Ga naar hoofdinhoud
Golfen kent geen geheimen meer voor Yoni.

— Fun facts

Golfen kent geen geheimen meer voor Yoni.

Hoe ben jij bij deze leuke hobby terechtgekomen?
Een oom van mij speelt al lang golf en had me aangeraden om het ook eens te proberen. Na een initiatiedag was ik meteen verkocht en startte ik met lessen. Zo heb ik op enkele weken tijd mijn golfvaardigheidsbewijs gehaald en was ik vertrokken.

Wat is jouw handicap?
Mijn handicap op dit moment is 18, wat wil zeggen dat ik tijdens een rondje golf 18 extra slagen nodig heb tegenover PAR. De meeste banen zijn PAR 72, dus wordt er verwacht dat ik 90 slagen nodig zou hebben om rond te geraken. Ik hoop dat ik volgend jaar mijn handicap kan laten zakken onder 15.

Wat heb jij gedaan om hier zo goed in te worden?
Zoals bij elke hobby is vaak spelen en oefenen belangrijk. Lessen blijven ook essentieel, om de kleine fouten in je swing te herkennen en eruit te halen. Dankzij de technologie kan jouw swing en de ball flight gemeten worden en kan je zo werken aan de foutjes in jouw swing. Dit is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan, het komt vooral neer op veel oefenen.

Wat maakt jouw hobby zo speciaal?
In tegenstelling tot vele andere sporten is golf zeer persoonlijk. Je speelt vooral tegen jezelf en de baan en probeert om je eigen score te verbeteren. Enkel jij bepaalt hoe goed er gespeeld wordt. Tijdens het spel kunnen er frustraties zijn, pijnlijke missers, een ongelukkige en onverwachte ligging van de bal. Maar dat maakt het des te mooier wanneer alles samenkomt en je een goede score behaalt. De eerste keer 90, 80 en hopelijk uiteindelijk 70 breken zijn memorabele prestaties, die altijd bijblijven.

Wat heb jij allemaal nodig om jouw hobby te kunnen uitoefenen?
De basisbenodigdheden zijn de clubs en golfballen. Je mag in totaal 14 clubs gebruiken, maar als beginner kan je ook met slechts enkele clubs spelen. Belangrijk is dat je een putter en wat ijzers hebt. In België dien je ook een golfvaardigheidsbewijs te hebben vooraleer je de baan op kan. Dit bestaat uit een theoretisch en twee praktijkexamens. Zonder dit bewijs, kan je enkel op de driving range je swing oefenen.

Mijn favoriete golfer is Phil Mickelson. Een van de beste golfers ooit en een wizard als het aankomt op het korte spel.

Wat is het mooiste of grappigste dat jij tijdens je hobby al hebt meegemaakt?
Het mooiste was de kwalificatie voor de finale van de beker van Vlaanderen. Tijdens de kwalificatie had ik voor de eerste keer 80 gebroken, met een score van 78, de laagste score die ik tot nu toe gespeeld heb.

Wat zou jij tegen alle beginnelingen willen zeggen?
Neem lessen, de basis is zeer belangrijk en als je van in het begin de juiste bewegingen leert, bespaart je dat later veel frustratie. Slechte gewoontes en swingfouten zijn niet gemakkelijk af te leren.

Wat is onmisbaar tijdens een ganse dag op het golfterrein?  Snack/drankje/… dat je altijd meeneemt.
Een rondje golf van 18 holes neemt al snel 4 tot 5 uur in beslag. Voldoende water en snacks zijn geen overbodige luxe. Ook heb ik geleerd om een paraplu en regenhandschoenen mee te nemen in geval van een onverwachte bui.

Naar wie kijk je op?
Mijn favoriete golfer is Phil Mickelson. Een van de beste golfers ooit en een wizard als het aankomt op het korte spel.

Jouw favourieteclub? 
Mijn favoriete club in mijn tas is de driver. Dit is de club die je gebruikt voor de afslag, en degene waar je in principe het verst mee kan slaan. Niets is leuker dan een bal 250m ver in het midden van de fairway te slaan.

Neem je soms deel aan wedstrijden? 
Ik speel regelmatig wedstrijden, ze zijn ook dé manier om je handicap te verbeteren. Ook doe ik mee aan de GP tour, hierbij spelen we in clubverband op 11 verschillende golfbanen in België, met de finale op de thuisclub.

Op welke golf course wil je ooit nog eens golfen?
Er staan nog heel wat courses op mijn bucketlist, 1 ervan is Lofoten Links in Noorwegen. Een unieke baan, die zo noorderlijk ligt dat je er kan spelen tijdens de middernachtzon. Voorlopig heb ik vooral in België gespeeld, maar als ik op vakantie ben, probeer ik een lokale baan te verkennen.


Geerhard, een consultant bij ICT Talents met een spannende hobby.

Ontdek waarom Geerhard geniet van het rijden op circuit met de motor.

Nico, een ICT Consultant met een unieke hobby: karpervissen.

Elke keer opnieuw probeert hij zijn persoonlijk record te verbreken. Lees hier waarom Nico zo gepassioneerd is door het karpervissen.

+32 3 600 70 50