Ga naar hoofdinhoud
ENGI'neer in de kijker: Bart

— ENGI'neer in de kijker

ENGI'neer in de kijker: Bart

Ik ben Bart, 51 jaar en woon in Heule. Ik heb een bachelor Informatica waar ik ook mijn internationale sporen heb verdiend in telecommunicatie. Ik ben iemand die van uitdagingen en afwisseling houdt in combinatie met een no-nonsense mentaliteit, ik heb een licht sarcastisch karakter en een voorliefde voor Britse humor en Doctor Who.

Sinds januari 2020 ben ik een Engi’neer. Werken bij Engi Talents heeft een zekere rust gegeven doordat ik ervoor veel internationale projecten heb gedaan. De projecten bij Engi Talents zijn variërend en het is ook een bedrijf dat zich echt inzet voor zijn werknemers (feestjes, drinks,…). Mijn eerste project was als Groupleader bij Daikin en daarna ben ik kunnen starten bij Renson Ventilation als Digital Service Specialist Consultant. Daar doe ik technische aftersales support aan eindklanten en installateurs voor alles rond IoT (Internet of Things). Ik meld en bespreek issues met de verantwoordelijke product manager en R&D en probeer zo mogelijke verbeteringen voor te stellen. 

Bier, bier, bier 

In mijn vrije tijd houd ik me bezig met lezen (non-fictie), muziek en bier! Mijn voorliefde voor bier is begonnen met een boek van Michael Jackson (DE bierautoriteit, niet de zanger). Ik ben zelf ook niet echt een wijndrinker en bier is heel gevarieerd. Het leuke aan deze hobby is het uitgebreide aanbod aan bieren qua smaken en stijlen. Dit zeker bij onafhankelijke, artisanale brouwerijen. Thuis probeer ik dan ook mijn vrienden iets voor te schotelen dat ze niet kennen. Die nieuwe biertjes kom ik tegen op bierfestivals (kleine tip; de kleinere zijn altijd leuker!), de bierliefhebbers-club, bierwebshops en speciaalzaken en uiteraard social media. Daar helpen de algoritmes me ook al een stuk mee đŸ˜‰ 

Daarnaast ben ik ook steunend lid van een aantal onafhankelijke brouwerijen in West-Vlaanderen. Zo krijg ik de kans om na te denken over nieuwe bieren en krijg je de mogelijkheid om bieren die gebrouwen werden in beperkte oplage te bemachtigen. Je Untappd profiel oogt in ieder geval beter als je speciallekes kan posten! 

Bart’s top 3 zomerbieren 

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan barbecue.  

Als aperitief raad ik een Geuze aan van de Lambiekfabriek. Dat is perfect om de smaakpapillen wakker te schudden. Bij het hoofdgerecht, ik denk zelf aan een goede steak met gegrilde groentjes, ga ik voor een Saison de Dottignies van brouwerij De Ranke. Door zijn bittertje zorgt het voor een goede balans van de steak.Tenslotte bij de chocoladedesserts past een Barley Wine of Quadrupel. Een cuvée Botte di Barolo van brouwerij Alvinne is hier een echte aanrader! 

Laatste tip! Ontdek bier, steun je lokale onafhankelijke brouwer, ontdek de smaken en geniet van het leven. 


ENGI'neer in de kijker Nicolaas

We zetten heel graag onze collega Nicolaas in de kijker. Nicolaas is een enthousiaste ENGI’neer die reeds 10 jaar bij ons aan boord is.

ENGI'neers aan het woord!

Simon, Aileen, Frederik & Timo vertellen je graag meer over hun ervaringen binnen Engi Talents!

ENGI'neer in de kijker: Jos

Ik ben Jos, 61 jaar en woon sinds 3 jaar in Aalst. Ik heb een achtergrond in de mechanica en heb mijn eerste projecten voor Mides gedaan tussen 2001 en 2009.

Account Manager in de kijker: Bram Weckx

Hoe ziet een dag als Account Manager bij Engi Talents er uit?

ENGI'neer in de kijker: Youri Huyghe

Mijn naam is Youri Huyghe, 44 jaar en woonachtig in Beernem. Werkzaam bij Engi Talents sinds april 1999 als ontwerper/tekenaar.

Engi Talents, meer dan werk alleen

Bij Engi Talents draait het om meer dan werk alleen. Als ENGI’NEER maak je deel uit van een hechte familie, een community. Die unieke groepsgeest is iets waar we elke dag aan gebouwd wordt.

ENGI’NEER Carl verzekert ergonomie en veiligheid bij Unilin

Carl vervoegde het ENGI’NEER-team van Engi Talents pas enkele maanden geleden. Toch voelt hij zich al helemaal thuis en trekt hij iedere werkdag maar al te graag richting Wielsbeke, waar Unilin gevestigd is.

Alexander, een ENGI’NEER in hart en nieren

Al jaar en dag steekt Alexander de handen uit de mouwen voor Engi Talents. Alexander is industrieel ingenieur elektromechanica en een geboren mechanisch ontwerper. Een bepaald idee technisch uittekenen is dan ook Ă©cht zijn dada.

Billy voelt zich als een vis in het water als ENGI’NEER bij Unilin

Billy is al vier jaar een trotse ENGI’NEER bij Engi Talents en bracht reeds heel wat projecten tot een goed einde. Vandaag vertoeft deze Tieltenaar bij Unilin als projectingenieur en -planner op de afdeling Hars en impregnering.

Lieven, een accountmanager met een hart voor mensen

Lieven schrijft al meer dan 14 jaar mee aan een succesverhaal bij Engi Talents.

ENGI'neer in de kijker: Kevin Decavele

Ik ben 34 jaar oud, woon samen met mijn vriendin en we zijn trotse ouders van onze zoon Seppe. Beide hebben we in de jeugdbeweging gezeten. Ik heb 5 jaar leiding gegeven bij de Kerels van Zannekin (Scouts Stasegem), mijn vriendin was actief in de Chiro van Stasegem. In mijn vrije tijd ben ik te vinden in de boksschool (klassiek Engelse stijl), pre corona natuurlijk, maar dit wil ik graag opnieuw opnemen van zodra het kan. Ik ben herbegonnen met skateboarden en heb een nieuwe hobby gevonden: 3D printing.

Accountmanager in de kijker: Koen Louagie

Hoe ziet een dag als accountmanager bij Engi Talents er uit?

Geen uitdaging te groot

Johan Lombaert werkt al sinds 1998 bij Engi Talents als ENGI’NEER. Recent startte hij op bij een project bij CID LINES in Ieper. Over de jaren heen zocht en vond hij afwisseling en uitdaging bij heel wat boeiende bedrijven.

We houden het graag glashelder

Said Zouzaf is ondertussen 10 jaar ENGI’NEER en werkt sinds 3 jaar als 3D tekenaar-constructeur bij AGC Glaverbel in Mol. Momenteel staat hij er in voor de optimalisatie van bestaande machines en tekent hij nieuwe tools, machines en prototypes uit.

ENGI'neer in de kijker: Bram Collier

Ik ben Bram Collier, afgestudeerd als bachelor elektromechanica. Ik werk graag voor de firma Engi Talents omdat je bij verschillende projecten andere bedrijven kunt leren kennen en zo ook meer ervaring krijgt in verschillende sectoren

ENGI'neer in de kijker: Koen Claerhout

Mijn naam is Koen Claerhout en ik woon samen met mijn vrouw en zoontje van 1 jaar oud in Izegem. Ik heb mijn hogere opleiding genoten in Kortrijk, startend met een bachelor elektromechanica en daarna nog twee jaar de master elektromechanica.

+32 51 261 881