Ga naar hoofdinhoud
Dag voor veiligheid en gezondheid op het werk

— Yes we care!

Dag voor veiligheid en gezondheid op het werk

28 april is de Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk. Bij Care Talents nemen we veiligheid en gezondheid op het werk heel ruim en hechten we veel belang aan het algemene welzijn van onze zorgverleners. Dit is belangrijk omdat zij dagelijks geconfronteerd worden met uitdagende situaties in de zorgsector. Hoe we hen concreet ondersteunen? Dat lees je hier!

HR ONDERSTEUNING

Onze HR teamleaders zijn er om te luisteren naar de behoeften en zorgen van onze zorgverleners. Ze bieden een luisterend oor en geven advies en ondersteuning waar nodig. Dit kan gaan over zaken zoals stress, burn-out of andere mentale gezondheidsproblemen.

Het is belangrijk dat onze zorgverleners weten dat ze er niet alleen voor staan. Door open te staan voor gesprekken en ondersteuning aan te bieden, willen we bij Care Talents bijdragen aan een positieve werkomgeving voor onze zorgverleners en hun mentale welzijn.

ZORGTECHNISCHE ONDERSTEUNING

Bij Care Talents streven we ernaar om onze zorgverleners te ondersteunen in alle aspecten van hun werk. Daarom bieden we niet alleen allerlei opleidingen aan, maar hebben we ook technische teamleaders op de werkvloer die onze zorgverleners bijstaan bij zorgtechnische handelingen. Onze technische teamleaders zijn ervaren verpleegkundigen die specifiek zijn opgeleid om te helpen bij complexe technische zorghandelingen.

Door deze extra ondersteuning kunnen onze ze zich concentreren op het leveren van kwalitatieve zorg aan hun patiënten. Bovendien draagt deze ondersteuning bij tot het welzijn van onze zorgverleners, omdat het stress wegneemt en hen helpt om hun werk beter uit te voeren.

ONDERSTEUNING VAN COLLEGA'S

Bij Care Talents organiseren we regelmatig teambuilding events waar onze zorgverleners elkaar beter kunnen leren kennen en hun ervaringen kunnen delen. Ook hebben we online communicatieplatform waarop onze zorgverleners naar elkaar kunnen uitreiken voor ondersteuning en het delen van informatie. Zo zorgen we ervoor dat onze zorgverleners zich gesteund voelen binnen onze familie van zorgcollega’s. We merken dat deze aanpak gewaardeerd wordt en een positief effect heeft op hun mentaal welzijn.

Meer weten over onze aanpak?

Ontdek het hier!


Dag Tegen Ouderenmis(be)handeling

Op 15 juni is het de internationale dag tegen ouderenmis(be)handeling. Voor zorgverleners een actueel thema, want jij hebt een grote kans om signalen op te vangen. Wat is ouderenmis(be)handeling? Wat zijn de risicofactoren en mogelijke alarmbellen? En vooral, wat kan je doen? We helpen je graag op weg.

Week van de valpreventie 2022

Op maandag 25 april start de week van de valpreventie, en gaat er traditioneel veel aandacht naar onze ouderen. Vallen, dat betekent voor hen vaak de start van veel problemen en een lange revalidatie. Echter, valpreventie en ergonomie zijn ook voor onze zorg- en verpleegkundigen uiterst belangrijk. Care Talents ging op zoek naar enkele tips over hoe je als zorgverlener valpreventie en ergonomie kan combineren. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Wereldgezondheidsdag 2022

Vandaag is het Wereldgezondheidsdag! Dat we bij Care Talents veel waarde hechten aan het thema gezondheid is vanzelfsprekend. Dit jaar leggen we onze focus op een belangrijke voorwaarde voor een gezonde levensstijl: beweging! Binnen ons team van project verpleeg- en zorgkundigen zitten heel wat sportievelingen. Vier project verpleegkundigen vertellen over hun favoriete sport en over hoe sporten een positieve impact heeft op hun gezondheid én op het uitoefenen van hun job. Benieuwd? Lees dan snel verder!

De 5 beste practical jokes voor zorgverleners

Care Talents weet als geen ander hoe uitdagend de job van verpleeg- en zorgkundigen kan zijn. En hoewel onze verpleeg- en zorgkundigen dagdagelijks geconfronteerd worden met bijzonder ernstige situaties, is het toch ook belangrijk dat ze af en toe wat stoom kunnen aflaten met de collega’s tijdens hun shift. Aangezien humor een belangrijke waarde is bij Care Talents, en onder het motto: “een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd”, delen we graag met jullie deze 5 practical jokes voor zorgverleners.

Naar een ethisch charter voor uitzendkantoren in de zorgsector - Een interview met Frederik Hectors, General Manager Care Talents

Naar aanleiding van de recente media-aandacht met betrekking tot de rol van uitzendkantoren in de zorgsector wensen wij als marktleider graag kort te reageren. Gezien Care Talents niet betrokken is in deze case en in ons bestaan nog niet met vergelijkbare cases te maken heeft gehad, voelen we ons niet aangesproken. Tegelijkertijd wordt er behoorlijk veralgemenend over de “uitzendkantoren in de zorg” gesproken, waardoor we als organisatie één en ander wil duiden.

Verpleegkundige Nele is 10 jaar in dienst!

Wij zijn super fier, want we mochten opnieuw een Project Verpleegkundige verrassen! Nele is maar liefst 10 jaar aan de slag bij Care Talents en dat mocht niet onopgemerkt voorbij gaan! Haar HR Teamleader Marlies ging bij haar langs met een leuk geschenkje.

Verpleegkundige Eline is 10 jaar in dienst!

Wij zijn super fier, want we mochten opnieuw een projectverpleegkundige verrassen! Eline is maar liefst 10 jaar aan de slag bij Care Talents en dat mocht niet onopgemerkt voorbij gaan! Haar Technical Teamleader Mathias ging bij haar langs met een leuk geschenkje.

Verpleegkundige Birgit is 10 jaar in dienst!

Wij zijn super fier, want we mochten opnieuw een projectverpleegkundige verrassen! Birgit is maar liefst 10 jaar aan de slag bij Care Talents en dat mocht niet onopgemerkt voorbij gaan! Haar HR Teamleader Caroline ging bij haar langs met een leuk geschenkje.

Het voelt als thuiskomen

We stellen je graag voor aan Nynke (34), zorgzame mama van een zoontje van 6, en sinds twee jaar Business Development Manager bij Care Talents Antwerpen-Limburg.

+32 56 245 644 Spontaan solliciteren