Ga naar hoofdinhoud
Schapenhoedster Anaïs De Winter

— Fun facts

Schapenhoedster Anaïs De Winter

Vertel eens kort wie je bent en wat je doet bij Sales Talents?

Ik ben Anaïs, 27 jaar, mama van Louelle, ik woon in Kalken en ben sinds september 2021 in dienst als Business Development Manager in Kortrijk. 

Wat weten mensen niet van jou en zou ons wellicht verrassen?

Ik heb nogal aparte huisdieren, er staan namelijk 2 schapen in mijn tuin. Ze wonen in een stal achteraan in de wei en we beschouwen ze als een deel van de familie. Soms mogen ze ook vrij rondlopen in de tuin. Leuk voor hen en een fijne extra voor mij aangezien zij dan ook ineens het gras maaien.

Hoe beslis je in godsnaam om schapen te houden?

Ik woon echt op de boerenbuiten in Oost-Vlaanderen, in een leuke buurt tussen de landbouwers. De grond waar ik op woon is best groot en vraagt dus ook veel onderhoud. Dieren zijn dan een gemakkelijke oplossing. Ze zijn leuk om naar te kijken en houden het gras kort. De vorige eigenaars hielden hier ook dieren en daarvoor liepen er ook al schapen rond. Daarnaast ben ik opgegroeid tussen de dieren. We hadden vroeger schapen, kippen, varkens en er liep zelfs een pauw tussen. Voor veel mensen klinkt het idee van schapen dus heel gek, maar voor mij is het zelfs wat nostalgisch.

 

Welke verzorging hebben schapen allemaal nodig?

Meer dan ik dacht eigenlijk. Het dagelijkse onderhoud vraagt best veel tijd, maar mijn lieve buurman springt wel regelmatig in. 1x per jaar krijgen ze natuurlijk een scheerbeurt. Dit doe ik gelukkig niet zelf, daarvoor komt een vakman ter plaatse. Mijn taak is alleen om de schapen te vangen, maar dat verloopt helaas niet altijd zonder slag of stoot. Ik ben hier toch vaak een halve dag mee bezig en dan moeten ze me meestal toch nog komen assisteren.

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt met jouw schapen?

Mijn schapen houden wel van hun vrijheid en soms gaan ze dan ook op ontdekkingsreis. Uiteindelijk vind ik ze meestal terug bij een van m’n buren, waar het gras wellicht nog wat groener is. Tot grote hilariteit van de buurtkinderen komt het er meestal op neer dat we met de hele buurt die twee gekke beesten terug naar huis moeten begeleiden. Gelukkig woon ik in een echt boerendorp, maar dan letterlijk. Mijn naaste boeren zijn echte landbouwers en ook de anderen hebben een plantenkwekerij of iets anders typisch agrarisch.

Welke dieren zou je nog graag willen toevoegen aan jouw collectie?

Sowieso mogen er nog wel kippen bij de schaapjes. Dat zijn best gezellige beestjes en die vragen niet zo veel onderhoud.

Mijn grote droom is om er een shetlander pony bij te zetten. Dat vind ik echt ongelooflijk schattige paardjes en dat lijkt me ook heerlijk voor mijn dochter. Mochten de collega’s dus niet weten wat kopen voor m’n volgende verjaardag...;-)


De geheime ingrediënten van Sidney Cansse

Sidney Cansse, Account Manager Project Staffing, heeft een verrassende hobby die hij deelt met zijn vrouw. In zijn vrije tijd werkt hij samen met zijn vrouw in een foodtruck, waar ze de meest verrukkelijke pizza's maken voor verschillende events. Benieuwd naar de geheime ingrediënten van Sidney's pizza's? Lees dan snel verder!

Kersten Lauwerys, onze eigen goalkeeper

Kersten, Business Development Manager voor de regio Brussel & Vlaams-Brabant vertelt over zijn verleden als voetballer. Benieuwd welke grootse profspeler ooit zijn tegenstander was op het veld? Ontdek het hier.

Recontrez Noémie, la Globe Trotteuse de Sales Talents

Voyager avec Noémie ! Notre collègue raconte qu'elle a déjà visité 5 continents avant ses 30 ans !

Waar is dat feestje, bij Leen is dat feestje!

Waar is dat feestje, bij Leen is dat feestje! Ontmoet Leen Goossens, Account Manager by day & Event Planner by night.

Christel slaat de bal nooit mis!

Christel Van Pul, een teamplayer op en naast het tennisveld! Onze collega vertelt over haar favoriete hobby.

Start to run met Franciska Burvenich

Start to run met Franciska Burvenich. Onze collega vertelt over een van haar grootste persoonlijke mijlpalen.

+32 56 239 530