Ga naar hoofdinhoud
Bellen, hoe doe je dat?

— Everything under CTRL.

Bellen, hoe doe je dat?

Om exact 8u01 kreeg ik deze morgen een oproep van een onbekend nummer. Geen goedemorgen, geen 'Bel ik gelegen?". Een krakende en piepende verbinding met maar 1 vraag. "Heeft u al  zonnepanelen?" En óf ik wakker was.

Dagelijks word ik overspoeld met dergelijke telefoontjes. Op de zotste uren, met de zotste vragen voor de zotste producten. Lijstjes afbellen en afvinken. Op zoek naar potentiële klanten. Je moet het maar doen. 100-en telefoontjes per dag, op zoek naar business. Want er moet er maar één toehappen en je dag zit goed. Ik zie het zo voor mij. Met z’n allen in een (te) klein kantoor, amper plaats voor je computer of -erger nog- schrijfblok. En lawaai. Veel lawaai.

Wanneer de economie on hold staat en de bedrijven iets meer afwachtend zijn, slaat het sales beest overal toe. Sales, sales, sales. Niet via whatsapp, niet via mail maar telefonisch. Generatie Z trekt grote ogen. Huh, bellen, hoe doe je dat?

Vandaag worden we overspoeld met telefoontjes. En allemaal voor hetzelfde. Mogen we meezoeken aub want ik heb een top kandidaat. Je zou bang zijn om recruiter te zijn. Generatie Z kijkt naar mij en zegt dat ze niet succesvol zijn via telefoon. Begrijpelijk, want iederéén is plots in gang geschoten. Sales doe je continu, ook wanneer het goed gaat. Want net dán maak je het verschil.

Hoedje af voor alle bellers van deze wereld. Zij graven het hele jaar door, op zoek naar de juiste persoon, op het juiste moment binnen het juiste bedrijf. Zij verdienen het mooiste plekje op kantoor want blijf maar glimlachen bij al die neen-antwoorden. Respect, echt waar, zelfs voor de dame die mij deze ochtend zonnepanelen wou verkopen. Want ook zij bleef glimlachen bij mijn neen-antwoord.

Werken bij ICT Talents?

Ontdek onze vacatures


Nieuwjaarsresoluties voor IT-professionals: Een Gids voor Succes

Voor IT-professionals betekent de start van een nieuw jaar vaak het stellen van nieuwe professionele en persoonlijke doelen. Maar hoe zorg je ervoor dat deze resoluties niet slechts wensenlijstjes blijven? Hier zijn enkele strategieën om je IT-gerichte nieuwjaarsresoluties te laten slagen.

To Freelance or Not To Freelance

To freelance or not to freelance, dat is de vraag die veel ICT professionals zich stellen. De laatste jaren ziet ICT Talents een duidelijke stijging in het aantal freelancers. Niet alleen is de vraag bij de bedrijven gestegen, ook de ICT Talenten zelf hebben goede redenen om voor het freelance bestaan te kiezen.

Nieuwe talenten gezocht!

Wij zijn op zoek naar nieuwe talenten binnen ons team. Ken of ben jij zo iemand? Solliciteer nu!

Waarom jij kiest voor een carrière bij ICT Talents?

Aan de slag voor ICT Talents? Dat is kiezen voor een boeiende job in een warme, persoonlijke omgeving, zekerheid, proeven van verschillende werkomgevingen en functies als je wil en een ontwikkelingsplan op maat van je noden. Jij maakt deel uit van een hecht team, waarin eerlijkheid, openheid en wederzijds respect geen loze begrippen en ‘window dressing’ zijn, maar echt in de bloedbanen zitten. Ga jij mee met ICT Talents op (carrière)pad?

Getuigenis 1: werksituatie voor, tijdens & na corona

Ik schets even mijn huidige situatie. Ik startte 9 maanden geleden, midden in de coronacrisis, mijn nieuw project in een nieuwe wereld. Ondertussen heb ik mijn collega’s bij Nationale Nederlanden nog steeds niet in het echt gezien. Ook de sollicitatiegesprekken waren online zowel bij Nationale Nederlanden als bij ICT Talents. Joris en Marlies heb ik ondertussen al een keertje in het echt gezien. Toegegeven, met de mondmaskers toch niet hetzelfde maar het gaf me wel een zekerder gevoel. Zijn de Nationale Nederlanden en ICT Talents wel zeker over wie ze hebben aangenomen?

Getuigenis 2: werksituatie voor, tijdens & na corona

Bij Euroclear zijn alle medewerkers momenteel van thuis uit aan het werken, enkel het essentieel personeel is aanwezig op kantoor. Dat zijn ongeveer 50 medewerkers. Er is verder nog niets beslist over hoe of wanneer wij terug op kantoor zullen werken.

Getuigenis 3: werksituatie voor, tijdens & na corona

Momenteel werk ik afwisselend 1 week 3 dagen op kantoor, de andere week 2 dagen op kantoor en steeds met dezelfde collega. Voor corona was er een vrij strikt beleid wat betreft thuiswerk. Als je een half jaar in dienst bent, mag je 1 dag per maand thuiswerken. Maar er zijn nog geen vooruitzichten over de aanpak na corona.

Hoe COVID-19 een invloed had op onze wereld.

Voor Jef en Tom is de impact van COVID-19 op de IT-wereld niet genoeg in de kijker gezet geweest. Lees hier de verhalen van Jef en Tom.

Solliciteren via video

In deze huidige periode verloopt alles wat anders dan normaal. ‘Face-to-face’ solliciteren is momenteel niet mogelijk, dus worden er maatregelen genomen: het digitale sollicitatiegesprek. Er zijn veel tools op de markt die dit initiatief ondersteunen, maar hoe begin je eraan? Enkele tips.

+32 3 600 70 50 Spontaan solliciteren