Ga naar hoofdinhoud
“Voor mij is HR meer dan ooit het hart van elke organisatie!”

— General HR

“Voor mij is HR meer dan ooit het hart van elke organisatie!”

Met veel trots en enthousiasme kondigen wij de start aan van HR Talents’ nieuwe matchmaker voor regio Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant: Samira Bersoul. Concreet zal Samira HR freelancers uit onze community matchen met openstaande tijdelijke projecten bij onze klanten.

Al meer dan 20 jaar is Samira actief in de wereld van HR. Ze startte haar carrière in de uitzendsector en bouwde zelf een aantal kantoren uit. De afgelopen 10 jaar was Samira op freelance basis aan de slag als HR change manager en HR interim director. Ze werkte in verschillende internationale bedrijven, in overheidsopdrachten én ondersteunde verschillende KMO’s bij hun HR optimalisatie en HR transformatie. Verder zetelt Samira in een aantal raden van bestuur waarin ze verschillende directieteams ondersteunt met haar expertise als ondernemer en HR professional.

Na een decennium zelf op projectbasis in diverse ondernemingen gewerkt te hebben, gaat Samira met veel zin opnieuw aan de andere kant van de tafel zitten. Vanuit haar ondernemend karakter en professionalisme legt ze de lat voor zichzelf heel hoog om klanten op de best mogelijke manier te servicen in hun zoektocht naar het ideale HR profiel.

Met HR Talents, dochter van House of Talents, voelde Samira al snel de match in DNA. “Bij HOT krijg je kansen, word je uitgedaagd om initiatief te nemen en kan je leren én groeien. ‘Success is an attitude’ is onze slagzin. We staan altijd klaar voor onze klanten, met passie en tonnen enthousiasme. Work hard, play hard!"

Samira Bersoul :

“Covid-19 heeft een gigantische impact gehad op al onze bedrijven. HR afdelingen werden het afgelopen jaar bijzonder gestretcht en moesten vaak buiten hun comfortzone treden. De impact op de HR medewerkers was enorm en voor sommigen echt uitputtend. Dat de heropstart van onze economie ook een tijdelijke versterking van HR zal vragen, is dan ook een logisch gevolg.

Naast de mentale opvang van werknemers, werden HR medewerkers ook geconfronteerd met de versnelde digitalisatie en transformatie in de manier van werken. Vraagstukken rond thuiswerken, online leidinggeven, een veilige werkomgeving creëren … het zijn maar enkele onderwerpen waar HR opnieuw een cruciale rol speelt. 

Nu de schade en consequenties van deze pandemie stilaan in kaart gebracht worden, starten onze bedrijven met hun eigen relanceplan. De nieuwe strategie bepalen, de juiste competenties in kaart brengen, de gepaste profielen opnieuw aantrekken, zorgen voor de verdere ontwikkeling van de medewerkers en bovendien het financiële plaatje optimaliseren en in balans houden … het zijn allemaal oefeningen die bedrijven beter aan specialisten overlaten.

De komende maanden zullen onze bedrijven, meer dan ooit, nood hebben aan specifieke HR experten en HR generalisten op een bijzonder hoog niveau.”

Het is vanuit deze noden en haar passie voor HR dat Samira besloten heeft mee haar schouders te zetten onder de niche van HR interim management binnen HR Talents. Samen met het volledige team van HR warriors ambiëren we om de titel “marktleider op vlak van werving & selectie, projectstaffing en interim management en assessments voor HR profielen” te claimen. Welkom Samira!

Zoek je een nieuwe freelance opdracht of zoek je een freelancer?

Connecteer met Samira via …


It’s a great time to be (a freelancer) in HR

Samen met Lesley Arens van #ZigZagHR, hebben we acht ervaren HR freelancers verzameld rond de tafel, zelfstandige HR experten die deel uitmaken van onze freelance community. Gemiddeld 30 jaar ervaring in HR én daarbuiten brengen ze mee én een uitgesproken visie waarom het zo’n fantastische tijd is om – als freelancer – aan de slag te zijn in HR. We brengen een synthese van een opmerkelijk, geanimeerd en vooral leerzaam rondetafelgesprek…

Dit is het decennium van HR, maar dan wel van een ander HR

Guy De Herde, Chief People Officer bij INSEAD, over hoe change verwezenlijkt wordt én welke de rol van HR daarin is.

Vrijheid is hét thema voor de komende jaren

Een interview met Sofia Van Overmeire over vrijheid, vertrouwen en flexibiliteit.

Vinnig rekruteren bij Yelp: De kracht van de Rooney Rule, babbelen bij de watercooler & high fives

De kracht van de Rooney Rule, babbelen bij de watercooler & high fives

War for talent: 4 best practices om uw vacatures sneller in te vullen

Talent is schaars, blijft schaars en is dé zorg voor de toekomst van onze bedrijven.

Diverse teams zijn performanter en innovatiever

Een interview met Hugo Breda, Managing Director J&J Medical Devices UK & Ireland

Vijf tips om als HR professional mensen te overtuigen

Hoe kan je als HR professional mensen overtuigen? Hoe verander je een "nee" in een "ja?"

The Big Reset Playbook: wat kunnen we nú, vandaag doen?

Elke maand interviewt #ZigZagHR een internationale HR professional. Deze keer gaat Lesley in gesprek met Nuno Gonçalves, Global Head of Strategic Capability Building bij de Amerikaanse multinational Mars Inc, Senior Faculty Member van de Josh Bersin Academy en coauteur van The Big Reset Playbook.

Je bedrijfsstrategie kan pas echt slagen als je werknemers erin geloven

Elk organisatie wil een duidelijke strategie. Een strategie waar haar werknemers achter staan. Een strategie die haar klanten voelen in de customer experience die ze krijgen. En toch worstelen veel bedrijven hiermee. Werknemers overtuigen en warm maken om echt achter die strategie te staan, blijft een uitdaging. Hoe komt dat? Waar loopt het verkeerd?

Wat is jouw strategie voor een goede hr-strategie?

Een missie, een visie en ambitie: dit zijn de belangrijkste elementen van een hr-strategie. En toch is dit niet wat de strategie van Raf Lamberts (CHRO en bestuurslid Vanderlande) zo aantrekkelijk maakt. Alleen: wat maakt zijn hr-strategie zo succesvol?