Ga naar hoofdinhoud
Lekkere ovenschotel met gehakt.

— Good food, Good mood!

Lekkere ovenschotel met gehakt.

INGREDIËNTEN

1 kg aardappelen
500 gr. gemengd gehakt (varkens, rund of kalfs)
150 gr. gerookte spekblokjes
1 ajuin
50 gr. geraspte kaas
2 dl melk
50 gr. boter
nootmuskaat
2 teentjes look - geperst
peper en zout

 

BEREIDING

  1. Verwarm je oven voor op 200°C.
  2. Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
  3. Neem een pan en bak hierin het spek.
  4. Voeg de fijngesneden ajuin en look toe.
  5. Doe het gehakt er bij en bak deze gaar. Je kan dit laten uitlikken om overtollig vet te verwijderen.
  6. Neem een pan en laat de melk samen met de boter warm worden.
  7. Pureer de aardappelen en voeg het boter-, melkmengsel toe. Roer goed.
  8. Kruid met peter, zout & nootmuskaat.
  9. Neem een oveschaal en vet deze in. Leg eerst een laag met spekblokjes en doe het gehakt er over.
  10. Doe er de puree over en gooi er dan nog wat kaas over.
  11. Zet deze een 30-tal minuten in de oven.

 

SMAKELIJK!

 


Varkenshaasje met pepersaus

We zetten klassieke kost op de tafel. Een mals gebakken varkenshaasje krijgt gezelschap van een lekkere pepersaus.

Italian Burger

Een tikkeltje Italië op je bord.