Ga naar hoofdinhoud
House of Talents versterkt marktleiderspositie in HR gezondheidssector door overname Human Supports Medical

— House of Talents

House of Talents versterkt marktleiderspositie in HR gezondheidssector door overname Human Supports Medical

House of Talents, de Belgische tak van de internationale HR-groep World of Talents, heeft de HR-zorgspecialist Human Supports Medical overgenomen.

Een samenwerking die zorgt voor tal van opportuniteiten. House of Talents versterkt zo haar dochterbedrijf Care Talents in de huidige ‘war for nursing talents’ en bereikt een grotere aanwezigheid in Wallonië en Brussel.  Voor Human Supports Medical is dit de opportuniteit naar verdere professionalisering en internationalisering.

Steve Rousseau, CEO van House of Talents, is trots op deze versterking van de groep. “Success is an attitude. Deze overname is een logische stap in onze groei, want het zit in ons DNA om krachten te bundelen. Human Supports Medical staat voor een sterke kwaliteitsgarantie en grote geografische aanwezigheid in Wallonië en Brussel. Dat zorgt voor een versterking van ons aanbod binnen de zorgsector, wat leidt tot nog betere service voor onze klanten. De missie ‘ervaren Health & Research medewerkers inzetten om de zorgsector te ondersteunen in vast of tijdelijk dienstverband’, komt volledig overeen met wat wij sinds 2009 met Care Talents dagelijks verwezenlijken.”

Axelle Meunier, oprichtster en CEO van Human Supports Medical, “Ik ben ook blij met deze unie. Het HR-beheer van de gezondheidszorg in ons land wordt een grote zorg om alle burgers kwaliteitsdiensten aan te bieden. Ons gelijkaardig DNA, onze wil om innoverende en aangepaste oplossingen te vinden om zo goed mogelijk aan de eisen van het zorgpersoneel te voldoen, zal van ons een onmisbare speler maken in het Belgische ziekenhuislandschap. Onze wil en onze plicht zijn ten dienste van de mens en de zorginstellingen. Eendracht maakt macht.

Over World of Talents

World of Talents, met als belangrijkste aandeelhouders Baltisse en Steve Rousseau, is een gespecialiseerde, internationale HR-groep met een éénduidige focus op knelpuntberoepen. In België opereert World of Talents onder het merk House of Talents dat 11 verschillende specialismen omvat: Care Talents, Engi Talents, Executive Talents, Financial Talents, Food Talents, HR Talents, ICT Talents, Sales Talents, Science Talents, Technical Talents en marktleider in assessments en people management Quintessence. World of Talents is actief in Nederland met het label ‘The Human Network, dé plek voor specialistische interim topprofessionals’. World of Talents stelt met een jaaromzet van meer dan 275 miljoen euro meer dan 3000 specialisten in verschillende nichemarkten tewerk, en is operationeel in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland.

Over Human Support Medical

Human Supports Medical werd opgericht in 2013 en is gespecialiseerd in gezondheidszorg en klinisch onderzoek. Hun team heeft samen meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van HR in de gezondheidszorg. Velen van hen komen uit de gezondheidszorg en werken in een participatieve managementstijl, waarbij ieder een eigen bijdrage levert aan het bedrijf, met een precies doel: kwaliteitswerk leveren, zonder uit het oog te verliezen dat er aan het eind van de keten een patiënt zit. De mens staat centraal.

Human Supports Medical behoudt haar eigen identiteit om zo het sterke merk verder te laten groeien en de kwalitatieve service naar bestaande klanten te blijven garanderen. Beide partijen zijn ervan overtuigd dat elkaar versterken dé manier is om het verschil te maken in de concurrentiële HR-markt.  Synergiën zoeken waarbij hoogwaardige kwaliteit centraal staat voor zowel kandidaat als klant.

De strategie van World of Talents - organische groei in combinatie met overnames - blijft aanslaan. World of Talents gaat enkel voor een 100% DNA-match en kiest voor bedrijven die een ware versterking zijn voor de groep. De combinatie van Human Supports Medical en Care Talents zorgt voor een sterk team met volledige geografische dekking, opdat we onze klanten op een excellente manier kunnen servicen bij nood aan medische professionals.

De overname van Human Supports Medical werd begeleid langs koperszijde door Finvision en Deloitte Legal en langs verkoperszijde door Dealmakers en Van Cutsem Wittamer Marnef & Partners.  


The Human Network neemt onderwijskundig dienstverlener EMC Performance over en wordt zo de grootste onderwijskundige dienstverlener van Nederland.

Utrecht – HR-organisatie The Human Network uit Utrecht, onderdeel van World of Talents, neemt per 6 maart 2023 onderwijskundige dienstverlener EMC Performance over. CEO Esther Scheffener: “TriamFloat is de marktleider in onderwijskundige dienstverlening en al sinds de oprichting onderdeel van The Human Network. Met de overname van EMC Performance worden we samen de grootste onderwijskundige dienstverlener van Nederland. Hiermee komt de droom om wereldberoemd in Nederland te worden steeds meer dichterbij.”

World of Talents neemt via zijn Nederlands dochterbedrijf The Human Network meerderheidsbelang in Nederlandse financiële dienstverlener Pragmatics

UTRECHT – PER 31 JANUARI 2023 VALT FINANCIËLE DIENSTVERLENER PRAGMATICS ONDER DE PARAPLU VAN DE INTERNATIONALE HR GROEP WORLD OF TALENTS (HOLDING BOVEN HOUSE OF TALENTS IN BELGIË EN THE HUMAN NETWORK IN NEDERLAND). CEO STEVE ROUSSEAU: “DEZE STAP SLUIT AAN BIJ ONZE AMBITIE OM EEN PAN-EUROPEES HR NETWERK TE ZIJN IN KNELPUNTBEROEPEN. WE VOEGEN HIERMEE NAMELIJK EEN COMPLEMENTAIRE TAK TOE MET CIRCA 150 HOOGOPGELEIDE FINANCIALS IN LIMBURG EN NOORD-BRABANT.”

