Ga naar hoofdinhoud
Harder, faster, stronger!

— The Recruiter Academy

Harder, faster, stronger!

Shame on me. 2 jaar heb ik mij voorgenomen om niet-meer-op-dezelfde-manier-te-werken-als-voordien. Vertragen, betere work-life balance Ilse, dát had ik mij nochtans ten stelligste voorgenomen. Maar toen de barometer op geel sprong deze week ontplofte alles. Letterlijk.

Oorlog in Europa, ik volg het elke dag vol afschuw. On-ge-loof-lijk wat daar gebeurt. Het is haast niet te vatten. Zo dichtbij en zo veraf. Damn. En toch draait alles verder. Voesj doeng zeggen ze in Aalst. En dat is wat ik doe want de nieuwe rekruten moeten opgeleid worden om binnen 3 maand toppers te zijn in hun vak. Future recruiters.

Deze week las ik een artikel over professionele ghosting. Voor diegenen die de term niet kennen: een bedrijf dat geen feedback geeft aan sollicitanten, meestal wanneer ze in een eindfase zitten, en de kandidaat zonder verder nieuws achterlaten.

Solliciteren vergt veel van een mens. Moed, toewijding geduld. Eigenlijk een fulltime job. Je solliciteert, hebt verschillende gesprekken en hoopt op een loonvoorstel want alles zit goed. En plots hoor je niets meer. Je wacht af en steekt wat kaarsjes aan. Niets. De 2e week schrijf je voorzichtig een mail om te vragen of er al nieuws is. Niets. Misschien toch eens bellen?  Helaas, de verantwoordelijke zit in meeting. En daarmee moet je het doen. Weg hoop op die fantastische job in dat top bedrijf.

Maar omgekeerd kan het ook. 100 mensen heb ik in totaal benaderd. Via mail of telefonisch. Online of face-2-face. Uren, dagen, weken aan één stuk door. Ik heb gewikt, gewogen, getwijfeld en beslist. Maar ik heb altijd gereageerd. Op elk telefoontje, mailtje of sollicitatie. Altijd. Benieuwd hoeveel mensen er plots in de Bermuda driehoek verdwijnen, hoeveel kinderen er ziek worden en grootouders die in de kliniek liggen? Veel. Heel veel. Of dat ook onder de noemer professionele ghosting valt weet ik niet maar ik kan alleen maar beamen dat het niet professioneel overkomt. Feedback is belangrijk, positief of niet.

Finaal zijn we afgelopen maandag met 4 toppers van start gegaan. Alles-is-nieuw. Maar net dát maakt dit avontuur zo leuk en spannend. Harder, faster, stronger. Soms mag het wel.

Warme groet,

Ilse De Schrijver - Project Manager

Meer weten over The Recruiter Academy?

 


Daar gaan ze...

En zoveel schoonheid dat is ongezien. Of zoiets. De originele lyrics zijn nét iets anders maar het geeft weer hoe ik mij nu voel. Trots en vol vertrouwen voor hun toekomst. De TRA-ers zijn aan hun laatste dagen stage bezig. Vanaf maandag stromen ze in binnen hun bedrijf. Fier dat ze de eindstreep cum laude gehaald hebben.

Et c'est parti...

Wat was me dat afgelopen weekend. Nieuwjaar in februari. Bevrijdingsdag. On-ge-loof-lijk. Het moet volgens mij gevoeld hebben zoals in 1945. Letterlijk. The gates are open. Dat is duidelijk.

Vanavond niet schat

De federale regering heeft zijn ei gelegd. De arbeidsdeal is een feit. Een fulltime job in 4 dagen, meer opleidingskansen én het recht om offline te zijn. Enkel vanaf 20 medewerkers wel te verstaan.

Opleiden is het nieuwe rekruteren

Dixit Steve Rousseau, CEO van House of Talents. “Door de schaarste op de arbeidsmarkt wordt intern opleiden meer dan ooit het nieuwe rekruteren, daar ben ik rotsvast van overtuigd”. En zo geschiedde.

Let's meet Kimberley!

Ik ben Kimberley, 25 jaar en woon in Ninove. Mijn vrije tijd spendeer ik graag met vrienden en familie. Voor mij is dit vaak een pure vorm van ontspanning, wat uiteraard niet onbelangrijk is. Daarnaast haal ik energie uit het maken van lange wandelingen: zodra het goed weer is, trek ik mijn wandelschoenen aan om bosrijke omgevingen te ontdekken. Een korte wandeling tijdens de middagpauze is dan ook het ideale pauzemoment om er nadien terug met een fris hoofd tegenaan te gaan!

Your career, our mission!

The Recruiter Academy dompelt onze Future Recruiters onder in de wereld van HR. Benieuwd naar wie ze zijn, waarom ze voor deze opleiding kozen en wat hen drijft in deze "War for Talent"? Onze Future Recruiters leggen het graag zelf uit.

Fun Fact: Marissa Desaever

Marissa, een recruiter met ballen! Marissa is gepassioneerd door basketbal en haalt een kick uit het behalen van overwinningen. Het is elke keer opnieuw een uitdaging om mezelf te overtreffen en er voldoening uit te halen. Benieuwd naar de basketvrouw achter deze recruiter?

Let's meet Deborah!

Ik ben Deborah, 33 jaar en woonachtig te Asse. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan mijn dochtertje June. Spelen doet ze het liefst, met haar kan ik mij uren vermaken. Graag laat ik mij omringen door vrienden en familie. Hun aanwezigheid en de gezellige momenten samen bezorgen mij veel plezier. And last but not least is reizen ook één van mijn favoriete bezigheden.

+32 56 239 530