Ga naar hoofdinhoud
Van kok tot System Engineer bij Toyota Motors Europe.

— <meet> AND <read>

Van kok tot System Engineer bij Toyota Motors Europe.

Na enkele jaren als kok met heel onregelmatige uren, weekendwerk en onderbetaald aan de slag te zijn geweest, had ik het er wel mee gehad. Na enkele zijsprongen vond ik uiteindelijk mijn passie: IT.

Vertrouwen en begeleiding

Zo’n 13 jaar geleden ging ik als IT-groentje aan de slag bij ICT Talents en dat heb ik me nog geen moment beklaagd. Via een familielid werd ik geïntroduceerd en veel meer dan een passie voor IT had ik op dat moment niet in de achterzak. Sleutelen aan computers was altijd al mijn ding. Toch hadden ze van moment één bij ICT Talents vertrouwen in me, werd ik onder de vleugels genomen en kon ik ervaring opdoen. Iets wat ik nooit zal vergeten.

Ondertussen heb ik al heel wat kansen gekregen en gegrepen. Mijn eerste job was in in het Brusselse als 1st Line Support bij Rainbow. Telefoontjes, tickets en vragen: ik was er snel mee weg. Nog geen jaar later had ik me opgewerkt tot 2nd Line Support. Een topjob, maar helaas moest Rainbow de deuren sluiten. Maar geen probleem, een nieuwe opportuniteit lag al te wachten.

Een waaier aan klanten en een hele evolutie

Nu zoveel jaar later heb ik voor tal van klanten gewerkt, voornamelijk als Allround Support Engineer. Die variatie spreekt me aan en je doet razendsnel een heel brede kennis op. Af en toe heb ik eens een mindere opdracht, maar alsnog doe ik dan ervaring op met specifieke software en systemen en ik ben er niet voor eeuwig. Ik maak er dus steeds het beste van en haal er het maximale uit.

Maar niet alleen on the job heb ik kennis opgedaan, ook bijkomende bijscholingen vormen nooit een probleem. Als ik voel dat ik kennis te kort kom, dan is één mailtje later naar HR, een bijkomende opleiding zo geregeld. Fijn dat gevoel dat ze echt in je investeren.

Variatie troef

Wat me zo aanspreekt? De variatie! Als een klant ziet dat je meer kan, mag je vaak ook veel meer doen. Je leert quasi elke dag bij, waardoor je progressie blijft maken. Ondertussen ben ik nu een 3-tal jaar System Engineer, weer een brede functie die blijft boeien. Ik ben aan de slag bij Toyota Motors Europe, mijn grootste project tot nu toe. Van het opzetten van een driving simulator tot het beheer van een CATIA-netwerk en nog veel meer: ik regel het. Ik kom ook in contact met tal van concept cars en prototypes, best wel fun en onmogelijk voor de gewone sterveling!

Je eigen toekomst in handen

Je merkt het, bij ICT Talents heb je je eigen toekomst in handen. Je talent en passie bepalen je toekomst. Door te kiezen voor IT heb je trouwens mooie werkuren, ben je zeker van een leuke job met heel wat variatie en kan je soms naar het buitenland. De kansen liggen voor het grijpen, je beschikt over een bedrijfswagen, tal van extralegale voordelen en je toekomst is verzekerd. Zo zie je dat je het zelfs als kok ver kunt schoppen.

Houd je ogen open en grijp opportuniteiten

Tot slot mijn gouden raad: Niet elke dag is pure fun, maar laat je hoofd niet hangen. Als je je smijt, dan komen de kansen vanzelf. Leer bij, kijk rond en leg contacten. Zo komen er altijd nieuwe opportuniteiten. Weet je iets niet? Zoek het op of vraag het: Google is your best friend!


Meet Mark

Mark werkt als IT Workplace Specialist, een uitdagende job binnen AB InBev.

Meet Mirela

Ongeveer vier jaar geleden zette ik als IT recruiter en accountmanager mijn eerste stappen in de wereld van de ICT Consultancy.

Meet Bart

Bart werkt als onsite support bij Atlas Copco. Kom hier meer te weten over Bart zijn job en hoe hij terechtgekomen is bij ICT Talents. Ook werken bij ons? Check onze vacatures!

Meet Sonny

Meet Sonny, 35 jaar jong en reeds meer dan 10 jaar in dienst bij ICT Talents.

Meet Jan.

Meet Jan, een 26-jarige spring-in't-veld. In zijn Google Chrome-browsegeschiedenis staat Surfshark (VPN) bovenaan. Hij kan genieten van een goed ontbijt en start de werkdag liefst met een kop koffie en StuBru op de achtergrond.

Consultant in de kijker: Bart Olefs

Ik werk al 21 jaar in de IT-sector en mag al meer dan 11 jaar deel uitmaken van de ICT Talents familie als IT consultant waarbij ik ook al 11 jaar bij dezelfde klant zit. Je zou dus kunnen stellen dat ik “a sure thing” ben.

+32 3 600 70 50