Ga naar hoofdinhoud
Graag stellen wij u voor aan Pol!

— General HR

Graag stellen wij u voor aan Pol!

Om onze klanten goed te kunnen servicen breiden we uit: we zijn blij aan te kondigen dat Pol Van Dionant sinds kort ons team versterkt!

Pol zal het team Werving & Selectie vervoegen en samen met Liesbeth Massage, Nathalie Naegels en Kim Verboomen een persoonlijke en professionele service bieden aan onze partners (klant én kandidaat) in de regio Brussel & Brabant.

Pol: "Ik ben dus sinds kort aan de slag als HR Consultant voor de regio Brussel & Brabant. Hoe ik bij HR Talents terechtkwam? Ik kende HR Talents al van een webinar en ik vond het bedrijf een positief imago hebben. Na elk gesprek met iemand van HR Talents kwam ik altijd met een goed gevoel naar buiten en dat is cruciaal voor mij. Het feit dat HR Talents een belangrijke speler is in de markt en dat het zo'n grote community aan HR professionals heeft, speelde ook een grote rol. Bovendien delen we dezelfde waarden.

Ik ben zeer resultaatgericht en dit zowel voor de kandidaat als de klant. Ik probeer klanten graag te challengen en begeleid kandidaten graag doorheen het proces. Op die manier probeer ik hen te helpen om een betere versie van zichzelf te worden. En het feit dat een kandidaat ooit een klant wordt en omgekeerd vind ik de max! Daarom probeer ik altijd op de lange termijn te handelen.

Facts about Pol:

  • Wat vind jij een opmerkelijke trend in het huidige HR-landschap?: "De shift van een bedrijvenmarkt naar een kandidatenmarkt. Maar vooral de alsmaar toenemende schaarste in HR-profielen vind ik zeer opvallend." 
  • Waar haal jij energie uit?: "Ik loop veel en daar krijg ik echt energie van. En mijn gezin! Ik ben net voor de tweede keer papa geworden van een dochter, Coco, en al zeg ik het zelf: schoonste baby ter wereld! "
  • Wat is jouw motto in het leven?: "Een Honda! ;-) Ik las onlangs een artikel met Stijn Baert, arbeidsmarktdeskundige en hij zei dat hij geen kans wil laten liggen om grappig te zijn omdat hem dat energie geeft. Daar kan ik me helemaal bij aansluiten!"
  • Waar mag men jou altijd voor wakker maken?: "Als jonge papa slaap ik sowieso al niet veel dus ik zal al wakker zijn. Dus áls ik slaap, laat me dan alsjeblieft liggen. :-) "

Aarzel niet om contact op te nemen - online en/of offline. Hij is klaar om u te ontmoeten en mensen te matchen, kortom - Pol is ready to connect great HR people!

Connecteer met Pol via Linkedin.


We present: Kelly!

Wij stellen u met veel plezier voor aan onze nieuwste collega, Kelly Brysse, Assistant HR Matchmaker voor regio Oost- & West-Vlaanderen!

Durf jobs op te knippen om zo individueel tot een compromis te komen met een kandidaat

House of Executives legt Sofia Van Overmeire vijf stellingen voor om de strijd voor talent in het juiste perspectief te plaatsen.

Welkom, Kim!

Graag stellen wij u voor aan onze nieuwste collega, Kim Verboomen, die ons team van Werving & Selectie komt versterken!

Bekijk employer branding door een businessbril

Elke maand interviewt Lesley Arens van #ZigZagHR een internationale HR professional. Deze keer verbindt Sofia Van Overmeire, General Manager van HR Talents, Lesley met Alba Mora, Head of Employer Branding International Region (Latam, Africa, Middle East, Euro Asia, Asia) bij Sanofi. Samen met Yves Pilet rolt ze de nieuwe employer branding strategie wereldwijd uit én kijkt ze hoe de diverse regio’s gealigneerd worden en van elkaar kunnen leren.

#ZigZagHR Podcast: The pixelated workforce

The pixelated workforce. Daarover kruipt Lesley Arens van #ZigZagHR in haar podcast "Brainpickings" in het hoofd van onze General Manager, Sofia Van Overmeire.

We present: Tasja!

Wij stellen u met veel plezier voor aan onze nieuwste collega, Tasja Vermeersch, die ons team van Werving & Selectie komt versterken!

Shimano Europe: Opleiding is een cadeau, maar medewerker moet het wel zelf openmaken

Elke maand interviewt Lesley Arens van #ZigZagHR een internationale HR professional. Deze keer verbindt Sigrun Debaillie, International Matchmaker bij HR Talents, Lesley met Maarten Horbach, HR Director bij Shimano Europa. Hij gaat in op het opmerkelijke vitaliteitsprogramma van de wereldwijd actieve onderneming.

