Ga naar hoofdinhoud
Interne medewerker in de kijker: Marlies

— <meet> AND <read>

Interne medewerker in de kijker: Marlies

Tijdens mijn studies Toegepaste Psychologie ben ik in aanraking gekomen met arbeids- en organisatiepsychologie, een tak van de psychologie waaraan je niet onmiddellijk denkt. Dit intrigeerde me, want het belang van mensen goed behandelen in een bedrijf werd me duidelijk en gelukkige werknemers zijn het grootste kapitaal van een organisatie!

Ik besloot me hierin te verdiepen, want uiteindelijk werken er miljoenen mensen in België als werknemer.  Als werkgevers/bedrijven zo’n grote rol spelen in het welbevinden van mensen en als je door een goede HR aanpak werknemers graag voor je organisatie kan laten werken, heb je een gigantische impact voor zowel mensen als voor het bedrijf.

Na een eerste werkervaring als recruiter, ben ik bij ICT Talents terecht gekomen. Ik was meteen bij het eerste sollicitatiegesprek overtuigd dat dit een bedrijf is dat het beste met mensen voorheeft. Uit de gesprekken met Patrick was duidelijk dat hij een open en eerlijke communicatiestijl heeft en mét zijn consultants samenwerkt in plaats van hen als winstobjecten te bekijken. Het resultaat is een bedrijf met een cultuur waarin ik me goed voel, waar ik me volledig achter kan zetten en waar ik me dan ook 200% voor wil inzetten.

Intussen werk ik meer dan vier jaar voor ICT Talents en ben ik fier om HR Manager te zijn. Het is nog steeds mijn doel, samen met heel het team, om gelukkige werknemers te hebben. Dit is de rode draad door ICT Talents en door mijn takenpakket.

Wat doe ik?

Mijn taak bestaat erin mensen een welkom gevoel te geven bij ICT Talents en hen te begeleiden doorheen hun tewerkstelling bij praktische vragen en problemen, maar ook door een luisterend oor te bieden wanneer dat nodig is.

Mijn takenpakket is zeer breed, dit gaat van het administratieve en praktische luik bij het onboarden van nieuwe medewerkers, over het beheer van het wagenpark, het voeren van evaluatiegesprekken, tot het uitwerken van HR-gerelateerde projecten,… Geen enkele dag is hetzelfde en dat maakt mijn job afwisselend, boeiend en toch ook zeker voldoende uitdagend!

 

Naast mijn goedgevulde agenda tijdens de werkuren, heb ik ook een goedgevulde agenda buiten de werkuren. Je kan me een aantal keer per week terugvinden in de Dojang, waar ik probeer ooit die zwarte band in Taekwondo te behalen. Daarnaast heb ik mijn eigen paard dat niet alleen in de zonnige zomer, maar ook gedurende de natte wintermaanden eten en liefde wil krijgen. 😊

Ook geef ik EHBO les bij het Rode Kruis voor mensen die graag eerste hulp willen kunnen verlenen.

Wanneer er dan nog tijd over is, relax ik met mijn vriend en stiefdochter en genieten we volop van het leven! 


Meet Bart

Bart werkt als onsite support bij Atlas Copco. Kom hier meer te weten over Bart zijn job en hoe hij terechtgekomen is bij ICT Talents. Ook werken bij ons? Check onze vacatures!

Meet Sonny

Meet Sonny, 35 jaar jong en reeds meer dan 10 jaar in dienst bij ICT Talents.

Meet Eline

Begin dit jaar startte mijn nieuw avontuur als recruiter bij ICT Talents, waar ik nog geen seconde spijt van heb, integendeel! Ik leerde ICT Talents kennen via Marlies, HR Manager, die toen reeds een kennis was van mij. Vanaf het eerste contact, voelde ik de openheid, eerlijkheid en het wederzijds respect die hier hoog in het vaandel worden gedragen. Ik kon me vinden in hun manier van werken en vond als snel mijn plekje binnen dit super tof en hecht team. De klik was er meteen!

Meet Joris

Joris is ondertussen al 1,5 jaar aan de slag bij ICT Talents als Recruitment Manager. En dat heeft hij nog geen seconde beklaagd!

Interne medewerker in de kijker: Didier

Meet Didier. Hij werkt sinds 2019 als accountmanager bij ICT Talents.

Meet Jan.

Meet Jan, een 26-jarige spring-in't-veld. In zijn Google Chrome-browsegeschiedenis staat Surfshark (VPN) bovenaan. Hij kan genieten van een goed ontbijt en start de werkdag liefst met een kop koffie en StuBru op de achtergrond.

Het meest uitdagende van de job: de perfecte match vinden

Ik ben Axel Byl, ondertussen bijna 5 jaar werkzaam bij ICT Talents als Account Manager. Het is mijn eerste job na mijn bachelor toegepaste psychologie en ik heb er zeker geen spijt van. Naast het werk speel ik voetbal en loop ik af en toe. Zonder corona spreek ik graag af met vrienden, thuis of op café. Geregeld organiseer ik ook een fijn avondje bij me thuis.

Van kok tot System Engineer bij Toyota Motors Europe.

Hoe je als afgestudeerde kok en met een diploma bedrijfsbeheer in IT terechtkomt? Wel, dat is een heel verhaal.

Consultant in de kijker: Jorden

Sinds de start van de lockdown zijn er gemiddeld zo'n 300 VPN-connecties en 50 Teams meetings per dag. Wordt de servicedesk overstelpt met vragen van thuiswerkers? Tijd om poolshoogte te nemen bij Jorden!

Consultant in de kijker: Bart Olefs

Ik werk al 21 jaar in de IT-sector en mag al meer dan 11 jaar deel uitmaken van de ICT Talents familie als IT consultant waarbij ik ook al 11 jaar bij dezelfde klant zit. Je zou dus kunnen stellen dat ik “a sure thing” ben.

Consultant in de kijker: Brecht Van Hooste

Mijn naam is Brecht Van Hooste. Een klein anderhalf jaar geleden ben ik als ICT-Consultant aan de slag gegaan bij ICT-Talents. Als ETL-Developer/analist rapporteer ik op datakwaliteit binnen Proximus. Toch voelde ik al een tijdje dat mijn interesse binnen IT meer lag in analyse. Door de goede ondersteuning van ICT-Talents heb ik ondertussen voldoende kennis opgedaan om als functioneel analist aan de slag te gaan.

Meet Axel.

Axel werkt ondertussen 4 jaar voor ICT Talents. Wat hem betreft is dit zijn eerste, maar ook zijn laatste job.

+32 3 600 70 50