Ga naar hoofdinhoud
Start to run met Franciska Burvenich

— Fun facts

Start to run met Franciska Burvenich

Dag Franciska, vertel ons eerst eens even kort wie je bent?

Ik ben Franciska Burvenich, ook wel gekend als Ciska of Fran en ik werk sinds vorig jaar als Office Manager in het kantoor van Brussel. Mijn verhaal bij Sales Talents is eigenlijk al veel langer geleden gestart, want ik heb van 2010 tot 2014 gewerkt als Account Manager in Kortrijk. Na een mooi traject bij Sales Talents heb ik toen besloten om de sprong te wagen als freelancer.

Maar het bloed kruipt blijkbaar waar het niet gaan kan en zoals ze bij Sales Talents wel eens zeggen: they all come back. En effectief, nog geen 7 jaar later sta ik hier terug. Eerst ad interim en nu als vaste Office Manager.

Is er iets dat niet veel mensen van jou weten en waar je erg trots op bent?

Ik heb twee marathons gelopen. Eentje in eigen land, namelijk in mijn thuishaven Gent. Maar ook eentje in het buitenland: in Stockholm!

Wauw, niet 1 maar 2 marathons. Hoe begin je daar dan aan?

Heel onnozel eigenlijk. Tot mijn 28 jaar was ik wat je noemt een echte ‘couch potato’. Maar toen werd ik verliefd op een megasportieve kerel en dacht ik: wie weet helpt een gemeenschappelijke interesse wel om het vuur aan te wakkeren. Op een dag ben ik dus opgestaan, naar de winkel gegaan om loopschoenen te kopen en ben ik beginnen sporten.

Dat is trouwens ook hetgeen dat me onmiddellijk aantrok aan lopen, de eenvoud. Je trekt de juiste schoenen aan, stapt je voordeur uit en je bent weg.

Met die verliefdheid is trouwens niet veel meer gebeurd, maar ik heb mijn hart wel echt verloren aan het lopen. Ik ben letterlijk van niks naar alles gegaan op een erg korte tijd. Als eerste op mijn programma stond de 20km van Brussel, en later ook nog de urban trail, 10km stadsloop, 10 miles,…

 

En dan dus een marathon. Waarom heb je deze twee net gekozen?

Ik heb de marathons gelopen in het jaar dat ik ging trouwen. En eigenlijk wilde ik er dus gewoon echt goed uitzien op mijn grote dag. Ik had al eens een halve marathon gelopen en toen wilde ik de lat toch wat hoger leggen. Daarom heb ik me ingeschreven voor de Marathon van Gent.

Dit bleek een supergroot succes en toen stelde mijn nicht voor om samen een groot avontuur aan te gaan en de marathon van Stockholm te lopen.

Ik was eerlijk gezegd niet laaiend enthousiast, ik vond dat Gent me niet de voldoening had gegeven die ik had verwacht. Maar ik heb me dan toch laten overtuigen door haar en ben terug begonnen aan de voorbereidingen. Met als grote verschil dat er nu ook heel wat logistieke elementen bijkwamen: vluchten boeken, hotel vastleggen,…

En uiteindelijk stond ze niet eens naast me aan de start! Mijn nicht had zich onvoldoende voorbereid en was fysiek niet klaar om mee te lopen.

Oei, dat was wellicht mentaal even een terugslag. Heeft de marathon in Stockholm wel voldoening geschonken? Zijn er dingen die je over jezelf hebt geleerd?

Ja, wat een gigantisch verschil met die eerste marathon! De omstandigheden waren veel zwaarder: hoge temperaturen, een omgeving die je niet kent, alleen lopen,…Dit voelde veel meer als een strijd met mezelf.

Toen heb ik eigenlijk pas echt beseft, wow dit is echt wel heel zot wat ik hier heb gedaan. 2 marathons op 6 maanden, terwijl ik een jaar daarvoor nog nooit was gaan joggen bij wijze van spreken.

Voor Stockholm vond ik mezelf geen doorzetter, en zou ik mezelf nooit beschreven hebben als resultaatgericht. Maar nu weet ik heel goed van mezelf dat wanneer ik iets echt wil, ik daar wel gewoon keihard voor ga. Dingen gaan niet vanzelf, je moet vechten en dat kan ik.

Heb je nog tips voor aspirant-lopers?

Ja, heel cliché maar een goede voorbereiding is alles. En, doe het voor jezelf. Hierdoor ga je doorzetten. Stel jezelf een doel voorop, maak keuzes en stel je daar dan ook op in.  Want een marathon lopen is één ding, maar de weg er naar toe is nog veel pittiger. Je moet gaan lopen wanneer het regent, gaan lopen wanneer je er geen zin hebt, water drinken terwijl je vrienden klinken met een pintje, op tijd naar huis gaan om die duurloop nog gedaan te krijgen,…Heb karakter en weet waarom je het doet!

Staan er nog andere steden of locaties op jouw verlanglijstje?

Eerlijk gezegd staan mijn sportieve aspiraties momenteel op een wat lager pitje. Ik heb twee kleine kindjes rondlopen thuis, een ambitieuze man die momenteel vaak uithuizig is, mijn leven is gewoon superdruk.

Ik ben onlangs terug beginnen zwemmen, dat doe ik ook erg graag. En het plan is om dan stilaan ook mijn loopcarrière nieuw leven in te blazen.

Mocht ik terug deelnemen aan een wedstrijd, dan liefst eentje in mijn geliefde Gent. Ik heb gezien dat zij ook gaan beginnen met de Ten Miles, dus misschien is dat wel de voorzet die ik nodig heb.

En als ik dit dan samen met enkele collega’s kan doen is het plaatje helemaal compleet!


De geheime ingrediënten van Sidney Cansse

Sidney Cansse, Account Manager Project Staffing, heeft een verrassende hobby die hij deelt met zijn vrouw. In zijn vrije tijd werkt hij samen met zijn vrouw in een foodtruck, waar ze de meest verrukkelijke pizza's maken voor verschillende events. Benieuwd naar de geheime ingrediënten van Sidney's pizza's? Lees dan snel verder!

Kersten Lauwerys, onze eigen goalkeeper

Kersten, Business Development Manager voor de regio Brussel & Vlaams-Brabant vertelt over zijn verleden als voetballer. Benieuwd welke grootse profspeler ooit zijn tegenstander was op het veld? Ontdek het hier.

Recontrez Noémie, la Globe Trotteuse de Sales Talents

Voyager avec Noémie ! Notre collègue raconte qu'elle a déjà visité 5 continents avant ses 30 ans !

Waar is dat feestje, bij Leen is dat feestje!

Waar is dat feestje, bij Leen is dat feestje! Ontmoet Leen Goossens, Account Manager by day & Event Planner by night.

Christel slaat de bal nooit mis!

Christel Van Pul, een teamplayer op en naast het tennisveld! Onze collega vertelt over haar favoriete hobby.

Schapenhoedster Anaïs De Winter

Maak kennis met Anaïs De Winter, onze Business Development Manager voor de regio Kortrijk en schapenhoedster in haar vrije tijd.

+32 56 239 530