Ga naar hoofdinhoud
De 5 beste practical jokes voor zorgverleners

— Yes we care!

De 5 beste practical jokes voor zorgverleners

Care Talents weet als geen ander hoe uitdagend de job van verpleeg- en zorgkundigen kan zijn. En hoewel onze verpleeg- en zorgkundigen dagdagelijks geconfronteerd worden met bijzonder ernstige situaties, is het toch ook belangrijk dat ze af en toe wat stoom kunnen aflaten met de collega’s tijdens hun shift.

Aangezien humor een belangrijke waarde is bij Care Talents, en onder het motto: “een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd”, delen we graag met jullie deze 5 practical jokes voor zorgverleners!

Waarschuwing: Je collega’s in de maling nemen via onderstaande pranks, kan misschien uitmonden in een ware prank-oorlog! Ga voorzichtig te werk en weet dat Care Talents niet verantwoordelijk gesteld kan worden voor gebeurlijke ongevallen ;-)

 

"Een stagiair naar een andere afdeling sturen om te vragen naar linkshandige spuiten! Ik weet het, het zijn misschien te gemakkelijke slachtoffers, maar het is een practical joke die iedereen in zijn stage wel eens moet meegemaakt hebben, toch? ;-)" - Verpleegkundige Sophie

"Ooit vulde ik eens een urinezak met appelsap, waarna ik er smakelijk van dronk tijdens de pauze op de verpleegpost. Nu hebben de meeste verpleegkundigen wel een sterke maag, maar ik kan je zeggen dat ik toen toch wel een paar collega's wit heb zien wegtrekken ;-)" - Verpleegkundige Tom

"Ikzelf ben niet de sterkste in practical jokes, maar ben eerder een gemakkelijk doelwit om 'geprankt' te worden ;-) Op een dag in het woonzorgcentrum wist ik niet wat me overkwam: we waren al een week met een beperkte bezetting aan het werken, dus ik was wel wat gespannen. Op een bepaald moment gingen àlle belletjes van de bewoners tegelijk af! Blijkbaar had mijn collega het de avond voordien op een akkoordje gesmeten met de bewoners... Ik stond versteend in de gang en het zweet brak me uit! Achteraf konden we er allemaal wel eens goed mee lachen ;-)" - Zorgkundige Annemie

"Zin in wat animo tijdens de lunchpauze? Zet dan eens een doos met sticker "Menselijk orgaan voor transplantatie" in de koelkast op de verpleegpost. Geniet van de verwarde reacties ;-)" - Zorgkundige Jan

"Een practical joke die wij op de afdeling bij bijna elke nieuwe collega van de nachtshift proberen uithalen, is om een opblaasbare pop met de voeten aan een bed vast te binden en deze vervolgens volledig te bedekken met een laken. Wanneer de nieuwe collega eens gaat checken bij deze 'patiënt' maar geen respons krijgt, zal hij/zij hoogstwaarschijnlijk het laken proberen wegtrekken, waarna de pop als het ware uit het bed zal springen ;-)" - Verpleegkundige Nancy

 

Welke (collega-vriendelijke!) prank ontbreekt volgens jou nog in dit lijstje? Laat het ons weten en wie weet komt deze volgend jaar wel in de nieuwe top 5 terecht! ;-) 


Dag Tegen Ouderenmis(be)handeling

Op 15 juni is het de internationale dag tegen ouderenmis(be)handeling. Voor zorgverleners een actueel thema, want jij hebt een grote kans om signalen op te vangen. Wat is ouderenmis(be)handeling? Wat zijn de risicofactoren en mogelijke alarmbellen? En vooral, wat kan je doen? We helpen je graag op weg.

Week van de valpreventie 2022

Op maandag 25 april start de week van de valpreventie, en gaat er traditioneel veel aandacht naar onze ouderen. Vallen, dat betekent voor hen vaak de start van veel problemen en een lange revalidatie. Echter, valpreventie en ergonomie zijn ook voor onze zorg- en verpleegkundigen uiterst belangrijk. Care Talents ging op zoek naar enkele tips over hoe je als zorgverlener valpreventie en ergonomie kan combineren. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Wereldgezondheidsdag 2022

Vandaag is het Wereldgezondheidsdag! Dat we bij Care Talents veel waarde hechten aan het thema gezondheid is vanzelfsprekend. Dit jaar leggen we onze focus op een belangrijke voorwaarde voor een gezonde levensstijl: beweging! Binnen ons team van project verpleeg- en zorgkundigen zitten heel wat sportievelingen. Vier project verpleegkundigen vertellen over hun favoriete sport en over hoe sporten een positieve impact heeft op hun gezondheid én op het uitoefenen van hun job. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Naar een ethisch charter voor uitzendkantoren in de zorgsector - Een interview met Frederik Hectors, General Manager Care Talents

Naar aanleiding van de recente media-aandacht met betrekking tot de rol van uitzendkantoren in de zorgsector wensen wij als marktleider graag kort te reageren. Gezien Care Talents niet betrokken is in deze case en in ons bestaan nog niet met vergelijkbare cases te maken heeft gehad, voelen we ons niet aangesproken. Tegelijkertijd wordt er behoorlijk veralgemenend over de “uitzendkantoren in de zorg” gesproken, waardoor we als organisatie één en ander wil duiden.

Verpleegkundige Nele is 10 jaar in dienst!

Wij zijn super fier, want we mochten opnieuw een Project Verpleegkundige verrassen! Nele is maar liefst 10 jaar aan de slag bij Care Talents en dat mocht niet onopgemerkt voorbij gaan! Haar HR Teamleader Marlies ging bij haar langs met een leuk geschenkje.

Verpleegkundige Eline is 10 jaar in dienst!

Wij zijn super fier, want we mochten opnieuw een projectverpleegkundige verrassen! Eline is maar liefst 10 jaar aan de slag bij Care Talents en dat mocht niet onopgemerkt voorbij gaan! Haar Technical Teamleader Mathias ging bij haar langs met een leuk geschenkje.

Verpleegkundige Birgit is 10 jaar in dienst!

Wij zijn super fier, want we mochten opnieuw een projectverpleegkundige verrassen! Birgit is maar liefst 10 jaar aan de slag bij Care Talents en dat mocht niet onopgemerkt voorbij gaan! Haar HR Teamleader Caroline ging bij haar langs met een leuk geschenkje.

Het voelt als thuiskomen

We stellen je graag voor aan Nynke (34), zorgzame mama van een zoontje van 6, en sinds twee jaar Business Development Manager bij Care Talents Antwerpen-Limburg.

+32 56 245 644