeur bij AGC Glaverbel in Mol. Momenteel staat hij er in voor de optimalisatie van bestaande machines en tekent hij nieuwe tools, machines en prototypes uit.

ENGI'neer in de kijker: Bram Collier

Ik ben Bram Collier, afgestudeerd als bachelor elektromechanica. Ik werk graag voor de firma Engi Talents omdat je bij verschillende projecten andere bedrijven kunt leren kennen en zo ook meer ervaring krijgt in verschillende sectoren

ENGI'neer in de kijker: Koen Claerhout

Mijn naam is Koen Claerhout en ik woon samen met mijn vrouw en zoontje van 1 jaar oud in Izegem. Ik heb mijn hogere opleiding genoten in Kortrijk, startend met een bachelor elektromechanica en daarna nog twee jaar de master elektromechanica.

+32 51 261 881