Ga naar hoofdinhoud

Voor sales, door sales

Ik ben Hannah Todts en woon in het noorden van Antwerpen met mijn vriend en mijn zoontje van 2 jaar. Dit jaar werd ik 30 en ik ben een rasechte levensgenieter. Een etentje of een leuke vakantie, daar zeg ik geen nee tegen. Af en toe loop ik ook of trek ik naar de fitness, maar zeker niet fervent. Momenteel ben ik 6 maanden zwanger en beperk ik me sowieso tot zwemmen.

Mijn job bij Sales Talents

Als Business Development Manager ben ik het eerste aanspreekpunt voor nieuwe klanten. Samen met hen bespreek ik de noden en waar we kunnen ondersteunen. Het rekruteren laat ik over aan de Account Manager. Beschouw me dus gerust als de matchmaker tussen de klant en de juiste interne Account Manager bij Sales Talents. Verder zit ik bovenop de marktevoluties en houd ik de vinger aan de pols. Dit geeft me waardevolle inzichten die ik vervolgens zowel intern als met klanten deel.

                                               

Welk voordeel heeft een samenwerking met Sales Talents voor de klant?

We hebben al meer dan 13 jaar ervaring in werving & selectie van salesprofielen en dat merk je meteen. Bovendien hebben we met onze kantoren in Antwerpen, Brussel, Kortrijk en Luik, altijd wel eentje in de buurt. We kennen de lokale markt als onze broekzak en beschikken over een database met meer dan 100.000 salesprofielen. Reken maar dat we daar heel wat talent uit kunnen putten. Via ons Applicant Tracking System matchen we de hard skills, terwijl we artificiële intelligentie inzetten om op de soft skills te screenen. Communicatie, samenwerking, creativiteit en leiderschap: op al deze parameters kunnen we matchen op basis van de klantverwachtingen. Maar ook het menselijke blijft uiteraard belangrijk. Behalve onze eigen sales test, hanteren we ook een ‘state of the art’ persoonlijkheidsprofiel, zo weten we meteen welk vlees we in de kuip hebben.

Naast onze werving & selectie activiteit, hebben we ook een team van 70 inside sales consultants die inhouse bij onze klanten werken.  We selecteren de beste kandidaten op de markt (ervaren en/of hoger opgeleid, meertalig, met ervaring en kennis van ERP-systemen) met de juiste motivatie en onderwerpen hen aan een aantal testen en gesprekken waarbij we, naast de hard skills, de “consultancy attitude” zoeken. Slagen ze met glans, dan kunnen ze doorstromen naar dit ijzersterke team.

Hoe maakt Sales Talents het verschil maken voor een klant?

Ons motto is voor sales, door sales. We hebben zelf het commerciële in de genen en herkennen dit dan ook perfect bij anderen. Bovendien kunnen we terugvallen op een netwerk boordevol expertise en kennis. Ons team aan gedreven mensen gaat elke dag tot het uiterste voor onze klanten en we krijgen ook vaak te horen dat we beter kunnen luisteren dan onze concullega’s. Het meedenken met en het challengen van onze klanten vinden we dan ook ontzettend belangrijk.

Ik wil samenwerken met Sales Talents!


Hoe onderhoud je je band met de klant in deze moeilijke periode?

Persoonlijk contact is uiteraard wat weggevallen, maar een mailtje of telefoontje wordt nog steeds gewaardeerd. We staan nu ook meer stil bij de persoon achter de business. We willen weten hoe mensen zich voelen en hoe ze de pandemie beleven. Meer dan ooit is persoonlijke betrokkenheid belangrijk. Het spreekt voor zich dat we alle mogelijke digitale tools inzetten om de band met onze klanten te behouden.

                                                           

Sales Talents is een onderdeel van House of Talents, is dit een voordeel voor klanten?

Wees daar maar zeker van. Voor tal van knelpuntberoepen hebben we de expertise in huis. Waarom zou je met verschillende partners in zee gaan, als je weet dat je met één kwalitatieve partner kunt werken voor al je vacatures? Je moet als klant maar één keer je verhaal vertellen en geniet van één voordelig raamcontract. Makkelijk en efficiënt, toch?

 

Wat is de grootste uitdaging voor Sales Talents in 2021?

Dat de rol van sales postcorona gaat veranderen lijkt duidelijk. Maar hoe, dat is nog altijd koffiedik kijken. Meer en meer gaat digitaal gebeuren en wat is de rol van sales daarin? Samen met partners en kandidaten bekijken we momenteel volop hoe we de salesrol in de toekomst kunnen invullen.

Hoe zie je de toekomst voor Sales Talents?

De toekomst ziet er goed uit! Corona was pittig, maar we hebben veerkracht getoond. Ook in moeilijke tijden hebben we kwaliteit geboden en onze klanten kunnen ondersteunen. De succesrecepten behouden we, maar we bekijken ook nieuwe mogelijkheden om te groeien.

Wil jij ook samenwerken met Sales Talents?

Geef ons een seintje en we contacteren je zo snel mogelijk terug. Wij staan klaar voor jou!

Contacteer ons

+32 56 239 530