Ga naar hoofdinhoud
Een brede waaier aan boeiende uitdagingen voor elk technisch talent

— Vaknieuws

Een brede waaier aan boeiende uitdagingen voor elk technisch talent

Als je op de website van Technical Talents een kijkje neemt, dan zie je een enorme verscheidenheid aan gewenste profielen. Van storingstechnieker tot fitter, van werkvoorbereider tot procesoperator… Meer dan ooit zijn bedrijven uit diverse sectoren koortsachtig op zoek naar technisch talent.

Brede waaier van boeiende uitdagingen

Wist je dat we momenteel maar liefst 240 openstaande vacatures hebben? Je hebt de keuze uit een brede waaier van boeiende uitdagingen, zowel via een vast contract of op freelance basis. “Vooral storings- en onderhoudstechniekers zijn vandaag erg gegeerd bij bedrijven” legt Kenneth Exelmans uit. Kenneth werkt al 17 jaar bij Technical Talents. Als Technical Teamleader kan hij goed inschatten waar de noden van werkgevers liggen. “Stilvallende productielijnen of storingen aan machines en installaties zijn voor bedrijven een grote kostenpost. Ze rekenen op storings- en onderhoudstechniekers om elektrische of mechanische storingen op te sporen en snel te verhelpen.”

Ook elektriciens en mechaniekers staan hoog op het verlanglijstje. “Een goede mechanieker is multi-inzetbaar, onder meer om verscheidene aanpassingswerken uit te voeren, herstellingen te doen, kleine laswerkzaamheden of eventueel wat draai en freeswerk” zegt Kenneth. “Daarnaast hebben we ook vacatures voor werkvoorbereiders en teamleaders, die een belangrijke coördinerende rol spelen bij het inplannen van techniekers en het opvolgen van uitgevoerde taken.”

Collega Tom De Coninck, Account Manager bij Technical Talents, vult aan: “Onze klanten zijn ook op zoek naar lassers, fitters en technische operatoren. Een goede operator kent alle ins en outs van de machine of installatie die hij of zij bedient, wat een belangrijke troef is bij het verhelpen van eerstelijnsstoringen.”

Je hebt de keuze uit een brede waaier van boeiende uitdagingen, zowel via een vast contract of op freelance basis.

Talent meer dan welkom in alle industriële sectoren

In welke industriële sectoren is de nood aan technisch talent het grootst? “In vrijwel alle sectoren”, zeggen Kenneth en Tom in koor. “Chemie, petrochemie, farma, land- en tuinbouw, transport, de havensector, voedingsector,… you name it. Een gebrek aan technisch geschoold personeel is vandaag kopzorg nummer één van menig bedrijfsleider.”

“Bepaalde klanten vragen voor bepaalde vacatures medewerkers met de juiste attitude en werkbereidheid, eerder dan het hoogste technische niveau” bevestigt Kenneth. “Soms is een goede basiskennis op vlak van techniek voldoende. Voor geavanceerde, state-of-the-art installaties – waarin veel elektronica verwerkt zit – zijn echter wel vaak hoger opgeleide profielen nodig.”

Technisch diploma versus werkervaring

De vacatures van Technical Talents staan open voor elke kandidaat met een technisch diploma, al dan niet aangevuld met de nodige werkervaring. “We verwelkomen alle kandidaten met een technische basiskennis en de “goesting” om de handen uit de mouwen te steken” zegt Tom. “Zowel schoolverlaters vanuit het beroepsonderwijs als met een A2-diploma elektromechanica of bacheloropleiding mogen bij ons aankloppen. Wie daarnaast ook nog enkele jaren werkervaring kan voorleggen, zal gegarandeerd aan de slag kunnen bij een boeiende werkgever. En ook met kandidaten met een niet-technische achtergrond – bijvoorbeeld met een A2-diploma kantoor – die via avondonderwijs een technische richting volgden en ondertussen al ervaring hebben opgedaan, gaan we graag het gesprek aan.”

