Ga naar hoofdinhoud
Fun Fact: Marissa Desaever

— The Recruiter Academy

Fun Fact: Marissa Desaever

Marissa, een recruiter met ballen!

Marissa is gepassioneerd door basketbal en haalt een kick uit het behalen van overwinningen. Het is elke keer opnieuw een uitdaging om mezelf te overtreffen en er voldoening uit te halen. Benieuwd naar de basketvrouw achter deze recruiter?

Sinds wanneer ben je gestart met basket?

Ik speel basket sinds mijn 7 jaar, dus al 19 jaar.

Wat spreekt je aan in deze hobby?

Ik vind het leuk dat het een teamsport is maar dat je toch als individu het verschil kan maken. Het team wordt een hechte vriendengroep. Daarnaast is het een competitiesport met wekelijkse matchen. En dat zorgt voor extra uitdaging en adrenaline, precies wat ik nodig heb.

Welke eigenschappen reflecteren zowel in je hobby als in je job?

Samen met een team voor een groter doel gaan geeft mij energie. Daarnaast vergen zowel mijn hobby als job de nodige creativiteit. Als guard (=spelverdeler) gebruik ik mijn creativiteit om tot scoren te komen en in mijn job om de juiste kandidaten te bereiken.

Welk cliché over je hobby moet de wereld uit?

Dat je groot moet zijn om te kunnen basketten! De eerste reactie die ik altijd krijg wanneer ik vertel dat ik basket speel is:  “Moet je niet groot zijn om te basketten?”. NEEN, tenzij op hoog niveau, en zelfs dan. Kleine spelers zijn vaak heel snel, balbehendig en creatief, wat belangrijke troeven zijn.

Welke uitdaging wil je verwezelijken in 2022?

Binnen 3 weken word ik geopereerd aan mijn kruisband waarbij mij een lange revalidatie te wachten staat. Opnieuw op het basketplein staan tegen het nieuwe seizoen is mijn ambitie. Mijn doel op jobvlak is zoveel mogelijk bijleren, alles op mij laten afkomen en geen kansen laten liggen maar er telkens weer voor gaan!


Daar gaan ze...

En zoveel schoonheid dat is ongezien. Of zoiets. De originele lyrics zijn nét iets anders maar het geeft weer hoe ik mij nu voel. Trots en vol vertrouwen voor hun toekomst. De TRA-ers zijn aan hun laatste dagen stage bezig. Vanaf maandag stromen ze in binnen hun bedrijf. Fier dat ze de eindstreep cum laude gehaald hebben.

Harder, faster, stronger!

Shame on me. 2 jaar heb ik mij voorgenomen om niet-meer-op-dezelfde-manier-te-werken-als-voordien. Vertragen, betere work-life balance Ilse, dát had ik mij nochtans ten stelligste voorgenomen. Maar toen de barometer op geel sprong deze week ontplofte alles. Letterlijk.

Et c'est parti...

Wat was me dat afgelopen weekend. Nieuwjaar in februari. Bevrijdingsdag. On-ge-loof-lijk. Het moet volgens mij gevoeld hebben zoals in 1945. Letterlijk. The gates are open. Dat is duidelijk.

Vanavond niet schat

De federale regering heeft zijn ei gelegd. De arbeidsdeal is een feit. Een fulltime job in 4 dagen, meer opleidingskansen én het recht om offline te zijn. Enkel vanaf 20 medewerkers wel te verstaan.

Opleiden is het nieuwe rekruteren

Dixit Steve Rousseau, CEO van House of Talents. “Door de schaarste op de arbeidsmarkt wordt intern opleiden meer dan ooit het nieuwe rekruteren, daar ben ik rotsvast van overtuigd”. En zo geschiedde.

Let's meet Kimberley!

Ik ben Kimberley, 25 jaar en woon in Ninove. Mijn vrije tijd spendeer ik graag met vrienden en familie. Voor mij is dit vaak een pure vorm van ontspanning, wat uiteraard niet onbelangrijk is. Daarnaast haal ik energie uit het maken van lange wandelingen: zodra het goed weer is, trek ik mijn wandelschoenen aan om bosrijke omgevingen te ontdekken. Een korte wandeling tijdens de middagpauze is dan ook het ideale pauzemoment om er nadien terug met een fris hoofd tegenaan te gaan!

Your career, our mission!

The Recruiter Academy dompelt onze Future Recruiters onder in de wereld van HR. Benieuwd naar wie ze zijn, waarom ze voor deze opleiding kozen en wat hen drijft in deze "War for Talent"? Onze Future Recruiters leggen het graag zelf uit.

Let's meet Deborah!

Ik ben Deborah, 33 jaar en woonachtig te Asse. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan mijn dochtertje June. Spelen doet ze het liefst, met haar kan ik mij uren vermaken. Graag laat ik mij omringen door vrienden en familie. Hun aanwezigheid en de gezellige momenten samen bezorgen mij veel plezier. And last but not least is reizen ook één van mijn favoriete bezigheden.

+32 56 239 530