Ga naar hoofdinhoud
Et c'est parti...

— The Recruiter Academy

Et c'est parti...

Wat was me dat afgelopen weekend. Nieuwjaar in februari. Bevrijdingsdag. On-ge-loof-lijk. Het moet volgens mij gevoeld hebben zoals in 1945. Letterlijk. The gates are open. Dat is duidelijk.

Ook bij House Of Talents gaat het hard. 3 uitnodigingen op 2 weken tijd. Een Family Day voor het hele gezin, een uitgestelde Kick Off voor de collega’s. Als sinds jaar en dag een traditie bij HOT. Elk jaar wat meer volk, elk jaar wat grootser. Maar de nostalgie van De Barkentijn, daar kan niets of niemand aan tippen. Er staat ook een “meet en greet” gepland. Elkaar weer leren kennen. Wie zijn al die nieuwe collega’s? De anciens weer herontdekken. De tijd van het vuistje is in terugval. Langzaam maar zeker. Ik weet weer wat ze bedoelen met huidhonger.

En zo zijn er tal van nieuwe woorden. Hybride werken bijvoorbeeld. Ik heb het moeten opzoeken de eerste keer dat ik het hoorde. Een stukje thuiswerken, een stukje op kantoor. Een zegen of een vloek? De discussies laaien weer op. Is proximity efficiënt of werken we efficiënter zonder proximity? Samen op kantoor. Samen lunchen. Samen een high five. Samen bellen. Samen lachen. Samen troosten. Fun@work, ik weet wat kiezen.

Et c’est parti. Binnen 2 weken beginnen we er aan. The Recruiter Academy. 6 nieuwe rekruten die beginnen aan een nieuw avontuur. Alles-is-nieuw-voor-hen. Echt alles. En het is mijn taak om ze te introduceren in de wondere wereld van HR. Geen hybride werken voor ons. Alle dagen samen alles ontdekken, leren, toepassen en verdomd goed worden in de job.

Afraid? Good! Because great things never come from comfort zones.

Warme groet,

Ilse De Schrijver - Project Manager

Meer weten over The Recruiter Academy?

 


Daar gaan ze...

En zoveel schoonheid dat is ongezien. Of zoiets. De originele lyrics zijn nét iets anders maar het geeft weer hoe ik mij nu voel. Trots en vol vertrouwen voor hun toekomst. De TRA-ers zijn aan hun laatste dagen stage bezig. Vanaf maandag stromen ze in binnen hun bedrijf. Fier dat ze de eindstreep cum laude gehaald hebben.

Harder, faster, stronger!

Shame on me. 2 jaar heb ik mij voorgenomen om niet-meer-op-dezelfde-manier-te-werken-als-voordien. Vertragen, betere work-life balance Ilse, dát had ik mij nochtans ten stelligste voorgenomen. Maar toen de barometer op geel sprong deze week ontplofte alles. Letterlijk.

Vanavond niet schat

De federale regering heeft zijn ei gelegd. De arbeidsdeal is een feit. Een fulltime job in 4 dagen, meer opleidingskansen én het recht om offline te zijn. Enkel vanaf 20 medewerkers wel te verstaan.

Opleiden is het nieuwe rekruteren

Dixit Steve Rousseau, CEO van House of Talents. “Door de schaarste op de arbeidsmarkt wordt intern opleiden meer dan ooit het nieuwe rekruteren, daar ben ik rotsvast van overtuigd”. En zo geschiedde.

Let's meet Kimberley!

Ik ben Kimberley, 25 jaar en woon in Ninove. Mijn vrije tijd spendeer ik graag met vrienden en familie. Voor mij is dit vaak een pure vorm van ontspanning, wat uiteraard niet onbelangrijk is. Daarnaast haal ik energie uit het maken van lange wandelingen: zodra het goed weer is, trek ik mijn wandelschoenen aan om bosrijke omgevingen te ontdekken. Een korte wandeling tijdens de middagpauze is dan ook het ideale pauzemoment om er nadien terug met een fris hoofd tegenaan te gaan!

Your career, our mission!

The Recruiter Academy dompelt onze Future Recruiters onder in de wereld van HR. Benieuwd naar wie ze zijn, waarom ze voor deze opleiding kozen en wat hen drijft in deze "War for Talent"? Onze Future Recruiters leggen het graag zelf uit.

Fun Fact: Marissa Desaever

Marissa, een recruiter met ballen! Marissa is gepassioneerd door basketbal en haalt een kick uit het behalen van overwinningen. Het is elke keer opnieuw een uitdaging om mezelf te overtreffen en er voldoening uit te halen. Benieuwd naar de basketvrouw achter deze recruiter?

Let's meet Deborah!

Ik ben Deborah, 33 jaar en woonachtig te Asse. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan mijn dochtertje June. Spelen doet ze het liefst, met haar kan ik mij uren vermaken. Graag laat ik mij omringen door vrienden en familie. Hun aanwezigheid en de gezellige momenten samen bezorgen mij veel plezier. And last but not least is reizen ook één van mijn favoriete bezigheden.

+32 56 239 530