Ga naar hoofdinhoud
Pulled beef nacho's

— Good food, Good mood!

Pulled beef nacho's

INGREDIËNTEN

1,5 kg rundsvlees (vlees uit de nek of schouder)
50 gr bruine suiker
1 etl chilipoeder
2 teentjes knoflook
1 kl grof zeezout
1 kl gemalen peper
1 rode ui
60 gr ketchup
60 gr mosterd
nootmuskaat
1 zak nacho's natuur

 

TOPPING

3 gegrilde rode paprika’s (bokaal)
1 klein blikje maïs
200 gr grof gemalen Nazareth kaas
2 lente-uitjes
1 rode ui
½ rode chilipeper
1 limoen
enkele takjes koriander
peper
zout

 

1 DAG OP VOORHAND

  1. Maak de knoflook schoon en pers fijn.
  2. Meng de bruine suiker, chilipoeder, knoflook, peper en zout, mosterd en ketchup. Smeer en wrijf er het vlees volledig mee in. Laat het vlees een nachtje marineren in de koelkast.

DE DAG ZELF

  1. Oven voorverwarmen op 120 °C.
  2. Haal het vlees uit de koelkast en doe een deksel op de pot of sluit de ovenschaal met zilverpapier. Snipper de rode ui fijn en leg rond het vlees in de pot of schotel.
  3. Plaats in de oven voor gedurende 8 u.
  4. Het laatste half uurtje haal je het deksel van de pot en verhoog je de temperatuur naar 180°C.
  5. Haal het vlees uit de oven en leg op een snijplank. Gebruik twee vorken en trek het vlees uit mekaar, zodat je hapklare stukjes krijgt.

AFWERKING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Neem een grote schaal en stel de dish samen, laag per laag.
  3. Start met de nachos, schep daarop de gesneden rode paprika’s, lepel daarop het vlees en bestrooi met de gemalen kaas. Zet kort onder de grill zodat de kaas smelt.
  4. Pel ondertussen de rode ui en snijd in fijne ringen. Snipper de rode chilipeper fijn.
  5. Snipper de lente-uitjes fijn.
  6. Open het blik maïs en spoel met koud water.
  7. Haal de schaal uit de oven en werk af met de maïs, fijngesnipperde rode chilipeper en lente-ui, rode ui en koriander.
  8. Dien op en geef er nog extra partjes limoen bij.

SMAKELIJK!

 

 

ALLE RECEPTEN?

Klik hier


Varkenshaasje met pepersaus

We zetten klassieke kost op de tafel. Een mals gebakken varkenshaasje krijgt gezelschap van een lekkere pepersaus.

Ierse ribeye op de BBQ met verfrissend slaatje

Heerlijk dat vlees op de BBQ!

Italian Burger

Een tikkeltje Italië op je bord.

Lekkere ovenschotel met gehakt.

Een ovenschotel met niet veel werk aan? Maak deze eens klaar!