Ga naar hoofdinhoud
Het feit dat er bij Science Talents nog veel ruimte is voor groei en dat wij daar actief deel van uitmaken, maakt dat dit een superfijne job is.

— Think like a proton

Het feit dat er bij Science Talents nog veel ruimte is voor groei en dat wij daar actief deel van uitmaken, maakt dat dit een superfijne job is.

Stel jezelf even kort voor. 

Mijn naam is Peggy en ik ben Recruitment Consultant bij Science Talents. Ik heb een eerder atypisch parcours afgelegd daar ik kinesitherapeut/psychomotorisch therapeut van opleiding ben. De eerste 15 jaar van mijn loopbaan heb ik dan ook als therapeut gewerkt in een psychiatrisch ziekenhuis, in combinatie met mijn eigen praktijk (psychomotoriek, lesgever aerobics, aqua gym … en het geven van voedingsadvies). Maar dan was de tijd gekomen voor iets anders, iets nieuws. Toen ben ik terecht gekomen in de wereld van HR.

Ondertussen doe ik al meer dan 10 jaar consultancy in Life Sciences en dit met hart en ziel. Mijn ervaring uit de gezondheidssector helpt mij om de juiste match te maken, klant en kandidaat goed te kunnen lezen en te anticiperen op moeilijke situaties. 

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden als Recruitment Consultant? Hoe ziet jouw dagelijks schema eruit?

Een dagelijks schema heb ik niet, we zitten in een nogal onvoorspelbare wereld waar je je constant moet aanpassen aan de situatie en laat dit stuk nu net datgene zijn wat ik zo graag doe. Uiteraard is de rode draad het vinden van perfecte kandidaten voor onze klanten. Daarnaast hou ik mij dus ook bezig met coaching en trainingen die voornamelijk gefocust zijn op soft skills.

Wat is het leukste deel van jouw job? 

Ik hou ontzettend van het onvoorspelbare, de afwisseling en het goede gevoel dat je krijgt bij die zoveelste starter. Ook het feit dat er bij Science Talents nog veel ruimte is voor groei en wij daar actief deel van kunnen uitmaken, maakt dat dit een superfijne job is. Dit in combinatie met een heel leuk team en een manager die ruimte geeft om creatief na te denken en ons daar ook iets mee laat doen, neigt toch wel naar de ideale job ;-)

Science Talents heeft nog heel wat in zijn mars naar de toekomst toe.

Grootste uitdaging in jouw job? 

Enerzijds het zo snel mogelijk vinden van de perfecte kandidaat voor onze klant.  Zeker in de huidige marktsituatie waar kandidaten tig keuzes hebben, is het een hele uitdaging om dit tot een goed einde te brengen. Anderzijds is het even belangrijk om onze consultants happy te houden, een goed relatie op te bouwen met hen zodat ze weten dat ze ten allen tijde bij ons terecht kunnen. 

Hoe maakt Science Talents voor jou het verschil? 

Science Talents heeft nog heel wat in zijn mars naar de toekomst toe. Er is nog veel ruimte om te groeien, creëren en te ondernemen, waar we ook actief mogen aan deelnemen. Voor een creatieve ondernemer als ik voelt dit aan als een speeltuin.

Werken is één iets, maar er is ook nog vrije tijd. Hoe spendeer jij die het liefst?

Zoals eerder vermeld ben ik een zeer creatief persoon die veel interesses heeft en keuzes moet maken waar ik mijn tijd in wil investeren. Hier een paar zaken die ik toch op regelmatige basis doe: uit eten gaan, naar de film, theater, concert, vakantie, fotografie, kunstacademie, keramiek, sport… Helaas ontbreekt het mij wel eens aan tijd ;-)

Hoe ziet de toekomst van Science Talents er volgens jou uit?

Zoals we nu bezig zijn, zijn we op goede weg om naar een middelgrote onderneming te evolueren, die op de markt als een gevestigde waarde gezien wordt en ik ben blij hiervan deel te kunnen uitmaken.

Jouw levensmotto? 

I’m a survivor en alles komt altijd goed.


"Door de positieve ervaring tijdens mijn onboardingsproces, kriebelde het om aan de slag te gaan als consultant bij Science Talents"

Bij mijn vorige werkgever werkte ik op interim basis, maar naar mate de tijd vorderde verlangde ik toch naar de zekerheid van een vast contract. Ik ging op zoek ging naar een nieuwe uitdaging en het duurde niet lang vooraleer ik in contact stond met Peggy, Recruitment Consultant bij Science Talents.

+32 16 309 509