Ga naar hoofdinhoud
Werken als Project Consultant bij Sales Talents?

— Sales Nieuws

Werken als Project Consultant bij Sales Talents?

Zoek je veel afwisseling en variatie? Ben je sterk in klantencontact en in administratie? Dan is een job als Project Sales Consultant echt iets voor jou.

Als expert in salesprofielen hielp Sales Talents al vele talenten aan een vaste job. Minder gekend echter zijn de opdrachten als Sales Consultant of Project Consultant. De vraag naar deze profielen gaat nochtans alleen maar in stijgende lijn. Logisch ook. Ze zijn minstens 3-talig, onmiddellijk inzetbaar, en ze hebben een natuurlijke commerciële flair. 

Op vraag van de markt en van de kandidaten

Ongeveer 5 jaar geleden startte Elsie Coolsaet met een team van Sales Project Consultants. Dit zijn Internal Sales die de combinatie maken tussen klantencontact en administratieve opvolging.

Enerzijds zag ze een grote vraag in de markt: “Bedrijven zijn altijd op zoek naar mensen met ervaring. Voor piekperiodes, voor een vervanging of voor een tijdelijk project. Of ze mogen geen personeel meer aanwerven en vinden bij ons een oplossing.”

Anderzijds kende Elsie heel wat internal sales die heel bedreven zijn in hun job, maar die niet hun hele carrière bij éénzelfde bedrijf willen werken. Elsie: “Deze mensen willen hun expertise uitbreiden en verdiepen, en telkens opnieuw uitgedaagd worden.”

Naast een aantrekkelijk salarispakket krijg je ook andere extralegale voordelen waaronder een bedrijfswagen met tankkaart, wat eerder uitzonderlijk is voor deze functies.

“Rescue Rangers” met een “Consultant Attitude”

De consultants van Sales Talents zijn stuk voor stuk goed gekwalificeerde professionals. De bedrijven vinden zelf steeds moeilijker kandidaten en ontvangen hen dan ook met open armen. Elsie typeert hen als de ‘rescue rangers’ die bedrijven in nood te hulp snellen.

Elsie: “Dit klinkt misschien grappig, maar de nood is soms echt hoog. Elk bedrijf heeft zijn eigen specifieke processen en ERP, maar dankzij hun ervaring pikken de consultants dit alles snel op. Daardoor zijn ze heel snel operationeel en maken ze echt het verschil.”

Sales Talents is gespecialiseerd in het zoeken van kwalitatieve profielen, en selecteert mensen met een echte ‘consultant mentaliteit’.

Elsie legt uit: “Ze hebben een grote flexibiliteit en weerbaarheid. Zo moeten ze voor elk project solliciteren en telkens opnieuw hun weg vinden in een nieuwe omgeving. Je ziet bij hen ook een enorme ‘can do’. Ze vertrouwen er gewoon op dat ze die bedrijven vooruit kunnen helpen.”

Een luisterend oor

Werken op projectbasis is dus best uitdagend, daarom zet Sales Talents actief in op persoonlijke begeleiding. De Teamleaders van Sales Talents staan dagelijks voor hen klaar, en de consultants kunnen bij hen terecht voor zowat alles.

De Teamleaders kennen de mens achter de medewerker. Ze coachen hen, ondersteunen wanneer het even moeilijk is, en zoeken opdrachten die aansluiten bij hun wensen en ambities.

Deze persoonlijke aanpak is voor Elsie heel belangrijk: “Zij kennen ‘hun consultants’ door en door. Dat moet ook, want eigenlijk stippelen ze mee hun carrière-pad uit.”

Geoorloofd jobhoppen …

Werken als consultant is een fantastische manier om ervaring op te doen, om je persoonlijk te ontwikkelen. Binnen Sales Talents heet dit al glimlachend ‘geoorloofd jobhoppen’.

Elsie: “Wie op korte tijd bij meerdere bedrijven aan de slag gaat, krijgt al snel een slechte naam. Wanneer ze echter via Sales Talents van project naar project gaan, staat dit net heel goed op hun CV, en zien bedrijven vooral de enorme ervaring die ze hebben opgebouwd.”

>> Wil je ook bij ons aan de slag? Laat je gegevens hier achter!

Onze gedreven consultants houden naast het werk ook van een goede dosis plezier.

… met de ruggensteun van een solide bedrijf

Naast de opdrachten is er de constante van één vaste werkgever. Een solide bedrijf dat zekerheid biedt en alles faciliteert. Vallen er eens een paar vrije dagen tussen 2 projecten door? Dan loopt het loon uiteraard gewoon door.

Het salarispakket bevat ook een aantal extralegale voordelen, ongeacht bij welk bedrijf ze aan de slag zijn. Hierin zit ook een wagen met tankkaart, wat eerder uitzonderlijk is voor deze functies. Maar als consultant ga je van opdracht naar opdracht. Een wagen is dus veel meer dan een interessant loonvoordeel.

Werkplezier als driver voor kwaliteit

Sales Talents werkt actief aan de band met zijn consultants, ook al brengen zij de meeste tijd door bij de klanten. Er zijn regelmatig bijeenkomsten en evenementen, zodat de collega’s contact houden met elkaar. Zo is er de familiedag, een dagje plezier voor alle medewerkers met partner. Of de jaarlijkse kick-off, met een heerlijk feestje waarop iedereen elkaar nog eens terugziet.

Sales Talents stelt hoge eisen aan zijn consultants. Naast talenkennis en ervaring is ook de attitude doorslaggevend. Elsie: “Onze consultants kiezen zelf voor de afwisseling. Ze genieten ervan nieuwe dingen te leren en bedrijven vooruit te helpen.”

Wie zijn job graag doet, doet ook een goeie job. Dat hebben ze bij Sales Talents goed begrepen. Daarom faciliteert en stimuleert Sales Talents het werkplezier van zijn mensen. Want werkplezier, dat is misschien wel de belangrijkste driver voor succes.

Deel uitmaken van ons team?

Spontane sollicitatie


+32 56 239 530