Ga naar hoofdinhoud

ENGI'neers aan het woord

Wie is er beter geplaatst om je te overtuigen van onze meerwaarde en uitdagende projecten dan onze ENGI’NEERS zelf? We laten ze dan ook met plezier aan het woord, zo proef je zelf de passie en verneem je ons ook gelijk wat ons onderscheidt van de collega’s.

                 

Saïd, ENGI'neer sinds 2010

Said Zouzaf is ondertussen 10 jaar ENGI’neer en werkt sinds 3 jaar als 3D tekenaar-constructeur bij AGC Glaverbel in Mol. Momenteel staat hij er in voor de optimalisatie van bestaande machines en tekent hij nieuwe tools, machines en prototypes uit.

Said: “Ik mocht de afgelopen jaren voor verschillende klanten aan heel wat uitdagende projecten meewerken, zowel op korte als op langere termijn. Als ENGI’neer word je ingeschakeld om een probleem vanuit een ander perspectief te bekijken en oplossingen aan te bieden. Het geeft een enorme voldoening als de klant na afloop tevreden is en wat ik getekend heb ook effectief in de productie meedraait.”

 “3 jaar geleden werd ik door AGC ingehuurd om de staalconstructie en de koeling van een oude glasoven te optimaliseren, in afwachting van de nieuwe. De samenwerking verliep zo goed, dat ik aan boord mocht blijven voor de afbraak en mocht meewerken aan de installatie van de nieuwe oven. Een gigantisch project van zo’n 90 miljoen euro. Een jaar voor de afbraak volgde ik via Engi Talents een intensieve opleiding om met kennis van zaken aan het project te kunnen meewerken. Ik ben erg dankbaar voor het vertrouwen dat ik heb gekregen, zowel van AGC als van Engi Talents.”

             

Robby, ENGI'neer sinds 2017

“15 jaar lang was ik CAD-tekenaar bij Hörmann in Genk. Toen beslist werd om de vestiging te sluiten, kon ik meteen aan de slag bij Engi Talents. Na enkele kleinere projecten, waaronder bij Infrax in Hasselt, startte ik in 2017 bij Ellimetal. Ik teken er drukvaten uit op basis van de specificaties van de klant. Een niche, maar erg boeiend.”

Robby vond het belangrijk om dicht bij huis te kunnen blijven werken. De uitbreiding naar Geel kwam dan ook op het juiste moment. “Het feit dat Engi Talents actief was in de regio, was bepalend voor mijn keuze. Ik ben afkomstig uit Noord- Limburg en was op zoek naar een job in de regio.

Waarom Robby Engi Talents zou aanraden? “Na 15 jaar bij dezelfde werkgever was het voor mij een uitdaging om me telkens in te werken in nieuwe projecten. Nu vind ik die afwisseling net leuk. Bij elk project leer je nieuwe mensen en nieuwe producten kennen. Terwijl je qua jobinhoud in je comfortzone kan blijven. Bij Engi Talents weten ze wat je graag doet en ze houden er rekening mee bij het zoeken naar nieuwe opdrachten

               

Henry, ENGI'neer sinds 2010

ENGI’neer Henry Schuermans is in 2010 gestart bij MIDES als technisch tekenaar en was actief op verschillende projecten waaronder ook Bekaert. Op basis van zijn vele jaren ervaring in een productieomgeving kreeg hij de kans om zich verder te ontplooien als projectleider. Een kans die Henry met beide handen greep.

Mijn eerste project als project coördinator was bij Solae in Ieper. Kort daarna verhuisde ik naar Leuven, net op het moment dat Engi Talents haar activiteiten uitbreidde naar het oosten van het land. Ik waagde mijn kans en informeerde naar een nieuw project in de regio. Ik mocht meteen starten bij Smurfit Kappa in Turnhout voor de installatie van een nieuwe golfkartonmachine. Een project van 9 maanden, maar ik ging van project naar project en voer er ondertussen ruim 7 jaar projecten uit. Over de jaren heen is het bedrijf enorm gemoderniseerd en kreeg ik de kans om mee te werken aan hele mooie projecten.”

 “Af en toe teken ik nog, ter ondersteuning van collega’s, maar de nadrukt ligt op projectleiding. En dat ligt me wel. Het ene moment ben ik bezig met glasvezelbekabeling, het andere met bewapening voor fundering en de volgende dag met de budgettering. Ik krijg zowel van Smurfit Kappa als van Engi Talents het volste vertrouwen en veel vrijheid om mijn job te doen.”

                

Meer weten over werken bij Engi Talents?

Ontdek meer

+32 51 261 881