Ga naar hoofdinhoud
Varkenshaasje met pepersaus

— Good food, Good mood!

Varkenshaasje met pepersaus

INGREDIËNTEN

800 gr. varkenshaasje
2 dl kalfsfond
2 dl room
4 etl. peperbolletjes (groene uit bokaal)
cognagscheutje
8 stronken witloof
boter
peper
zout
nootmuskaat

 

BEREIDING

  1. Oven voorverwarmen op 180°C. Neem het witloof, maak hem schoon en snijd de harde uiteinden kruislings af.
  2. Vet een lage braadpan in met boter en doe de witlof erin. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Braad de witlof en bestrijk de braadpan met een beetje water. Zet het vuur lager en plaats het deksel op de braadpan. Laat het langzaam garen - het duurt ongeveer een half uur.
  3. Het varkenshaasje mag je kruiden met peper en zout. Neem een braadpan en schroei het mooi dicht met hete boter. Zet in de oven en laat het garen gedurende 20 minuten. Haal het vlees uit de braadpan en giet het vet af. Wikkel de varkenshaas in aluminiumfolie en laat 5 minuten intrekken.
  4. Doe de peperbolletjes in de braadpan en bak ze even mee. Blus met een scheutje cognac en laat de alcohol volledig verdampen. Overgiet met de kalfsfond en laat tot de helft inkoken. Doe er dan de room bij en laat de saus indikken. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Het varkenshaasje versnijd je in plakjes. Doe hier wat saus over en serveer met het witloof en met pommes duchesse.
  6. Oven voorverwarmen op 180°C. Neem het witloof, maak hem schoon en snijd de harde uiteinden kruislings af.
  7. Vet een lage braadpan in met boter en doe de witlof erin. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Braad de witlof en bestrijk de braadpan met een beetje water. Zet het vuur lager en plaats het deksel op de braadpan. Laat het langzaam garen - het duurt ongeveer een half uur.
  8. Het varkenshaasje mag je kruiden met peper en zout. Neem een braadpan en schroei het mooi dicht met hete boter. Zet in de oven en laat het garen gedurende 20 minuten. Haal het vlees uit de braadpan en giet het vet af. Wikkel de varkenshaas in aluminiumfolie en laat 5 minuten intrekken.
  9. Doe de peperbolletjes in de braadpan en bak ze even mee. Blus met een scheutje cognac en laat de alcohol volledig verdampen. Overgiet met de kalfsfond en laat tot de helft inkoken. Doe er dan de room bij en laat de saus indikken. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Het varkenshaasje versnijd je in plakjes. Doe hier wat saus over en serveer met het witloof en met pommes duchesse.

 

 

SMAKELIJK!


Italian Burger

Een tikkeltje Italië op je bord.

Lekkere ovenschotel met gehakt.

Een ovenschotel met niet veel werk aan? Maak deze eens klaar!