De vacatures van Technical Talents staan open voor elke kandidaat met een technisch diploma, al dan niet aangevuld met de nodige werkervaring

Belang van soft skills

Niet enkel technische kennis maakt het verschil op de werkvloer. Ook persoonlijke vaardigheden zijn cruciaal om als technieker uit te blinken. Wat zijn volgens Tom essentiële skills? “Ik vergelijk een technieker graag met een bomontmantelaar. Beide profielen moeten in alle omstandigheden het hoofd koel houden, zeker bij stresserende werkomstandigheden. Een professional die op een rustige manier zijn of haar collega’s uit de nood helpt, heeft al snel een streepje voor.”

“Daarnaast moet een technieker ook een teamplayer zijn, met goede communicatieve vaardigheden. Want hij of zij kan technische problemen of herstellingen niet alleen de baas. Overleg met collega’s van andere diensten hoort bij de job. Last but not least is ook flexibiliteit een belangrijke vaardigheid, omdat je als technisch medewerker ingezet kunt worden in verschillende werkomgevingen én in verschillende werkregimes, zoals ploegenarbeid.”

Technical Talents inspireert en begeleidt

Bij Technical Talents steken we graag mee de handen uit de mouwen om jouw zoektocht naar een boeiende professionele uitdaging mee te helpen slagen! Als onderdeel van House of Talents hebben we meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden van technisch personeel. Je kan dus op ons rekenen voor een optimale begeleiding.

Aan de slag bij Technical Talents?

Ben jij een technisch talent op zoek naar een boeiende uitdaging? Aarzel niet om ons te contacteren! 

Contacteer ons!


Seminar - Industry 4.0

Wat is industrie 4.0 nu, over vijf en over tien jaar? Wat zijn de aandachtspunten voor bedrijven voor Internet of Things (IoT)? Hoe loopt de overschakeling naar logistiek 4.0?

Outsourcing? Helemaal wat voor jou en je carrière!

Over outsourcing doen heel wat fabeltjes en misvattingen de ronde. Je bent als interimmer aan de slag, je kunt niet doorgroeien en je bent een speelbal die overal waar het nodig is wordt ingezet. Stuk voor stuk misvattingen die we bij Technical Talents makkelijk en met plezier kunnen weerleggen. Wij zetten even voor jou op een rijtje waarom een loopbaan bij ons misschien wel de beste carrièrekeuze is!

Werken bij Technical Talents? Een slimme keuze!

Bedrijven zijn meer dan ooit op zoek naar gemotiveerde techniekers met de juiste skills. Met onze huidige equipe van meer dan 160 technische talenten, proberen wij zoveel mogelijk op deze vraag in te spelen. Beschik jij ook over dit technisch talent? Dan leggen wij in dit artikel alvast uit waarom wij dé perfecte match kunnen zijn!

Technical Teamleader Kenneth aan het woord

Kenneth werkt al 16 jaar voor Technical Talents. Hij is begonnen als technieker en is ondertussen reeds 3 jaar doorgegroeid intern als Account Manager. Hij vertelt over zijn ervaring bij Technical Talents en wat hij het leukste vindt aan de job.

HR Officer Florian & Account Manager Laura aan het woord

Meet Florian & Laura! Beide werken ze al 3,5 jaar bij Technical Talents. Florian als HR Officer en Laura als Account Manager. Ontdek meer over hun job en over hoe zij bij Technical Talents terechtgekomen zijn.

Get Together

Op 2 september was het zover, eindelijk nog eens kunnen samenkomen met z'n allen om te genieten van een fris drankje en een lekker (zelfgebakken!) frietje!

Outsourcing, what’s in a name?

Florian, HR Officer bij Technical Talents, vertelt wat wij voor jou kunnen betekenen.

We bouwen graag een langetermijnrelatie op met onze klanten

Als Teamleader ben ik verantwoordelijk voor de Account Managers en de HR-medewerkers. Ik leid het team en ondersteun ze waar nodig. Soms haal ik de druk van de ketel, ik monitor of de matches kwalitatief goed zijn en of alles goed geregistreerd is. Af en toe ga ik nog mee naar de grotere klanten om te horen hoe alles loopt. Daarnaast zorg ik ook voor opleidingen zodat mijn team kan blijven groeien.

+32 9 396 65 50