Ga naar hoofdinhoud
Solliciteren bij Technical Talents: een kijkje in het Selectieproces

— Vaknieuws

Solliciteren bij Technical Talents: een kijkje in het Selectieproces

Als Technieker zijn er verschillende mogelijkheden om je carrière vorm te geven binnen de Outsourcingswereld. Vast in dienst of als freelancer. Technical Talents biedt beide mogelijkheden en is op zoek naar nieuw technisch talent om hun team te versterken. Maar hoe verloopt het sollicitatieproces bij Technical Talents nu precies? In deze blogpost geven we je een kijkje achter de schermen.

 

1. (Online) sollicitatie op één van onze 100de uitdagende projecten

Bij Technical Talents begint het sollicitatieproces via onze website of andere platformen waarop we onze projecten per regio overzichtelijk weergeven. Daar kun je solliciteren op een specifieke vacature die je interesseert. Het is van groot belang dat je je CV zorgvuldig afstemt op het betreffende project/vacature.

Het kan ook gebeuren dat één van onze HR-officers jouw CV of profiel opmerkt in onze database, op jobboards of elders en jou benadert als er een mogelijkse match is.

2. Eerste telefonisch contact met jouw HR-Officer

Als je sollicitatie goed wordt ontvangen, zal je door jouw HR-officer gebeld worden voor een korte telefonische screening. Indien deze kennismaking positief verloopt, zal je doorgaan naar de volgende fase van het selectieproces.

Dit betekent dat er een afspraak zal worden gemaakt om elkaar persoonlijk te ontmoeten op één van onze kantoren of via een digitaal platform. Onze HR-officers zullen bekijken wat voor jou het makkelijkst is, zodat we zo snel mogelijk met elkaar om tafel kunnen zitten.

3. Sollicitatiegesprek aanvullend met technische testen

De volgende stap is het sollicitatiegesprek en onze technische testen. Tijdens dit gesprek krijg je de kans om Technical Talents beter te leren kennen en vice versa. Wij leggen jou uit wat wij doen en wat onze verwachtingen zijn. We zullen deze verwachtingen afstemmen op jouw verwachtingen en energiegevers, zodat we de beste match kunnen vinden op basis van DNA en projecten. Daarnaast zul je theoretische testen afleggen, die ons een beeld zullen geven van jouw algemene theoretische kennis

4. Loonvoorstel

Als het sollicitatiegesprek en de technische testen positief verlopen zijn, krijg je een loonvoorstel. Hierin wordt het salaris besproken dat je kunt verwachten als je voor Technical Talents gaat werken. Bij ons loonvoorstel houden we rekening met: sectorale bepalingen, ervaring en verwachtingen.

5. Akkoord op loonvoorstel

Als je akkoord gaat met het loonvoorstel, kijken we voor jouw ideaal project. Hierbij wordt rekening gehouden met jouw kennis, ervaring en verwachtingen. Je zult worden voorgesteld aan verschillende opdrachtgevers een selectie van door jou gekozen opdrachtgevers en als er een match is, volgen er gesprekken met de klant.

Deze gesprekken worden begeleid door onze accountmanagers, die samen met de HR-officer op zoek gaan naar het geschikte project voor jou. Als je overtuigd bent, kun je direct jouw contract tekenen en gaan we tijdens jouw opzegtermijn bij je huidige werkgever aan de slag bij een geschikt project.

6. Een fit met Technical Talents en één van onze projecten? Welkom aan boord!

Een match? Allright! Technical Talents hecht veel belang aan een goede onboarding. Dit betekent dat je niet aan je lot wordt overgelaten. Er zal een contractbespreking met je worden ingepland, zodat alles stap voor stap aan je kan worden uitgelegd. Hier zul je de nodige documenten ondertekenen, jouw kledij, jouw wagen, materialen, pbm's, enzovoort, ontvangen.

Kortom, we zullen je volledig onderdompelen en klaarmaken voor je start!

Met andere woorden, het sollicitatieproces bij Technical Talents is gericht op het vinden van de juiste match tussen jou en de projecten binnen het bedrijf. Er wordt rekening gehouden met jouw kennis, ervaring en verwachtingen. Technical Talents biedt jou ondersteuning tijdens het hele proces, vanaf de sollicitatie tot de onboarding en het starten van het project. Het doel is om ervoor te zorgen dat zowel jij als Technical Talents tevreden zijn met de samenwerking en dat je kunt groeien in je carrière als technisch talent.

Bekijk hier onze vacatures!

Klik hier


Seminar - Industry 4.0

Wat is industrie 4.0 nu, over vijf en over tien jaar? Wat zijn de aandachtspunten voor bedrijven voor Internet of Things (IoT)? Hoe loopt de overschakeling naar logistiek 4.0?

Outsourcing? Helemaal wat voor jou en je carrière!

Over outsourcing doen heel wat fabeltjes en misvattingen de ronde. Je bent als interimmer aan de slag, je kunt niet doorgroeien en je bent een speelbal die overal waar het nodig is wordt ingezet. Stuk voor stuk misvattingen die we bij Technical Talents makkelijk en met plezier kunnen weerleggen. Wij zetten even voor jou op een rijtje waarom een loopbaan bij ons misschien wel de beste carrièrekeuze is!

Een brede waaier aan boeiende uitdagingen voor elk technisch talent

Als je op de website van Technical Talents een kijkje neemt, dan zie je een enorme verscheidenheid aan gewenste profielen. Van storingstechnieker tot fitter, van werkvoorbereider tot procesoperator… Meer dan ooit zijn bedrijven uit diverse sectoren koortsachtig op zoek naar technisch talent.

Werken bij Technical Talents? Een slimme keuze!

Bedrijven zijn meer dan ooit op zoek naar gemotiveerde techniekers met de juiste skills. Met onze huidige equipe van meer dan 160 technische talenten, proberen wij zoveel mogelijk op deze vraag in te spelen. Beschik jij ook over dit technisch talent? Dan leggen wij in dit artikel alvast uit waarom wij dé perfecte match kunnen zijn!

Technical Teamleader Kenneth aan het woord

Kenneth werkt al 16 jaar voor Technical Talents. Hij is begonnen als technieker en is ondertussen reeds 3 jaar doorgegroeid intern als Account Manager. Hij vertelt over zijn ervaring bij Technical Talents en wat hij het leukste vindt aan de job.

HR Officer Florian & Account Manager Laura aan het woord

Meet Florian & Laura! Beide werken ze al 3,5 jaar bij Technical Talents. Florian als HR Officer en Laura als Account Manager. Ontdek meer over hun job en over hoe zij bij Technical Talents terechtgekomen zijn.

Get Together

Op 2 september was het zover, eindelijk nog eens kunnen samenkomen met z'n allen om te genieten van een fris drankje en een lekker (zelfgebakken!) frietje!

Outsourcing, what’s in a name?

Florian, HR Officer bij Technical Talents, vertelt wat wij voor jou kunnen betekenen.

We bouwen graag een langetermijnrelatie op met onze klanten

Als Teamleader ben ik verantwoordelijk voor de Account Managers en de HR-medewerkers. Ik leid het team en ondersteun ze waar nodig. Soms haal ik de druk van de ketel, ik monitor of de matches kwalitatief goed zijn en of alles goed geregistreerd is. Af en toe ga ik nog mee naar de grotere klanten om te horen hoe alles loopt. Daarnaast zorg ik ook voor opleidingen zodat mijn team kan blijven groeien.

+32 9 396 65 50 Spontaan solliciteren