Ga naar hoofdinhoud
De toekomst van Science Talents? Zoals ons logo, rooskleurig!

— A moment of Science please

De toekomst van Science Talents? Zoals ons logo, rooskleurig!

Ik ben Wesley Brits en ben 30 jaar. Ik woon in Mechelen. Ik heb heel lang basketbal gespeeld, in de jeugd op een redelijk niveau, en dan ben ik beginnen afzakken. Ik heb 3 kindjes dus voor hobby’s rest er weinig tijd. Op restaurant ga ik wel nog af toe, maar ook dat is al even geleden. Het gezin staat centraal in ons leven, maar daarnaast maken we natuurlijk ook graag tijd vrij voor onze vrienden.

Mijn job bij Science Talents?

Binnen Science Talents ben ik Business Development Manager. Dat houdt in dat ik de verbinding maak tussen onze klanten enerzijds en onze Recruiters anderzijds. In mijn geval ligt de focus voornamelijk op nieuwe business. Daarnaast ga ik ook op zoek voor nieuwe opportuniteiten voor onze consultants die even zonder project zijn gevallen, al komt dit maar weinig voor. Sinds deze week hebben we ook een nieuwe collega aan boord, en is het een deel van mijn taak om haar wegwijs te maken binnen Science Talents.

We bekijken steeds de beste oplossing voor alle partijen

Wat is het uitdagende in je job?

De grootste uitdaging ligt natuurlijk in het accepteren van een ‘nee’. Vaak stop je veel tijd in zaken en valt de output tegen. Het is zaaien om later te oogsten. Heel wat klanten werken met een ‘preferred supplier list’ en die worden niet vaak herbekeken. Een goede band behouden met klanten is dan ook essentieel.

Hoe kan Science Talents het verschil maken voor een klant?

We zijn heel flexibel in onze services. Heel wat partijen specialiseren zich, maar voor ons is de contractvorm bijvoorbeeld minder belangrijk. We zijn flexibel zowel richting klanten als kandidaten. We bekijken steeds de beste oplossing voor alle partijen.

Hoe ga jij net een stap verder voor je klanten?

Ik denk deels door zeer bereikbaar te zijn. Het zijn heel rare tijden waarin je niemand face-to-face kan ontmoeten. Dus snel reageren en goed bereikbaar zijn is super belangrijk. Daarnaast denken we oplossingsgericht mee met onze klanten. Ook ‘nee’ durven zeggen hoort daar bij. Af en toe sturen we klanten zelfs door naar een concullega. We willen immers kwaliteit garanderen en soms liggen jobs buiten onze expertise.

Ik wil samenwerken met Science Talents!


Hoe onderhoud je je band met de klant in deze moeilijke periode?

Heel veel is telefonisch natuurlijk in deze periode. We doen regelmatig check-ins met onze klanten, maar ook met onze prospecten. Daarnaast sta ik ook via LinkedIn met hen in contact. Ook zorg ik ervoor dat ik aanwezig ben op de intakes met recruiters, die vandaag voornamelijk via video verlopen. Zo leer ik de klant nog beter kennen en voelen ze de betrokkenheid.

Welk voordeel heeft een samenwerking met HoT voor de klant?

Het feit dat House of Talents 10 verschillende specialiteiten overkoepelt is een groot voordeel. Zo kan een HR- en finance-afdeling op meerdere gespecialiseerde bedrijven beroep doen en dit onder één dak. Er is maar één contract, wat een enorm voordeel is voor klanten.

                                                            

Wat is de grootste uitdaging voor Science Talents in 2021?

Dezelfde groei realiseren als in 2020. Zowel op het vlak van omzet als in het aantal consultants hebben we daar toch een stijging kunnen realiseren in een heel moeilijk jaar. Die trend aanhouden is een pittige uitdaging.

Bovendien is het belangrijk om met ons team een positieve vibe te blijven behouden nu we allemaal van thuis werken. We hebben iedere dag om 10u een meeting met het team en soms wordt daar heel nuttige informatie gedeeld, maar op andere momenten praten we over koetjes en kalfjes en ook dat moet kunnen. Dat zorgt ervoor dat we dicht bij elkaar blijven staan als team.

Hoe zie je de toekomst voor Science Talents?

