Ga naar hoofdinhoud
Het meest uitdagende van de job: de perfecte match vinden

— <meet> AND <read>

Het meest uitdagende van de job: de perfecte match vinden

Wie ben je?
Ik ben Axel Byl, ondertussen bijna 5 jaar werkzaam bij ICT Talents als Account Manager. Het is mijn eerste job na mijn bachelor toegepaste psychologie en ik heb er zeker geen spijt van. Naast het werk speel ik voetbal en loop ik af en toe. Zonder corona spreek ik graag af met vrienden, thuis of op café. Geregeld organiseer ik ook een fijn avondje bij me thuis.

Wat houdt je job als account manager in?
Waar ik vroeger vanaf het begin mee rekruteerde, is dit vandaag de dag minder. Ondertussen hebben we 2 recruiters die zich hier voltijds mee bezighouden. Ik volg de screenings nog wel op vanaf het tweede gesprek. Zo kan ik alsnog voelen of ze matchen met de klant en blijf ik betrokken. Verder sta ik in voor het contact met onze consultants en klanten. Vaak ben ik dan ook de eerste contactpersoon voor beide partijen.

Wat is voor jou het uitdagendste in je job?
De perfecte match vinden. Elke consultant is anders, met een eigen technische kennis en persoonlijkheid. Niet iedereen past binnen elk bedrijf, dus voor mij is de perfecte match vinden de grootste uitdaging.

Hoe kan ICT Talents het verschil maken voor een klant?
We communiceren snel en ontzettend vlot met onze klanten, ook omdat we intern een klein team zijn. Zo zijn we met zijn allen connected en kunnen we snel schakelen. We kunnen zeer snel inspelen op vragen van klanten en dat schept een band en vertrouwen. Duidelijke, snelle en eerlijke communicatie weten ze duidelijk te waarderen. En het spreekt voor zich: we hebben simpelweg de beste consultants in dienst. 😉

 

Duidelijke, snelle en eerlijke communicatie.

Hoe ga je in deze periode om met je klanten?
Bij sommige klanten voorzien we kwartaalmeetings om te bespreken hoe alles loopt. Dit was in het verleden minder het geval. We gaan ook voor meer persoonlijk contact, we bellen eerder dan dat we mailen. Hebben onze consultants een video-interview met de klant, dan volgen we steeds mee. Dat is wel efficiënt en bespaart ons eigenlijk heel wat verplaatsingstijd.

ICT Talents is een onderdeel van House of Talents, hoe is dit een voordeel voor jullie klanten?
We stroomlijnen de samenwerking via het Corporate Sales Center. Zo beschikken klanten over één standaard contract om met alle Talents te kunnen samenwerken. Dit zorgt voor een uniforme aanpak en heldere afspraken. Bovendien zorgen we er intern voor dat klanten heel snel bij de juiste persoon terechtkomen als ze meerdere profielen nodig hebben. Zo winnen ze heel wat tijd.

Ik wil samenwerken met ICT Talents!
  

Wat is volgens jou de grootste uitdaging voor ICT Talents in 2021?
Goede consultants zijn meer gevraagd dan ooit. Door die grote vraag is het niet altijd eenvoudig om snel de juiste persoon te vinden. Onze consultants doen het heel goed, maar door de grote vraag kunnen plaatsingen iets langer duren.
Daarnaast is het heel belangrijk dat de teamspirit goed blijft zitten met al het thuiswerken. Ons team is sinds kort gegroeid en iedereen betrokken houden is een hele uitdaging.

Hoe ziet de toekomst voor ICT Talents eruit?
Eerst en vooral willen we graag uitbreiden qua profielen. We willen meer dan enkel support mensen aanbrengen. Hiervoor lopen heel wat gesprekken met klanten.
Daarnaast is het ons doel om  te blijven groeien en een goede teamspirit te behouden, dit zonder meteen een gigant te willen worden. Als HR-bedrijf vinden we het belangrijk om dicht bij de mensen te blijven staan.

 

Wil je samenwerken met ICT Talents?

Geef ons een seintje en we contacteren je zo snel mogelijk terug. Wij staan klaar voor jou!

Contacteer ons


Meet Mark

Mark werkt als IT Workplace Specialist, een uitdagende job binnen AB InBev.

Meet Mirela

Ongeveer vier jaar geleden zette ik als IT recruiter en accountmanager mijn eerste stappen in de wereld van de ICT Consultancy.

Meet Bart

Bart werkt als onsite support bij Atlas Copco. Kom hier meer te weten over Bart zijn job en hoe hij terechtgekomen is bij ICT Talents. Ook werken bij ons? Check onze vacatures!

Meet Sonny

Meet Sonny, 35 jaar jong en reeds meer dan 10 jaar in dienst bij ICT Talents.

Meet Eline

Begin dit jaar startte mijn nieuw avontuur als recruiter bij ICT Talents, waar ik nog geen seconde spijt van heb, integendeel! Vanaf het eerste contact met ICT Talents, voelde ik de openheid, eerlijkheid en het wederzijds respect die hier hoog in het vaandel worden gedragen. Ik kon me vinden in hun manier van werken en vond als snel mijn plekje binnen dit super tof en hecht team. De klik was er meteen!

Meet Joris

Joris is ondertussen al 1,5 jaar aan de slag bij ICT Talents als Recruitment Manager. En dat heeft hij nog geen seconde beklaagd!

Interne medewerker in de kijker: Didier

Meet Didier. Hij werkt sinds 2019 als accountmanager bij ICT Talents.

Meet Jan.

Meet Jan, een 26-jarige spring-in't-veld. In zijn Google Chrome-browsegeschiedenis staat Surfshark (VPN) bovenaan. Hij kan genieten van een goed ontbijt en start de werkdag liefst met een kop koffie en StuBru op de achtergrond.

Van kok tot System Engineer bij Toyota Motors Europe.

Hoe je als afgestudeerde kok en met een diploma bedrijfsbeheer in IT terechtkomt? Wel, dat is een heel verhaal.

Consultant in de kijker: Jorden

Sinds de start van de lockdown zijn er gemiddeld zo'n 300 VPN-connecties en 50 Teams meetings per dag. Wordt de servicedesk overstelpt met vragen van thuiswerkers? Tijd om poolshoogte te nemen bij Jorden!

Consultant in de kijker: Bart Olefs

Ik werk al 21 jaar in de IT-sector en mag al meer dan 11 jaar deel uitmaken van de ICT Talents familie als IT consultant waarbij ik ook al 11 jaar bij dezelfde klant zit. Je zou dus kunnen stellen dat ik “a sure thing” ben.

Consultant in de kijker: Brecht Van Hooste

Mijn naam is Brecht Van Hooste. Een klein anderhalf jaar geleden ben ik als ICT-Consultant aan de slag gegaan bij ICT-Talents. Als ETL-Developer/analist rapporteer ik op datakwaliteit binnen Proximus. Toch voelde ik al een tijdje dat mijn interesse binnen IT meer lag in analyse. Door de goede ondersteuning van ICT-Talents heb ik ondertussen voldoende kennis opgedaan om als functioneel analist aan de slag te gaan.

+32 3 600 70 50