Ga naar hoofdinhoud
Opleiden is het nieuwe rekruteren

— The Recruiter Academy

Opleiden is het nieuwe rekruteren

Dixit Steve Rousseau, CEO van House of Talents.  “Door de schaarste op de arbeidsmarkt wordt intern opleiden meer dan ooit het nieuwe rekruteren, daar ben ik rotsvast van overtuigd”. En zo geschiedde.

Het is deze maand exact 12 jaar dat ik voor HOT werk. Gestart op een Carnavalsmaandag. Het enige jaar dat ik het Aalsterse volksfeest gemist heb trouwens. Gedurende 11 jaar heb ik meegebouwd aan Sales Talents. Alles gegeven. Met volle overgave en passie voor het vak. Tot ik in 2020 een zwaar verdict kreeg op gezondheidsvlak. Ik moest lossen. Voor mezelf zorgen. Twee maanden heeft het geduurd. En toen stond ik er weer. Met een iets beperktere mobiliteit maar met een even grote drive. Met dank aan Steve voor de opportuniteit.

En zo ontstond verleden jaar het idee om een Academy op te starten binnen House of Talents. Als we die witte raaf niet meer vinden, dan gaan we ze zelf opleiden en coachen. Toch? Hire for attitude, train for skills!

Het eerste opleidingstraject is ondertussen achter de rug. Een waar avontuur voor zowel de trainees als de coaches. Maar kijk, na 3 maanden intensieve begeleiding heeft iedereen zijn plekje gevonden. Wat ik zelf geleerd heb? Geef mensen kansen, geloof in hen, train ze en neem ze mee in hun journey, op weg naar hun next step in hun carrière. Maak van hen het schaap met 5 poten en creëer jobs voor hen, op maat, rekening houdend met hun kennen, kunnen en willen. Succes gegarandeerd.

De 2e editie van The Recruiter Academy start op 7/3 a.s. Durf je de uitdaging aan om jouw lot te leggen in een team van experten die van jou een toprecruiter maken?

Spread the word or join us… if you dare!

Warme groet,

Ilse De Schrijver - Project Manager

Meer weten over The Recruiter Academy?

Daar gaan ze...

En zoveel schoonheid dat is ongezien. Of zoiets. De originele lyrics zijn nét iets anders maar het geeft weer hoe ik mij nu voel. Trots en vol vertrouwen voor hun toekomst. De TRA-ers zijn aan hun laatste dagen stage bezig. Vanaf maandag stromen ze in binnen hun bedrijf. Fier dat ze de eindstreep cum laude gehaald hebben.

Harder, faster, stronger!

Shame on me. 2 jaar heb ik mij voorgenomen om niet-meer-op-dezelfde-manier-te-werken-als-voordien. Vertragen, betere work-life balance Ilse, dát had ik mij nochtans ten stelligste voorgenomen. Maar toen de barometer op geel sprong deze week ontplofte alles. Letterlijk.

Et c'est parti...

Wat was me dat afgelopen weekend. Nieuwjaar in februari. Bevrijdingsdag. On-ge-loof-lijk. Het moet volgens mij gevoeld hebben zoals in 1945. Letterlijk. The gates are open. Dat is duidelijk.

Vanavond niet schat

De federale regering heeft zijn ei gelegd. De arbeidsdeal is een feit. Een fulltime job in 4 dagen, meer opleidingskansen én het recht om offline te zijn. Enkel vanaf 20 medewerkers wel te verstaan.

Let's meet Kimberley!

Ik ben Kimberley, 25 jaar en woon in Ninove. Mijn vrije tijd spendeer ik graag met vrienden en familie. Voor mij is dit vaak een pure vorm van ontspanning, wat uiteraard niet onbelangrijk is. Daarnaast haal ik energie uit het maken van lange wandelingen: zodra het goed weer is, trek ik mijn wandelschoenen aan om bosrijke omgevingen te ontdekken. Een korte wandeling tijdens de middagpauze is dan ook het ideale pauzemoment om er nadien terug met een fris hoofd tegenaan te gaan!

Your career, our mission!

The Recruiter Academy dompelt onze Future Recruiters onder in de wereld van HR. Benieuwd naar wie ze zijn, waarom ze voor deze opleiding kozen en wat hen drijft in deze "War for Talent"? Onze Future Recruiters leggen het graag zelf uit.

Fun Fact: Marissa Desaever

Marissa, een recruiter met ballen! Marissa is gepassioneerd door basketbal en haalt een kick uit het behalen van overwinningen. Het is elke keer opnieuw een uitdaging om mezelf te overtreffen en er voldoening uit te halen. Benieuwd naar de basketvrouw achter deze recruiter?

Let's meet Deborah!

Ik ben Deborah, 33 jaar en woonachtig te Asse. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan mijn dochtertje June. Spelen doet ze het liefst, met haar kan ik mij uren vermaken. Graag laat ik mij omringen door vrienden en familie. Hun aanwezigheid en de gezellige momenten samen bezorgen mij veel plezier. And last but not least is reizen ook één van mijn favoriete bezigheden.

+32 56 239 530