Zoals ons logo: rooskleurig!

Ik zie onze toekomst zeker positief in. We hebben in een jaar zoals 2020 goede resultaten kunnen neerzetten, dan moeten we dit in de toekomst, in een coronavrije wereld, zeker ook kunnen.

Het zou leuk zijn als het fysiek kan en op kantoor, maar dat zal voor binnen enkele maanden zijn.

Wil jij ook samenwerken met Science Talents?

Geef ons een seintje en we contacteren je zo snel mogelijk terug. Wij staan klaar voor jou!

Contacteer ons


The career partner for every science talent

Een vaste job of werken op projectbasis? De gepaste opdracht voor elk wetenschappelijk talent, ongeacht het contracttype. Daarvoor zetten de Career Managers van Science Talents zich elke dag in.

To Freelance Or Not To Freelance

Veel hoog opgeleide profielen uit de farmaceutische sector komen na een aantal jaar ervaring op een kantelpunt in hun carrière. Zijn er nog voldoende groeimogelijkheden? Gaan ze voor die nieuwe job? Of is dit het juiste moment om te starten als freelancer?

De voordelen van consultancy voor Laboranten

Consultancy voor laboranten, iets voor jou? Doe de test! Wat zouden bedrijven in de medische, farmaceutische, chemische en voedingssector zijn zonder laboranten? Het beroep van laborant is echter meer dan een traditionele laboratoriumjob. Als consultant een expert worden in jouw vak kan jouw horizon verruimen. Peggy Buys, Business Unit Manager bij Science Talents, legt uit hoe je als consultant jouw loopbaan een nieuwe boost geeft en welke voordelen je via Science Talents geniet.

"In 2021 worden de totale globale uitgaven aan kankeronderzoek geschat op 187 miljard USD"

Pieter behaalde een Masterdiploma in Farmaceutische Wetenschappen en ging aan de slag als apotheker terwijl hij studeerde om zijn tweede Masterdiploma in Bedrijfseconomie te behalen. Hij startte zijn carrière bij Science Talents als Clinical Trial Assistant en groeide door naar zijn nieuwe rol als Clinical Research Associate bij AbbVie. In het teken van Wereldkankerdag nam Pieter de tijd om een artikel te schrijven over zijn project als CRA.

10-daagse van de geestelijke gezondheid

Michael, Recruitment Consultant en sportpsycholoog van opleiding vertelt meer over mentale gezondheid in teken van de 10-daagse van de geestelijke gezondheid. Wat betekent het? Hoe kan je als werkgever het volle potentieel van je werknemers naar boven brengen? En welke tips heeft Michael mee om zelf je mentale en fysieke gezondheid te bewaken? Lees het hier.

10 tips om minder plastic te verbruiken

We hebben allemaal een plastic voetafdruk die meet hoeveel plastic we verbruiken. Plastic helemaal uit ons leven bannen is zo goed als onmogelijk, maar toch zijn er heel wat zaken waarmee we de hoeveelheid nutteloze plastic stevig kunnen beperken.

Waarom jij kiest voor een carrière bij Science Talents?

Aan de slag voor Science Talents? Dat is kiezen voor een afwisselende job als professional, proeven van verschillende werkgevers en functies, jezelf ontplooien en doorontwikkelen én deel uitmaken van een hecht team collega’s die elke dag opnieuw het beste van zichzelf geven. Klinkt als een fijn carrièrepad, toch?

Mei plastic vrij

Je job, je huishouden én je sociaal leven geregeld krijgen is al een hele opgave. Waarom dan nog een extra uitdaging aangaan? Wel, omdat we de wereld zo aangenaam mogelijk willen maken voor onszelf, onze kinderen, kleinkinderen … Bovendien doe je het niet alleen, maar samen met nog duizenden andere Vlamingen.

De pharmaceutische industrie staat nooit stil

2020 zal de geschiedenis ingaan als het jaar waarin de wereld gegijzeld werd door COVID-19. Het coronavirus haalde ons leven compleet overhoop met een duizelingwekkende vaart. Van de ene op de andere dag werd ons heel wat ontnomen. Iedereen kent helaas wel iemand die aan deze onzichtbare vijand ten prooi viel. Door ernstig ziek te worden, of - nog erger - het leven te laten.

+32 16 309 509