Ga naar hoofdinhoud
Kersten Lauwerys, onze eigen goalkeeper

ā€” Fun facts

Kersten Lauwerys, onze eigen goalkeeper

Kersten, vertel ons eens wat meer over jezelf en je traject bij Sales Talents?

Ik ben Kersten, 38 jaar en papa van twee schatten van kinderen (Hanne en Jesse). 3,5 jaar geleden ben ik begonnen bij Sales Talents als Business Development Manager voor de regio Brussel / Vlaams Brabant, een rol die ik nog altijd met veel plezier vervul.

Vertel eens, wat weten weinig mensen over jou?

In een ver verleden ben ik nog profvoetballer geweest. Iets waar ik eigenlijk niet vaak over praat, maar wat uiteraard wel een groot en belangrijk deel heeft uitgemaakt van mijn leven.

Oh wauw! Ben je met een bal aan je voet geboren of is de liefde pas later gekomen?

Ja, ik heb echt altijd gevoetbald! Van zodra ik kon stappen, stond ik tegen een bal te trappen. Mijn jeugd heeft zich dus grotendeels afgespeeld bij KV Mechelen.

Op een gegeven moment speelde ik bij de U16 en werd ik opgeroepen door de nationale ploeg. We speelden voorrondes in Portugal en zelfs een eindronde in Engeland.
Als 16-jarige is dat natuurlijk een droom die uitkomt en het is iets waar ik nog steeds met heel veel trots op terugkijk.

Leuk weetje, in de wedstrijd tegen Portugal stond niemand minder dan Cristiano Ronaldo op het veld. En beter nog, we hebben die match gewonnen met 1-0!  Laat ons zeggen dat we op dat moment ongeveer nog hetzelfde niveau haalden, kort nadien moet het voor mij ergens fout gelopen zijn! šŸ˜‰ Zijn carrière kende een iets ander verloop...

 

Ok, dat is pas iets om mee uit te pakken.
Als ik het zo hoor beheerste het voetbal toen wel echt je leven. Nadien nog?

Jawel, ik ben van de jeugd bij Mechelen doorgestroomd naar de 1ste ploeg van KV Mechelen als keeper. Na een tijdje ben ik dan naar Brussels (ex-RWDM) gegaan in 2de klasse. Dit combineerde ik allemaal met school en een sociaal leven. Dat wil ook zeggen dat ik op zaterdag wel vaak dat pintje moest laten staan, terwijl mijn vrienden wel het nachtleven in doken.

Ook daarna, toen ik al aan het werk was, nam voetbal een zeer groot deel van mijn tijd in beslag. Ik heb nog bij enkele clubs gespeeld waaronder Lommel, Lyra, Gent-Zeehaven, VW Hamme, Lebbeke om dan tenslotte te eindigen in E Houtem.

Waar kijk je dan met het meeste plezier op terug?

Goh, dat zijn echt verschillende dingen. Lommel was een superleuke groep, hele toffe regio. Aan Lyra heb ik vrienden voor het leven overgehouden. De behaalde titels in 2de, 3de en 4de nationale blijven natuurlijk ook wel bij. Sommige voetbalvrienden zie ik heel regelmatig nog eens terug. Met één daarvan gaan we jaarlijks op weekend. Vroeger was dat een echt mannenuitje, maar nu is dat uitgegroeid tot een supergezellig weekend met de partners en kinderen.

Zijn er eigenlijk dingen die je op het veld hebt geleerd die je nog steeds toepast in je professionele leven?

Ik ben echt dankzij het voetbal in de saleswereld gerold. Een van onze sponsors sprak me aan over een functie als vertegenwoordiger, en toen ik eenmaal de smaak te pakken had wilde ik echt niks anders meer doen. Sowieso zijn de meeste voetballers vlot, sociaal en hebben ze een groot netwerk, dat helpt je al enorm vooruit als verkoper.

Daarnaast moet je als voetballer natuurlijk willen scoren, willen winnen. Werken naar targets is dus een tweede natuur geworden. En het belangrijkste, wat ik het meeste meedraag is het teamgevoel. Je geraakt echt nergens als je niet samen naar hetzelfde doel toewerkt.

Kersten, ik hoor toch wat trots in je stem als je erover praat! Sta je nog op het voetbalveld?

Nee helaas was dat echt zeer moeilijk te combineren met mijn privéleven. Je komt me nu meestal tegen op het padelveld. Deze zomer heb ik samen met een collega trouwens nog het padeltoernooi van House Of Talents gewonnen!


De geheime ingrediƫnten van Sidney Cansse

Sidney Cansse, Account Manager Project Staffing, heeft een verrassende hobby die hij deelt met zijn vrouw. In zijn vrije tijd werkt hij samen met zijn vrouw in een foodtruck, waar ze de meest verrukkelijke pizza's maken voor verschillende events. Benieuwd naar de geheime ingrediƫnten van Sidney's pizza's? Lees dan snel verder!

Recontrez NoƩmie, la Globe Trotteuse de Sales Talents

Voyager avec NoĆ©mie ! Notre collĆØgue raconte qu'elle a dĆ©jĆ  visitĆ© 5 continents avant ses 30 ans !

Waar is dat feestje, bij Leen is dat feestje!

Waar is dat feestje, bij Leen is dat feestje! Ontmoet Leen Goossens, Account Manager by day & Event Planner by night.

Christel slaat de bal nooit mis!

Christel Van Pul, een teamplayer op en naast het tennisveld! Onze collega vertelt over haar favoriete hobby.

Start to run met Franciska Burvenich

Start to run met Franciska Burvenich. Onze collega vertelt over een van haar grootste persoonlijke mijlpalen.

Schapenhoedster AnaĆÆs De Winter

Maak kennis met AnaĆÆs De Winter, onze Business Development Manager voor de regio Kortrijk en schapenhoedster in haar vrije tijd.

+32 56 239 530