Leider zijn is geen job, het is een verantwoordelijkheid

Elke maand interviewt Lesley Arens van #ZigZagHR een internationale HR professional. Deze keer verbindt Sofia Van Overmeire, General Manager van HR Talents, Lesley met Rik De Buyserie, CEO en Country Manager van ENGIE Peru.

Welkom, Sylvia!

Wij zijn blij en trots te kunnen aankondigen dat Sylvia Dewael ons team komt versterken!

HOUSE OF TALENTS VERWERFT QUINTESSENCE, MARKTLEIDER IN ASSESSMENT EN PEOPLE MANAGEMENT

Het Belgische bedrijf Quintessence werd overgenomen door de gespecialiseerde, internationale HR groep House of Talents.

It’s a great time to be (a freelancer) in HR

Samen met Lesley Arens van #ZigZagHR, hebben we acht ervaren HR freelancers verzameld rond de tafel, zelfstandige HR experten die deel uitmaken van onze freelance community. Gemiddeld 30 jaar ervaring in HR én daarbuiten brengen ze mee én een uitgesproken visie waarom het zo’n fantastische tijd is om – als freelancer – aan de slag te zijn in HR. We brengen een synthese van een opmerkelijk, geanimeerd en vooral leerzaam rondetafelgesprek…

Dit is het decennium van HR, maar dan wel van een ander HR

Guy De Herde, Chief People Officer bij INSEAD, over hoe change verwezenlijkt wordt én welke de rol van HR daarin is.

You can only grow, if you can grow together

Wij zijn blij en trots te kunnen aankondigen dat Ellen Van Den Bergh ons team van matchmakers komt versterken.

HOUSE OF TALENTS NEEMT NOORDERBUUR THE HUMAN NETWORK OVER

Het Nederlandse bedrijf The Human Network is overgenomen door het Belgische House of Talents. Dit is voor beide partijen een heugelijk moment. Voor House of Talents is het een logische stap in hun meer internationaal gerichte groeiambitie. Zo halen ze heel wat extra expertise binnen. Voor The Human Network is het een goede ontwikkeling, omdat het bedrijf graag onderdeel wil zijn van een internationaal professioneel netwerk. Ook zij verwachten veel te leren in de nieuwe combinatie.

Vrijheid is hét thema voor de komende jaren

Een interview met Sofia Van Overmeire over vrijheid, vertrouwen en flexibiliteit.

Vinnig rekruteren bij Yelp: De kracht van de Rooney Rule, babbelen bij de watercooler & high fives

De kracht van de Rooney Rule, babbelen bij de watercooler & high fives

War for talent: 4 best practices om uw vacatures sneller in te vullen

Talent is schaars, blijft schaars en is dé zorg voor de toekomst van onze bedrijven.

“Voor mij is HR meer dan ooit het hart van elke organisatie!”

Samira Bersoul zal HR Talents versterken als matchmaker voor regio Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant

Diverse teams zijn performanter en innovatiever

Een interview met Hugo Breda, Managing Director J&J Medical Devices UK & Ireland

Vijf tips om als HR professional mensen te overtuigen

Hoe kan je als HR professional mensen overtuigen? Hoe verander je een "nee" in een "ja?"

The Big Reset Playbook: wat kunnen we nú, vandaag doen?

Elke maand interviewt #ZigZagHR een internationale HR professional. Deze keer gaat Lesley in gesprek met Nuno Gonçalves, Global Head of Strategic Capability Building bij de Amerikaanse multinational Mars Inc, Senior Faculty Member van de Josh Bersin Academy en coauteur van The Big Reset Playbook.

Je bedrijfsstrategie kan pas echt slagen als je werknemers erin geloven

Elk organisatie wil een duidelijke strategie. Een strategie waar haar werknemers achter staan. Een strategie die haar klanten voelen in de customer experience die ze krijgen. En toch worstelen veel bedrijven hiermee. Werknemers overtuigen en warm maken om echt achter die strategie te staan, blijft een uitdaging. Hoe komt dat? Waar loopt het verkeerd?

Wat is jouw strategie voor een goede hr-strategie?

Een missie, een visie en ambitie: dit zijn de belangrijkste elementen van een hr-strategie. En toch is dit niet wat de strategie van Raf Lamberts (CHRO en bestuurslid Vanderlande) zo aantrekkelijk maakt. Alleen: wat maakt zijn hr-strategie zo succesvol?

+32 9 334 81 61