Ga naar hoofdinhoud
ENGI'neer in de kijker: Jos

— ENGI'neer in de kijker

ENGI'neer in de kijker: Jos

Even voorstellen 

Ik ben Jos, 61 jaar en woon sinds 3 jaar in Aalst. Ik heb een achtergrond in de mechanica en heb mijn eerste projecten voor Engi Talents, toen nog Mides gedaan tussen 2001 en 2009. Ik ben 5 jaar ergens anders gaan werken maar ik ben heel blij dat ik sinds 2014 terug deel ben van het Engi Talents team. In al die jaren heb ik al gewerkt voor Case New Holland, Cloostermans, De Pecker, De Nul, Unilin,…

Bijenfascinatie

Naast mijn job ben ik ook al lang gefascineerd door bijen en grote fan van honing. Ik hou van de natuur en vind natuurlijke producten belangrijk. Ik wou zelf dan ook proberen honing te maken die 100% natuurlijk is.

Doordat ik naar mijn pensioen toe ga, wou ik graag wat dieper ingaan en heb ik me ingeschreven voor een cursus imkere. Helaas is die cursus door corona niet kunnen doorgaan maar ik had wel al een ‘volkje’ besteld en zat ik daar met een kast vol bijen zonder opleiding. Gelukkig heb ik een begeleider gevonden in Aalst die me de kneepjes van het vak aan heeft geleerd. Ik ben dan meer kasten beginnen te zetten en ondertussen heb ik 4 kasten die op een weide staan onder een bijenhal. Dit jaar heb ik een goede honingoogst mede door het warme weer.

Imkeren is zeer fascinerend en leuk om mee bezig te zijn. Imkeren is in feite de wintervoorraad van bijen, de honing, wegnemen. Dat gebeurt 3 keer per jaar. Dit in mei, juni en begin augustus. Door de imker wordt nu wintervoeding gegeven onder de vorm van suikerwater zodat de bijen de winter doorkomen. Vanaf half augustus gaan de bijen stilaan in winterrust omdat er dan minder aanvoer is van stuifmeel en nectar. De koningin gaat ook minder leggen en begin december zal ze volledig stoppen. In januari begint ze terug te leggen om dan in de lente er volledig klaar voor te zijn. Ik raad iedereen aan om eens een boek te lezen over imkeren vb. “de weekend imker”. Daar wordt ook toegelicht hoe en waarom de bijen heel belangrijk zijn.

Leuke weetjes

Bijen vliegen tot 4 km om zich te bevoorraden
Honing kan eventueel helpen tegen pollenallergie
Een nevenproduct van de bijen, propolis of kithars is een natuurlijk antibioticum.
Ik heb ook een website; www.imkerijdedikkelinde.be. Ga dus zeker eens kijken!

 


ENGI'neer in de kijker Nicolaas

We zetten heel graag onze collega Nicolaas in de kijker. Nicolaas is een enthousiaste ENGI’neer die reeds 10 jaar bij ons aan boord is.

ENGI'neers aan het woord!

Simon, Aileen, Frederik & Timo vertellen je graag meer over hun ervaringen binnen Engi Talents!

Account Manager in de kijker: Bram Weckx

Hoe ziet een dag als Account Manager bij Engi Talents er uit?

ENGI'neer in de kijker: Bart

Ik ben Bart, 51 jaar en woon in Heule. Ik heb een bachelor Informatica waar ik ook mijn internationale sporen heb verdiend in telecommunicatie. Ik ben iemand die van uitdagingen en afwisseling houdt in combinatie met een no-nonsense mentaliteit, ik heb een licht sarcastisch karakter en een voorliefde voor Britse humor en Doctor Who.

ENGI'neer in de kijker: Youri Huyghe

Mijn naam is Youri Huyghe, 44 jaar en woonachtig in Beernem. Werkzaam bij Engi Talents sinds april 1999 als ontwerper/tekenaar.

Engi Talents, meer dan werk alleen

Bij Engi Talents draait het om meer dan werk alleen. Als ENGI’NEER maak je deel uit van een hechte familie, een community. Die unieke groepsgeest is iets waar we elke dag aan gebouwd wordt.

ENGI’NEER Carl verzekert ergonomie en veiligheid bij Unilin

Carl vervoegde het ENGI’NEER-team van Engi Talents pas enkele maanden geleden. Toch voelt hij zich al helemaal thuis en trekt hij iedere werkdag maar al te graag richting Wielsbeke, waar Unilin gevestigd is.

Alexander, een ENGI’NEER in hart en nieren

Al jaar en dag steekt Alexander de handen uit de mouwen voor Engi Talents. Alexander is industrieel ingenieur elektromechanica en een geboren mechanisch ontwerper. Een bepaald idee technisch uittekenen is dan ook écht zijn dada.

Billy voelt zich als een vis in het water als ENGI’NEER bij Unilin

Billy is al vier jaar een trotse ENGI’NEER bij Engi Talents en bracht reeds heel wat projecten tot een goed einde. Vandaag vertoeft deze Tieltenaar bij Unilin als projectingenieur en -planner op de afdeling Hars en impregnering.

Lieven, een accountmanager met een hart voor mensen

Lieven schrijft al meer dan 14 jaar mee aan een succesverhaal bij Engi Talents.

ENGI'neer in de kijker: Kevin Decavele

Ik ben 34 jaar oud, woon samen met mijn vriendin en we zijn trotse ouders van onze zoon Seppe. Beide hebben we in de jeugdbeweging gezeten. Ik heb 5 jaar leiding gegeven bij de Kerels van Zannekin (Scouts Stasegem), mijn vriendin was actief in de Chiro van Stasegem. In mijn vrije tijd ben ik te vinden in de boksschool (klassiek Engelse stijl), pre corona natuurlijk, maar dit wil ik graag opnieuw opnemen van zodra het kan. Ik ben herbegonnen met skateboarden en heb een nieuwe hobby gevonden: 3D printing.

Accountmanager in de kijker: Koen Louagie

Hoe ziet een dag als accountmanager bij Engi Talents er uit?

Geen uitdaging te groot

Johan Lombaert werkt al sinds 1998 bij Engi Talents als ENGI’NEER. Recent startte hij op bij een project bij CID LINES in Ieper. Over de jaren heen zocht en vond hij afwisseling en uitdaging bij heel wat boeiende bedrijven.

We houden het graag glashelder

Said Zouzaf is ondertussen 10 jaar ENGI’NEER en werkt sinds 3 jaar als 3D tekenaar-constructeur bij AGC Glaverbel in Mol. Momenteel staat hij er in voor de optimalisatie van bestaande machines en tekent hij nieuwe tools, machines en prototypes uit.

ENGI'neer in de kijker: Bram Collier

Ik ben Bram Collier, afgestudeerd als bachelor elektromechanica. Ik werk graag voor de firma Engi Talents omdat je bij verschillende projecten andere bedrijven kunt leren kennen en zo ook meer ervaring krijgt in verschillende sectoren

ENGI'neer in de kijker: Koen Claerhout

Mijn naam is Koen Claerhout en ik woon samen met mijn vrouw en zoontje van 1 jaar oud in Izegem. Ik heb mijn hogere opleiding genoten in Kortrijk, startend met een bachelor elektromechanica en daarna nog twee jaar de master elektromechanica.

+32 51 261 881