Pulled beef nacho's
INGREDIËNTEN
1,5 kg rundsvlees (vlees uit de nek of schouder) | |
50 gr bruine suiker | |
1 etl chilipoeder | |
2 teentjes knoflook | |
1 kl grof zeezout | |
1 kl gemalen peper | |
1 rode ui | |
60 gr ketchup | |
60 gr mosterd | |
nootmuskaat | |
1 zak nacho's natuur |
TOPPING
3 gegrilde rode paprika’s (bokaal) | |
1 klein blikje maïs | |
200 gr grof gemalen Nazareth kaas | |
2 lente-uitjes | |
1 rode ui | |
½ rode chilipeper | |
1 limoen | |
enkele takjes koriander | |
peper | |
zout |
1 DAG OP VOORHAND
- Maak de knoflook schoon en pers fijn.
- Meng de bruine suiker, chilipoeder, knoflook, peper en zout, mosterd en ketchup. Smeer en wrijf er het vlees volledig mee in. Laat het vlees een nachtje marineren in de koelkast.
DE DAG ZELF
- Oven voorverwarmen op 120 °C.
- Haal het vlees uit de koelkast en doe een deksel op de pot of sluit de ovenschaal met zilverpapier. Snipper de rode ui fijn en leg rond het vlees in de pot of schotel.
- Plaats in de oven voor gedurende 8 u.
- Het laatste half uurtje haal je het deksel van de pot en verhoog je de temperatuur naar 180°C.
- Haal het vlees uit de oven en leg op een snijplank. Gebruik twee vorken en trek het vlees uit mekaar, zodat je hapklare stukjes krijgt.
AFWERKING
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Neem een grote schaal en stel de dish samen, laag per laag.
- Start met de nachos, schep daarop de gesneden rode paprika’s, lepel daarop het vlees en bestrooi met de gemalen kaas. Zet kort onder de grill zodat de kaas smelt.
- Pel ondertussen de rode ui en snijd in fijne ringen. Snipper de rode chilipeper fijn.
- Snipper de lente-uitjes fijn.
- Open het blik maïs en spoel met koud water.
- Haal de schaal uit de oven en werk af met de maïs, fijngesnipperde rode chilipeper en lente-ui, rode ui en koriander.
- Dien op en geef er nog extra partjes limoen bij.
SMAKELIJK!
