Ga naar hoofdinhoud
Vanavond niet schat

— The Recruiter Academy

Vanavond niet schat

De federale regering heeft zijn ei gelegd. De arbeidsdeal is een feit. Een fulltime job in 4 dagen, meer opleidingskansen én het recht om offline te zijn. Enkel vanaf 20 medewerkers wel te verstaan.

Je moet weten, ik ben een fossiel. Opgegroeid in een tijdperk waar er weinig plaats was voor fun. Werken, liefst zoveel en zo lang mogelijk. Pas dan deed je het goed. En of je al dan niet efficiënt werkte of uren aan de koffiemachine stond te kletsen, daar werd niet naar gekeken. Kwantiteit i.p.v. kwaliteit. Ik geef toe, ik heb mij door de jaren heen moeten aanpassen. Welzijn-op het-werk-sessies, verplicht tooghangen met collega’s, teambuildings in Durbuy. Ik heb het allemaal gedaan. Retentie ten top. Work life balance voorop. En terecht.

Wanneer ik opleiding geef, dan ben ik fully concentrated on the job. Om 7u30 sta ik al te schuiven, om 18u schuif ik terug. Naar de yoga, training, onthaalmoeder, kiné of gewoon om in mijn zetel te ploffen. Het schuifmoment in de wagen is mijn ideale moment om in mijn hoofd tot rust te komen. Hoe is het verlopen? Was het duidelijk? Is iedereen mee? Was het vernieuwend? Voldoende inspirerend? Ben ik niets vergeten? Het moment dus om even de telefoon te nemen. Een spontaan feedbackmomentje, geen geplande evaluatie, maar even-checken-hoe-het-met-je-gaat. Om de dag goed af te sluiten.

Maar binnenkort mag het niet meer. Bellen mag. Antwoorden niet. Een snelle vraag, het aftoetsen van een sollicitant zijn interesse in een nieuwe job, het goede nieuws dat mijn kandidaat mag starten. Het mag helaas niet meer ’s avonds.

Communicatie is key, de basis van alles. Dat is wat ik aan de trainees als eerste meegeef. Tot op vandaag stond er echter geen limiet op communicatie. Binnenkort wel. Maar als mijn baas belt op zondagochtend om te vragen of ik interesse heb in 2 VIP tickets voor die ene geweldige basketbal match wegens een last minute annulatie… damn sure dat ik de telefoon nog steeds zal opnemen!

Warme groet,

Ilse De Schrijver - Project Manager

Meer weten over The Recruiter Academy?

 


Daar gaan ze...

En zoveel schoonheid dat is ongezien. Of zoiets. De originele lyrics zijn nét iets anders maar het geeft weer hoe ik mij nu voel. Trots en vol vertrouwen voor hun toekomst. De TRA-ers zijn aan hun laatste dagen stage bezig. Vanaf maandag stromen ze in binnen hun bedrijf. Fier dat ze de eindstreep cum laude gehaald hebben.

Harder, faster, stronger!

Shame on me. 2 jaar heb ik mij voorgenomen om niet-meer-op-dezelfde-manier-te-werken-als-voordien. Vertragen, betere work-life balance Ilse, dát had ik mij nochtans ten stelligste voorgenomen. Maar toen de barometer op geel sprong deze week ontplofte alles. Letterlijk.

Et c'est parti...

Wat was me dat afgelopen weekend. Nieuwjaar in februari. Bevrijdingsdag. On-ge-loof-lijk. Het moet volgens mij gevoeld hebben zoals in 1945. Letterlijk. The gates are open. Dat is duidelijk.

Opleiden is het nieuwe rekruteren

Dixit Steve Rousseau, CEO van House of Talents. “Door de schaarste op de arbeidsmarkt wordt intern opleiden meer dan ooit het nieuwe rekruteren, daar ben ik rotsvast van overtuigd”. En zo geschiedde.

Let's meet Kimberley!

Ik ben Kimberley, 25 jaar en woon in Ninove. Mijn vrije tijd spendeer ik graag met vrienden en familie. Voor mij is dit vaak een pure vorm van ontspanning, wat uiteraard niet onbelangrijk is. Daarnaast haal ik energie uit het maken van lange wandelingen: zodra het goed weer is, trek ik mijn wandelschoenen aan om bosrijke omgevingen te ontdekken. Een korte wandeling tijdens de middagpauze is dan ook het ideale pauzemoment om er nadien terug met een fris hoofd tegenaan te gaan!

Your career, our mission!

The Recruiter Academy dompelt onze Future Recruiters onder in de wereld van HR. Benieuwd naar wie ze zijn, waarom ze voor deze opleiding kozen en wat hen drijft in deze "War for Talent"? Onze Future Recruiters leggen het graag zelf uit.

Fun Fact: Marissa Desaever

Marissa, een recruiter met ballen! Marissa is gepassioneerd door basketbal en haalt een kick uit het behalen van overwinningen. Het is elke keer opnieuw een uitdaging om mezelf te overtreffen en er voldoening uit te halen. Benieuwd naar de basketvrouw achter deze recruiter?

Let's meet Deborah!

Ik ben Deborah, 33 jaar en woonachtig te Asse. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan mijn dochtertje June. Spelen doet ze het liefst, met haar kan ik mij uren vermaken. Graag laat ik mij omringen door vrienden en familie. Hun aanwezigheid en de gezellige momenten samen bezorgen mij veel plezier. And last but not least is reizen ook één van mijn favoriete bezigheden.

+32 56 239 530