Ga naar hoofdinhoud
Wereldgezondheidsdag 2022

— Yes we care!

Wereldgezondheidsdag 2022

Vandaag is het Wereldgezondheidsdag! Dat we bij Care Talents veel waarde hechten aan het thema gezondheid is vanzelfsprekend. Dit jaar leggen we onze focus op een belangrijke voorwaarde voor een gezonde levensstijl: beweging! Binnen ons team van project verpleeg- en zorgkundigen zitten heel wat sportievelingen.

Vier project verpleegkundigen vertellen over hun favoriete sport en over hoe sporten een positieve impact heeft op hun gezondheid én op het uitoefenen van hun job. Benieuwd? Lees dan snel verder!

1. NELE - Partner Project Verpleegkundige

Welke sport beoefen je en hoeveel keer per week?
Ik doe 4 tot 5 keer per week een half uur krachttraining. Daarnaast probeer ik tussendoor ook nog af en toe te gaan lopen. Op de zondagen dat ik vrij ben, ga ik 1 uur bootcampen in open lucht met mijn fitfriends.

Waarom spreekt deze sport je zo hard aan?
Ik kan er mijn energie in kwijt en ik voel me altijd zoveel beter als ik gesport heb. Ik voel me gezond, sterk en energetisch! Bovendien ben ik heel veel afgevallen en ben ik strakker en gespierder geworden. Ik voel me op mijn 42ste als een dartel veulen van 18! ;-)

2. BEN - Project Verpleegkundige

Welke sport beoefen je en hoeveel keer per week?
Ik beoefen 2 sporten: Boulderen en rijden met de koersfiets. Er is geen echte regelmaat, maar het klimmen gaat tot tweemaal in de week, het fietsen kan meer zijn, afhankelijk van het weer.

Hebben deze sporten positieve effecten gehad op jouw job als project verpleegkundige?
Yes! Ik heb er persoonlijk geen problemen mee om 8 uur lang een FFP2-masker te moeten dragen. Daarnaast zijn mijn pezen en spieren sterker geworden, wat het mobiliseren van bewoners en patiënten een stuk makkelijker maakt!

3. JULIE - Expert Project Verpleegkundige

Welke sport beoefen je en hoeveel keer per week?
Ik beoefen al sinds het 1e middelbaar volleybal. Als je even rekent en telt, zijn dit al heel wat jaren! Ik train zelf twee keer per week en speel in het weekend ook een wedstrijd (wanneer mijn werkrooster het uiteraard toelaat). Daarnaast geef ik ook training aan kindjes. Dit doe ik ook twee keer per week en tijdens het weekend staan er ook bij hen één of twee wedstrijdjes op de planning. Wanneer de volleybal in de maanden mei, juni en juli stil ligt, probeer ik mijn conditie wat te onderhouden door te gaan lopen.

Welke positieve effecten heeft deze sport op jouw gezondheid?
Ik krijg zelf vooral veel energie door te sporten. Ook is het voor mij een manier om alles rondom mij even compleet te vergeten. Mijn focus gaat dan alleen maar uit naar de volleybal. Als ik door iets gefrustreerd ben, kan ik dit ook goed kwijt door eens goed op te bal te slaan: dit kan echt eens deugd doen ;-)

4. VICKY - Project Verpleegkundige

Welke sport beoefen je en hoeveel keer per week?
Power training en gewichtheffen! Ik doe dit meestal drie keer per week. Soms meer, indien mijn werkrooster het toelaat.

Welke positieve effecten heeft deze sport op jouw gezondheid?
Door aan power training en aan gewichtheffen te doen, ben ik sterker en flexibeler door geworden. Ik kan wel tegen een stootje nu ik meer dan 80 kilo kan optillen :-) Bovendien kan ik nu ook veel vlotter mensen mobiliseren, wat goed van pas komt tijdens mijn job als project verpleegkundige.


Dag voor veiligheid en gezondheid op het werk

28 april is de Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk. Bij Care Talents nemen we veiligheid en gezondheid op het werk heel ruim en hechten we veel belang aan het algemene welzijn van onze zorgverleners. Dit is belangrijk omdat zij dagelijks geconfronteerd worden met uitdagende situaties in de zorgsector. Hoe we hen concreet ondersteunen? Dat lees je hier!

Dag Tegen Ouderenmis(be)handeling

Op 15 juni is het de internationale dag tegen ouderenmis(be)handeling. Voor zorgverleners een actueel thema, want jij hebt een grote kans om signalen op te vangen. Wat is ouderenmis(be)handeling? Wat zijn de risicofactoren en mogelijke alarmbellen? En vooral, wat kan je doen? We helpen je graag op weg.

Week van de valpreventie 2022

Op maandag 25 april start de week van de valpreventie, en gaat er traditioneel veel aandacht naar onze ouderen. Vallen, dat betekent voor hen vaak de start van veel problemen en een lange revalidatie. Echter, valpreventie en ergonomie zijn ook voor onze zorg- en verpleegkundigen uiterst belangrijk. Care Talents ging op zoek naar enkele tips over hoe je als zorgverlener valpreventie en ergonomie kan combineren. Benieuwd? Lees dan snel verder!

De 5 beste practical jokes voor zorgverleners

Care Talents weet als geen ander hoe uitdagend de job van verpleeg- en zorgkundigen kan zijn. En hoewel onze verpleeg- en zorgkundigen dagdagelijks geconfronteerd worden met bijzonder ernstige situaties, is het toch ook belangrijk dat ze af en toe wat stoom kunnen aflaten met de collega’s tijdens hun shift. Aangezien humor een belangrijke waarde is bij Care Talents, en onder het motto: “een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd”, delen we graag met jullie deze 5 practical jokes voor zorgverleners.

Naar een ethisch charter voor uitzendkantoren in de zorgsector - Een interview met Frederik Hectors, General Manager Care Talents

Naar aanleiding van de recente media-aandacht met betrekking tot de rol van uitzendkantoren in de zorgsector wensen wij als marktleider graag kort te reageren. Gezien Care Talents niet betrokken is in deze case en in ons bestaan nog niet met vergelijkbare cases te maken heeft gehad, voelen we ons niet aangesproken. Tegelijkertijd wordt er behoorlijk veralgemenend over de “uitzendkantoren in de zorg” gesproken, waardoor we als organisatie één en ander wil duiden.

Verpleegkundige Nele is 10 jaar in dienst!

Wij zijn super fier, want we mochten opnieuw een Project Verpleegkundige verrassen! Nele is maar liefst 10 jaar aan de slag bij Care Talents en dat mocht niet onopgemerkt voorbij gaan! Haar HR Teamleader Marlies ging bij haar langs met een leuk geschenkje.

Verpleegkundige Eline is 10 jaar in dienst!

Wij zijn super fier, want we mochten opnieuw een projectverpleegkundige verrassen! Eline is maar liefst 10 jaar aan de slag bij Care Talents en dat mocht niet onopgemerkt voorbij gaan! Haar Technical Teamleader Mathias ging bij haar langs met een leuk geschenkje.

Verpleegkundige Birgit is 10 jaar in dienst!

Wij zijn super fier, want we mochten opnieuw een projectverpleegkundige verrassen! Birgit is maar liefst 10 jaar aan de slag bij Care Talents en dat mocht niet onopgemerkt voorbij gaan! Haar HR Teamleader Caroline ging bij haar langs met een leuk geschenkje.

Het voelt als thuiskomen

We stellen je graag voor aan Nynke (34), zorgzame mama van een zoontje van 6, en sinds twee jaar Business Development Manager bij Care Talents Antwerpen-Limburg.

+32 56 245 644