Ga naar hoofdinhoud
To Freelance or Not To Freelance

— Everything under CTRL.

To Freelance or Not To Freelance

Vrijheid en flexibiliteit
Flexibiliteit is voor de freelancer misschien wel de belangrijkste en meest typische drijfveer. Uiteraard zijn er afspraken over de organisatie van het werk, maar dit type samenwerking laat zeker ruimte om de werktijd flexibel te plannen.

Sommige ICT’ers kunnen het zich permitteren om iets minder dagen te presteren, omdat de kinderen al op eigen benen staan, of net omdat ze door hun kennis en ervaring een hoger dagtarief hanteren.

Wie geen extreme stress heeft over het einde van de maand, geniet als freelancer van een grotere vrijheid dan de meeste vaste medewerkers.

Van project naar project
Anderen functioneren dan weer goed in projectgebonden opdrachten. Een mooi voorbeeld zijn de project managers, maar ook change- of implementatie-managers vallen hieronder.

Nu zijn er eens meer projecten, dan weer minder. De bestaande medewerkers kunnen er niet zomaar extra zaken bijnemen, omdat er geen ruimte is naast de dagelijkse workload, of omdat ze niet de juiste skills hebben. Projectgebonden opdrachten zijn dus een veel gevraagde freelance categorie.

Flexibiliteit is voor de freelancer misschien wel de belangrijkste en meest typische drijfveer.

Specialisatie en niche
Sommige van onze ICT Talenten hebben een niche-specialisatie opgebouwd. In niche vakgebieden liggen de experten niet voor het rapen, en een bedrijf heeft hen meestal niet fulltime nodig.

Er zijn maar weinig bedrijven waar deze specialisten dag na dag met hun specialisatie bezig kunnen zijn. Krijgen zij te veel andere taken, buiten hun expertise om, dan wordt hun kennis niet voldoende uitgedaagd. Geen goed idee in deze snel veranderende tijden.

Het freelance statuut is voor hen een veel betere optie. ICT Talents garandeert hen steeds de meest interessante projecten, zodat zij hun kennis telkens opnieuw kunnen uitdiepen en verfijnen.


ICT Talents faciliteert
De rode draad bij al onze freelancers? Het drijft hen om regelmatig iets nieuws te beginnen. Een job voor het leven is voor hen allesbehalve aantrekkelijk.

Toch hebben velen onder hen geen zin om zelf op zoek te gaan naar opdrachten. Ze willen vooral met hun specialisatie bezig zijn. ICT Talents kent hun profiel, hun expertise en hun wensen, en behartigt hun belangen. Zo selecteert ICT Talents de opdrachten die perfect bij hen passen en faciliteert het alle praktische aspecten van het freelance bestaan.

Zo is ICT Talents de ideale partner voor elk freelance ICT Talent.

Ook werken voor ICT Talents?

Onze vacatures


Nieuwe talenten gezocht!

Wij zijn op zoek naar nieuwe talenten binnen ons team. Ken of ben jij zo iemand? Solliciteer nu!

Waarom jij kiest voor een carrière bij ICT Talents?

Aan de slag voor ICT Talents? Dat is kiezen voor een boeiende job in een warme, persoonlijke omgeving, zekerheid, proeven van verschillende werkomgevingen en functies als je wil en een ontwikkelingsplan op maat van je noden. Jij maakt deel uit van een hecht team, waarin eerlijkheid, openheid en wederzijds respect geen loze begrippen en ‘window dressing’ zijn, maar echt in de bloedbanen zitten. Ga jij mee met ICT Talents op (carrière)pad?

Getuigenis 1: werksituatie voor, tijdens & na corona

Ik schets even mijn huidige situatie. Ik startte 9 maanden geleden, midden in de coronacrisis, mijn nieuw project in een nieuwe wereld. Ondertussen heb ik mijn collega’s bij Nationale Nederlanden nog steeds niet in het echt gezien. Ook de sollicitatiegesprekken waren online zowel bij Nationale Nederlanden als bij ICT Talents. Joris en Marlies heb ik ondertussen al een keertje in het echt gezien. Toegegeven, met de mondmaskers toch niet hetzelfde maar het gaf me wel een zekerder gevoel. Zijn de Nationale Nederlanden en ICT Talents wel zeker over wie ze hebben aangenomen?

Getuigenis 2: werksituatie voor, tijdens & na corona

Bij Euroclear zijn alle medewerkers momenteel van thuis uit aan het werken, enkel het essentieel personeel is aanwezig op kantoor. Dat zijn ongeveer 50 medewerkers. Er is verder nog niets beslist over hoe of wanneer wij terug op kantoor zullen werken.

Getuigenis 3: werksituatie voor, tijdens & na corona

Momenteel werk ik afwisselend 1 week 3 dagen op kantoor, de andere week 2 dagen op kantoor en steeds met dezelfde collega. Voor corona was er een vrij strikt beleid wat betreft thuiswerk. Als je een half jaar in dienst bent, mag je 1 dag per maand thuiswerken. Maar er zijn nog geen vooruitzichten over de aanpak na corona.

Hoe COVID-19 een invloed had op onze wereld.

Voor Jef en Tom is de impact van COVID-19 op de IT-wereld niet genoeg in de kijker gezet geweest. Lees hier de verhalen van Jef en Tom.

Solliciteren via video

In deze huidige periode verloopt alles wat anders dan normaal. ‘Face-to-face’ solliciteren is momenteel niet mogelijk, dus worden er maatregelen genomen: het digitale sollicitatiegesprek. Er zijn veel tools op de markt die dit initiatief ondersteunen, maar hoe begin je eraan? Enkele tips.

+32 3 600 70 50