Staffing 100 Europe 2022

Dit jaar is Steve vermeld in de staffing 100 Europe 2022.

House of Talents versterkt marktpositie door overname van Special Force Services

Het bedrijf Special Force Services (SFS) werd recent overgenomen door de internationale HR-groep House of Talents.

Bedrijvencontactdagen

Op 27 & 28 april vonden de Bedrijvencontactdagen plaats. Een tweedaags netwerkevent waarbij we samenkomen met professionals om businessopportuniteiten te ontdekken en ondernemerschap te stimuleren! House of Talents was massaal aanwezig, bekijk hier onze aftermovie.

DAMESBASKETBALCLUB HOUSE OF TALENTS SPURS HAALT GROTE NAAM BINNEN ALS NIEUWE COACH.

Philip Mestdagh wordt volgend seizoen de nieuwe coach van damesbasketbalclub House of Talents Spurs. De 59-jarige Ieperling tekende een contract voor drie jaar. Mestdagh is een grote naam in het damesbasket. Hij maakte furore als coach van Blue Cats Ieper waar hij elf seizoenen actief was en in 2012 zowel de titel als de beker pakte. Hij werd datzelfde jaar verkozen tot ‘Coach van het Jaar’, een erkenning die hem opnieuw te beurt viel in 2018, als coach van Basket Namur Capitale.

Founder en CEO Steve Rousseau over het succesparcours van House of Talents: “Te snel groeien is een luxeprobleem”

Op school was Steve Rousseau naar eigen zeggen een heel slechte student en kreeg hij het etiket ‘ADHD’ opgeplakt. Maar de West-Vlaming baande zich al ondernemend een weg door het leven en zette de non-believers op die manier een neus: zijn in 2008 opgerichte HR-platform House of Talents is een succesverhaal, waar zijn recente voorzitterschap van ’s lands grootste basketbalclub een niet-ondernemend uitroepteken achter vormt.

HOUSE OF TALENTS VERWERFT QUINTESSENCE, MARKTLEIDER IN ASSESSMENT EN PEOPLE MANAGEMENT

Het Belgische bedrijf Quintessence werd overgenomen door de gespecialiseerde, internationale HR groep House of Talents.

Het huis: Conner Rousseau

Eric Goens verwelkomde Conner Rousseau tijdens de zomer van 2021 in Het Huis en een bezoek van Steve Rousseau mocht daarbij niet ontbreken. Vol lof spreekt Conner over zijn bewondering voor het ondernemerschap van zijn broer.

HOUSE OF TALENTS NEEMT NOORDERBUUR THE HUMAN NETWORK OVER

Het Nederlandse bedrijf The Human Network is overgenomen door het Belgische House of Talents. Dit is voor beide partijen een heugelijk moment. Voor House of Talents is het een logische stap in hun meer internationaal gerichte groeiambitie. Zo halen ze heel wat extra expertise binnen. Voor The Human Network is het een goede ontwikkeling, omdat het bedrijf graag onderdeel wil zijn van een internationaal professioneel netwerk. Ook zij verwachten veel te leren in de nieuwe combinatie.

Out of Office met Steve Rousseau

Tijdens de zomerweken lanceert 'Made in West-Vlaanderen' een nieuwe en tijdelijke rubriek: Out of Office. Ondernemers of beleidsmakers geven antwoorden op een reeks ‘andere’ vragen, nu ze out of office ofte met vakantie zijn. Want afstand nemen van de werkplek, schept nieuw inzicht en scherpt de geest, toch? In dit interview: Steve Rousseau, de sterke man achter de Kortrijkse HR-dienstengroep House of Talents, dat knelpuntberoepen probeert in te vullen.

Investeren in talent wordt belangrijker dan ooit om uit de crisis te geraken

House of Talents is als dienstengroep al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in knelpuntprofielen. De groep telt tien Talents, die zich elk specialiseren in een bepaald domein van de arbeidsmarkt. Hoe de toekomst er uitziet op het vlak van rekruteren? Investeren in talent wordt belangrijker dan ooit om uit de crisis te geraken.

Traicie is een zelflerend algoritme die succesratio verhoogt van new hires

‘Success is an attitude’ – zo luidt de baseline van House of Talents, de HR dienstengroep gespecialiseerd in knelpuntprofielen. Oprichter en CEO Steve Rousseau trekt al 11 jaar de kaart van innovatie en technologie en is vastberaden zijn voorsprong als specialist in het invullen van knelpuntberoepen te behouden. Zijn belofte: ‘the perfect match’ garanderen op hard én soft skills. Daarvoor schakelt hij nu ook de hulp in van Traicie, een zelflerend algoritme dat artificiële intelligentie inzet om ook de soft skills te analyseren en de succesratio van new hires duurzaam te verhogen.

Baltisse verwerft meerderheidsbelang in de gespecialiseerde HR-dienstengroep House Of Talents

De snel groeiende HR-dienstengroep House of Talents, gespecialiseerd in knelpuntberoepen, neemt een volgende stap in haar groeiproces door het aan boord nemen van de Belgische investeringsmaatschappij Baltisse als meerderheidsaandeelhouder. Na een periode van sterke organische groei en vier overnames verkoopt Sofindev haar participatie. Steve Rousseau (CEO) en het management blijven belangrijke aandeelhouders van de groep.

+32 56 239 530