Lekkere ovenschotel met gehakt.
INGREDIËNTEN
1 kg aardappelen | |
500 gr. gemengd gehakt (varkens, rund of kalfs) | |
150 gr. gerookte spekblokjes | |
1 ajuin | |
50 gr. geraspte kaas | |
2 dl melk | |
50 gr. boter | |
nootmuskaat | |
2 teentjes look - geperst | |
peper en zout |
BEREIDING
- Verwarm je oven voor op 200°C.
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
- Neem een pan en bak hierin het spek.
- Voeg de fijngesneden ajuin en look toe.
- Doe het gehakt er bij en bak deze gaar. Je kan dit laten uitlikken om overtollig vet te verwijderen.
- Neem een pan en laat de melk samen met de boter warm worden.
- Pureer de aardappelen en voeg het boter-, melkmengsel toe. Roer goed.
- Kruid met peter, zout & nootmuskaat.
- Neem een oveschaal en vet deze in. Leg eerst een laag met spekblokjes en doe het gehakt er over.
- Doe er de puree over en gooi er dan nog wat kaas over.
- Zet deze een 30-tal minuten in de oven.
SMAKELIJK!