Ga naar hoofdinhoud
Ontdek de wereld van wijn door de ogen van Gil

ā€” Fun facts

Ontdek de wereld van wijn door de ogen van Gil

Time to UnCork en UnWined

Gil, vertel ons kort wie je bent en wat jouw rol is bij Sales Talents?

Ik ben Gil en ik werk als Business Development Assistent Project Staffing bij Sales Talents. Als 25-jarige ben ik nog nieuw in deze functie. Ik ben ontzettend blij dat ik deze kans heb gekregen om deel uit te maken van zo'n geweldig team.

Welk feit over jou zou ons kunnen verbazen, maar is niet bekend bij de meeste collega’s?

Ik heb eigenlijk een grote passie voor wijn. Ik vind de verhalen en de passie achter een goede fles een van de meest pure en prachtige dingen in het leven. Voor wijnmakers is dit hun levenswerk en dat voel je, proef je en zou je zeker eens ter plaatse moeten ervaren.

Wat heeft jou op jonge leeftijd geïnspireerd om zo'n bijzondere passie te hebben?

De inspiratie kwam voornamelijk van thuis uit, omdat mijn vader een enorme passie had voor wijn. Deze passie is in mij blijven hangen en is nooit meer weggegaan. Naarmate ik ouder werd, had ik ook het geluk om meer vrienden te ontmoeten die dezelfde passie deelden. Wijn drinken en beleven doe je natuurlijk nooit alleen.

Neem je dan ook vaak deel aan wijnproeverijen met je vrienden?

Ja, ik ben vaak met mijn vrienden te vinden bij degustaties. We proberen regelmatig deel te nemen aan wijnproeverijen die georganiseerd worden door wijnhandelaars waarmee we contact hebben, zoals Crombé, Declerck hier in de buurt, maar ook verder weg, zoals Stappato en Topwijnen. Op die manier kunnen we verschillende wijnhuizen ontdekken en de mensen achter de schermen leren kennen, wat erg belangrijk is. We organiseren ook vaak wijndegustaties met vrienden, waarbij we lekker eten. Een dieet moet hier vaak plaatsmaken voor een Bourgondisch leven…

 

Wat is een populaire bestemming voor wijnliefhebbers?

Hooh, er zijn zoveel populaire bestemmingen voor wijnliefhebbers. Het is echter wel zo dat Valencia mij nauw aan het hart ligt . Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het een fantastische plek is om te bezoeken. Wat een tijd geleden begon als een citytrip met mijn beste vriend om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur, is uitgedraaid op een culinaire ontdekkingstocht. Ik had nooit verwacht dat er zoveel restaurants zouden zijn met topwijnen uit wijnhuizen over de hele wereld. En dit aan fantastisch goedkope prijzen als je het vergelijkt met hier. Vraag me dus niet hoe de stad eruit ziet, daarvoor zal je een gids nodig hebben. Echter voor de beste tapasbars, restaurants en andere culinaire hotspots mag je mij alles vragen. Ondertussen kennen we daar ook al heel wat mensen die goede vrienden geworden zijn waardoor het telkens een stukje thuiskomen is.

Zijn er wijnstreken die de moeite waard zijn om te bezoeken?

Absoluut. Alle wijnstreken zijn de moeite waard om te ontdekken. šŸ˜‰ Momenteel staan er voornamelijk klassiekers op mijn lijst, zoals Piemonte, Toscane, Bordeaux, Bourgogne, … Maar in de toekomst zou ik graag wat wijnregio's buiten Europa willen verkennen. Napa Valley lijkt me fantastisch, maar dat is natuurlijk wel een stuk verder weg.

Denk je eraan om in de toekomst je passie voor wijn verder te ontwikkelen?

Ik ben van plan om mijn kennis over wijn verder te ontwikkelen door middel van een WSET-cursus die ik volgend jaar wil starten. Hoewel ik dit puur als hobby doe, zie ik het als een kans om mijn kennis voor wijn te verdiepen en zo mijn passie intenser te beleven.

Pas je de vaardigheden die je ontwikkelt in je passie ook toe in je werk?

Ik heb altijd gehoord dat sales, net als bij wijn trouwens, iets is dat in je moet zitten. Hoewel veel zaken kunnen worden aangeleerd, is het uiteindelijk ook een passie die je moet bezitten. Hoewel ik nog veel te leren heb, zit die salesmicrobe alvast diep in mij geworteld. Dankzij mijn ervaring met wijn en het sociale aspect ervan, heb ik al een waardevol netwerk kunnen opbouwen wat zeker van pas kan komen in mijn toekomstige carrière.


De geheime ingrediƫnten van Sidney Cansse

Sidney Cansse, Account Manager Project Staffing, heeft een verrassende hobby die hij deelt met zijn vrouw. In zijn vrije tijd werkt hij samen met zijn vrouw in een foodtruck, waar ze de meest verrukkelijke pizza's maken voor verschillende events. Benieuwd naar de geheime ingrediƫnten van Sidney's pizza's? Lees dan snel verder!

Kersten Lauwerys, onze eigen goalkeeper

Kersten, Business Development Manager voor de regio Brussel & Vlaams-Brabant vertelt over zijn verleden als voetballer. Benieuwd welke grootse profspeler ooit zijn tegenstander was op het veld? Ontdek het hier.

Recontrez NoƩmie, la Globe Trotteuse de Sales Talents

Voyager avec NoĆ©mie ! Notre collĆØgue raconte qu'elle a dĆ©jĆ  visitĆ© 5 continents avant ses 30 ans !

Waar is dat feestje, bij Leen is dat feestje!

Waar is dat feestje, bij Leen is dat feestje! Ontmoet Leen Goossens, Account Manager by day & Event Planner by night.

Christel slaat de bal nooit mis!

Christel Van Pul, een teamplayer op en naast het tennisveld! Onze collega vertelt over haar favoriete hobby.

Start to run met Franciska Burvenich

Start to run met Franciska Burvenich. Onze collega vertelt over een van haar grootste persoonlijke mijlpalen.

Schapenhoedster AnaĆÆs De Winter

Maak kennis met AnaĆÆs De Winter, onze Business Development Manager voor de regio Kortrijk en schapenhoedster in haar vrije tijd.

+32 56 239 530 Spontaan solliciteren